8 Mayıs 2009 Cuma

Finalistler S.Donetsk ve W.Bremen



Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta oynanacak UEFA Kupası Finali'nde Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk ve Almanya'nın Werder Bremen takımları karşı karşıya gelecek.
Dün akşam oynanan yarı final rövanş maçlarının ilkinde, Dinamo Kiev'i 2-1 yenen Shakhtar Donetsk, stadımızda oynanacak final maçına adını yazdıran ilk finalist oldu. RSC Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Shakhtar'ın golleri Jadson (Dk.17) ve Ilsinho'dan (Dk.89) gelirken, Dinamo Kiev'in tek golünü Bungoruo (Dk.47) kaydetti. 1-1 sona eren ilk maçın ardından, bu sonuçla ilk finalist Shakhtar Donetsk oldu.
İkinci finalisti belirlemek üzere Nordbank Arena'da iki Alman temsilcisi Hamburg-Werder Bremen karşı karşıya geldi. Bu karşılaşma 3-2 Bremen'in üstünlüğü ile tamamlandı. Evinde oynadığı ilk maçı 1-0 yitiren Werder Bremen, bu sonuçla İstanbul'da oynanacak olan UEFA Kupası Finali'nde Shakhtar Donetsk'in rakibi oldu. Maçta Hamburg'un gollerini Olic (Dk. 13 ve 87) kaydederken, W.Bremen'in golleri Diego (Dk.29), Pizarro (Dk.66) ve Baumann'dan (Dk.83) geldi.
Finale çıkan takımların yetkilileri bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenecek Finalist Toplantısı'na katılacak. Toplantıya Shakhtar Donetsk ve Werder Bremen takımlarının yetkililerinin yanı sıra UEFA, TFF, Valilik, Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'daki havalimanları, Fenerbahçe Spor Kulübü yetkilileri ile finalist ülkelerin büyükelçilik görevlileri katılacak.Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 1907 Tribünü'nde saat 16.00'da başlayacak ve basına kapalı olarak gerçekleşecek toplantıda, finalist takımların yetkililerine final organizasyonu tüm ayrıntılarıyla anlatılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder