6 Nisan 2009 Pazartesi

Saracoğlu'na müthiş skorboard'lar

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayısta oynanacak UEFA Kupası final maçı öncesi hazırlıklar sürerken, Eskişehirspor maçında, akreditasyon ve güvenlik sisteminde yapılan değişikliklerin uygulaması başarılı geçti. İlk test maçının ardından yapılan değerlendirmelerle ilgili AA muhabirine bilgi veren Futbol Federasyonu'nun 2009 UEFA Kupası finali proje sorumlusu Orhan Gorbon, akreditasyon sistemi, güvenlik koordinasyonu ve tel örgüsüz tribünlerin kullanımı konularında yapılan değişikliklerin denendiği maçtan, iyi bir sonuç aldıklarını kaydetti.

Karşılaşmayı 3'ü güvenlik, 2'si akreditasyon bölümünden olmak üzere 5 UEFA yetkilisinin izlediğini hatırlatan Gorbon, şöyle konuştu: ''Bu maçta test edilen 3 ana kalem vardı. Akreditasyon sistemi, güvenlik koordinasyonu ve güvenliğin alt başlığı olan tel örgülerin kaldırılması. Yeni akreditasyon sisteminde mekanların numaralandırılması değişiyor. Gerekli bölgelere numaraları astık ve yeni kartlar bastık. Türkiye'de her ne kadar başka statlarda olsa da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda artık tel örgülerin kalkması önemli bir şeydi. Görüntü olarak da çok iyi oldu, bu yönde çok yorum aldık, ancak sadece tel örgüyü kaldırmak yetmiyor. Tribünün önünde oturan özel güvenlik ve polis sayısı da çok önemli. Özel güvenlik elemanlarının sayısı artırıldı. Sahada polis de bulunduruldu. Önümüzdeki iki test maçında sahanın korunması yüzde 90-95 oranında özel güvenliğe kalacak. Akreditasyon sistemi, güvenlik koordinasyonu ve tel örgüsüz tribünlerin test edilmesi bakımından ilk maç iyi geçti. Her maç biraz daha düzenleme yapacağız.''

Sayısı 2'ye çıkarılan ve yeniden düzenlenen engelli tribününün, engelli seyirciler için kullanım kolaylığı sunduğunu anlatan Gorbon, ''Böylelikle statta finali oynayacak iki takımın taraftarı için de engelli tribünü yer alıyor. Eskiden maalesef, engelli seyirci tekerlekli sandalyesine oturduğu zaman kımıldayamıyordu. Şimdi arkalarında bir platform var ve istedikleri gibi hareket edebiliyorlar'' şeklinde konuştu.

-ANKARAGÜCÜ MAÇINDA YENİ SKORBOARD'LAR KULLANILACAK-

Gorbon, final hazırlıkları için belirlenen 2. test olacak Fenerbahçe-Ankaragücü mücadelesinde, seyirciyi heyecanlandıracak yeni skorboard'ların kullanılacağını bildirdi. Sahanın gittikçe daha iyi duruma geldiğini, ancak henüz bütün sorunlarının giderilmediğini ifade eden Gorbon, bütün kurumların bu konuda hassas davrandığını, sahaya iyi bakım yapıldığını, gözlem ve teftişlerin devam ettiğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder