22 Nisan 2009 Çarşamba

UEFA Başkanı Michel Platini İstanbul'da

http://img529.imageshack.us/img529/7830/d49a11624f684e4297e4a00.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu'nun davetlisi olarak İstanbul'a gelen UEFA Başkanı Michel Platini'yi UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı ile TFF yöneticileri karşıladı.

Başkan Platini 23 Nisan Perşembe günü (yarın), önce 20 Mayıs'ta UEFA Kupası Finali'nin oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı ziyaret edecek. Saat 11.00'deki ziyarette Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilerinin yanı sıra UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik de hazır bulunacak.

UEFA Başkanı Michel Platini bu ziyaretin ardından UEFA Kupası'nın devir teslim törenine katılacak. Esma Sultan Yalısı'nda saat 14.00'te başlayacak törende, geçen yıl bu kupayı kazanan Zenit takımı yetkilileri kupayı UEFA Başkanı'na teslim edecek. UEFA Başkanı ise kupayı final maçına kadar şehirde sergilenmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a verecek.

Platini, Erzik ve Özgener ortak basın toplantısı düzenleyecek

Kupa teslim töreninin ardından UEFA Başkanı Michel Platini, UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener basın toplantısı düzenleyecek. Esma Sultan Yalısı'nda saat 15.00'te başlayacak toplantıda Platini, Erzik ve Özgener basın mensuplarının Avrupa ve dünya futbolundaki gelişmelerle ilgili sorularına cevap verecek.

Tören sonrası kurulan röportaj alanında konuklarla röportaj yapılabilecek. Tören ve basın toplantısı ardından düzenlenecek yemeğe davetliler dışında konuk alınmayacak.

Esma Sultan Yalısı'nın fiziksel şartları nedeniyle kameramanlar kendilerine ayrılan platformlar dışında, foto muhabirleri ise kendilerine ayrılan özel platform ve belirlenen alan dışında görev yapamayacaklar. Basın toplantısı sonrası boğaza nazır bir foto çekimi yapılacak. Bu çekim UEFA tarafından görevlendirilen foto muhabiri tarafından yapılacak ve fotoğraflar tff.org üzerinden basına dağıtılacak.

UEFA Kupası Zenit heyeti tarafından saat 10.45'te Türkiye'ye getirilecek. Zenit heyeti törene katıldıktan sonra saat 17.00 uçağıyla St. Petersburg'a dönecek.

UEFA Kupası Turu saat 10.00'da Ataköy Olimpiyatevi'nden başlayacak. 12.30'da Dolmabahçe Sarayı'nın önünde Zenit futbolcuları konvoya katılacaklar ve Esma Sultan Yalısı'na gelecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder