16 Temmuz 2009 Perşembe

Euro 2016 hazırlık toplantısı İstanbul'da yapıldı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek isteyen Türkiye Futbol Federasyonu, İstanbul'da gerçekleşen toplantıyla turnuva maçlarına ev sahipliği yapmaya aday 10 şehir olan İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Konya, Kayseri, Eskişehir, Trabzon'un vali, belediye başkanı ve yerel yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantıya, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, TFF Başkanı Mahmut Özgener, GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül ile Türkiye Futbol Federasyonu ve bakanlık yöneticileri de katıldı.

Toplantıya katılanlara teşekkür eden Başkan Özgener şunları söyledi: "Sadece 4 yıl önce gerçekleştirdiğimiz unutulmaz Şampiyonlar Ligi Finali ve geçen Mayıs'ta tarihin son UEFA Kupası Finali'nin kusursuz organizasyonu, daha büyük futbol etkinliklerini düzenlemekte bizleri cesaretlendirdi. Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonu olan Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğinin şimdi tam zamanı olduğu düşüncesindeyiz. Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası'nı düzenlemeyi her şeyden çok istiyor."

Türkiye'nin en büyük avantajlarından biri olarak futbol sevdalılarını barındırmasını gösteren Başkan Mahmut Özgener, bundan sonraki en önemli hedeflerinin, ilk defa 24 ülke ile düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahibinin açıklanacağı Mayıs 2010'a kadar çalışarak bu organizasyonu ülkemize kazandırmak olacağını belirtti.

Mahmut Özgener sözlerini şöyle tamamladı: "Avrupa'nın en büyük spor organizasyonu olan bu şampiyonanın ev sahipliği; Türk futbolu ve ülkemize gerek sportif gerekse ekonomik ve tesisleşme konularında kayda değer bir ivme kazandıracaktır. Burada yerel yöneticilerimizin hem hazırlık hem de lobi konusunda sonsuz desteğine ihtiyacımız bulunmakta. Bu toplantıda şampiyona için hazırlanması gereken dosyanın içeriği, aday şehirlerdeki altyapı çalışmaları, stadyum ve inşaatlar ile turnuvanın ülkemize ve şehirlere ekonomik katkısı konularında kendilerinin değerli görüş ve önerilerinizi aldık. Turnuvanın düzenleneceği şehirler için konaklama, stadyum, uluslararası havaalanı, ulaşım kolaylığı gibi birçok kriteri göz önünde bulunduran UEFA, aday şehirlerde bu seçeneklerin tümünün birden hazır olması konusunda ısrarcı."

Türkiye'nin Euro 2016 adaylığı ile tarihi bir fırsatın içine girdiğini kaydeden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak da şunları söyledi: "Çok faydalı bir toplantı oldu. AB'ye aday olan Türkiye, futbolu çok seven bir ülke. Dünyanın 3. büyük organizasyonu olan Avrupa Futbol Şampiyonası'na evsahipliği ülkemize imaj, tanıtım ve ekonomik açıdan çok büyük katkılar sağlayacaktır. Bu toplantıda bundan sonraki yol haritasını konuştuk. Aday şehirlerdeki statların bazılarının yeniden yapılması, bazılarının da modernizasyonu gerekmekte. Şampiyonayı almak yapmaktan daha zor. Eğer evsahipliğini kazanırsak, en iyisini yapacağımızdan eminiz. Bu şampiyonaya olan adaylığımız hem aday şehirler hem de ülkemiz için kazan-kazan stratejisinin bir parçasıdır. Adaylık sürecince yapılacak yatırımlar şehirlere büyük kazanım sağlayacaktır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder