3 Mayıs 2009 Pazar

"Fenerbahçe Stadı, Fenerbahçe'nin tapulu malıdır"

Fenerbahçe Kulübü Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, "Başka kurumlara arsası ile birlikte yeni stat yapıp bedavaya verilirken, sadece tapulu stadının esas sahibine iadesini talep etmek Fenerbahçe’nin hakkıdır" dedi.
Kuşin, Fenerbahçe Dergisi’nin mayıs ayı sayısında, stadın tapu senedini yayınlayarak "Fenerbahçe Stadı, Fenerbahçe’nin tapulu malıdır" başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Tapu senedinin iktisabındaki notta, Fenerbahçe Kulübü’nün, mülkiyetinin tamamı kendisinde ait olan stadın yarısını, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz bağışladığı ifadelerinin yer aldığını kaydeden Kuşin, yazısında şu ifadelere yer verdi:
"Her zaman Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün spor alanlarını, üstelik inşa edip kullanılır hale getirdikten sonra spor kulüplerinin yararlanmaları için tahsis etmesi veya bağışlaması gerekirken, bu olayda tam tersi oluyor. Fenerbahçe Kulübü, mülkiyetinin tamamı kendisine ait olan stadının yarısını bağışlıyor. Genel müdürlük, stadın inşa yükümlülüğünü gereken şart ve sürede bitiremiyor ve üstüne bir de bunu tamamlayabilmek için geri kalan yarısına da daha sonra el koyuyor.
Fenerbahçe devletten stat yapmak için alan istemiyor. Bu stadın devlet tarafından inşa edilip bedava olarak kendisine bağışlanmasını da istemiyor. Ekteki tapu ile zaten mülkiyeti kendisine ait stat alanının üzerine, devlet ya da başka bir kişi veya kurumdan katkı almadan kendi maddi imkanları ile inşa ettiği stadın tapusunun tekrar eski sahibine, Fenerbahçe’ye iadesini istiyor. Başka kurumlara arsası ile birlikte yeni stat yapıp bedava verilirken, sadece tapulu stadının esas sahibine iadesini talep etmek Fenerbahçe’nin hakkıdır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder