20 Mayıs 2009 Çarşamba

Son İstanbul masalı

http://img198.imageshack.us/img198/4941/8016013.gif
Alman Werder Bremen ile Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’in oynayacağı tarihi finali İspanyol Cantalejo yönetecek. Milyonlarca futbolsever, F.Bahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak maçı izleyecek.

FUTBOLDA 2005 yılının unutulmaz Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapan İstanbul, bu akşam yine tarihi bir sınav verecek. UEFA Kupası, Almanya’nın Werder Bremen ile Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımları arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak maçla sahibini bulacak. Karşılaşma, kupanın gelecek yıl yeni bir statü ve UEFA Avrupa Ligi adı altında oynanacak olması nedeniyle ayrı bir anlam taşıyor.

Aynı zamanda stadın Asya’da olması nedeniyle ilk kez Avrupa’nın coğrafi sınırları dışına taşınacak finalde bizim için tanıdık isimler de var. Alman ekibi Werder Bremen’de Türk futbolcu Mesut Özil forma giyiyor. Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’i ise daha önce hem G.Saray hem de Beşiktaş’ta görev yapan Mircea Lucescu çalıştırıyor.

Saat 21.45’te başlayacak ve Show TV’den canlı yayınlanacak maçın hakemi İspanyol Luis Medina Cantalejo. Dev final öncesi W.Bremen’de ünlü yıldız Diego ile Almeida kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. Shakhtar’da da Hübschman cezalı.

İlk taraftarlar Ukrayna’dan

UEFA Kupası finali için dün Atatürk Havalimanı’na ilk gelen taraftarlar Shakhtar Donetskliler oldu. Taraftarların dışında Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko’nun da bugün İstanbul’da olması bekleniyor. Öte yandan yine dün Türkiye’ye gelen Werder Bremen kafilesinde cezalı yıldız Diego da yer alırken, en büyük ilgiyi Mesut Özil gördü.

Shakhtar’da daha çok şey yapacağım

SHAKHTAR Donetsk ile yeniden İstanbul’a gelen Mircea Lucescu, "4 yıl buradaydım ve o yıllar bana çok büyük mutluluk getirdi. Tekrar bu şehre gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Burada kazanan olarak bulunmaktan memnun olacağım. Burada çok güzel yıllar geçirdim. Hangi takımı tutarlarsa tutsunlar taraftarlarla çok iyi ilişkilerim oldu. İstanbul böylesine bir finalin mekanı olmayı hak ediyordu" dedi. Rumen teknik adam, basın toplantısında geleceği ile ilgili bir soruyu ise, "Ben takımıma, oyuncularıma güveniyorum. Eminim ki gelecekte daha da çok yapacağımız şeyler var" diye yanıtladı.

Schaaf’ın kozu Mesut Özil olacak

GELECEK sezon Juventus’ta oynaması beklenen Brezilyalı yıldız Diego ve Portekizli golcü Hugo Almeida gibi iki asından yoksun Werder Bremen’de teknik direktör Thomas Schaaf, Mesut Özil’e güveniyor. "Tabii ki hem Diego hem de Mesut ile sahaya çıkmayı tercih ederdim" diyen Alman teknik adam, Türk oyuncusunu överek, "Ben onun bu atmosferin altından kalkabileceğine inanıyorum. Tek başına da çok güzel bir performans sergileyebildiğine daha önce tanık olmuştuk. Çok etkileyici bir tarzda oynuyor" diye konuştu.

Platini: Keyfini çıkarın

UEFA Başkanı Michel Platini ise, ’İstanbul 2009’ kitapçığındaki mesajında, "Bu yılki UEFA finali için, futbolun günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldiği İstanbul’dan daha heyecan verici ve enerjik bir ortam düşünemiyorum. Umarım maç kadar İstanbul’un da keyfini çıkarma imkanınız olur" ifadelerini kullandı.

Maça metrobüsle gelin

FİNALE W. Bremen taraftarları kendileri için Kadıköy rıhtımında oluşturulan, S. Donetsk taraftarları ise Kalamış Parkı’nda oluşturulan alandan stada gelecek. Yetkililer, karşılaşmayı izleyecek Türk futbolseverlere de deniz yolu veya metrobüs kullanmalarını tavsiye etti.

W.BREMEN:
Wiese
Fritz
Prodl
Naldo
Boenisch
Frings
Baumann
Niemeyer
Mesut
Pizarro
Rosenberg

S.DONETSK:
Pyatov
Srna
Kucher
Chigrinskiy
Rat
Gai
Duljaj
Ilsinho
Jadson
Fernandinho
Luiz Adriano

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder