23 Nisan 2009 Perşembe

Saracoğlu’ndaki final fantastik olacak

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs Çarşamba günü oynanacak final maçıyla sahibini bulacak olan UEFA Kupası, İstanbul'a getirildi. Şehir turu attırılan Kupa, UEFA Başkanı Michel Platini tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teslim edildi. Platini Saracoğlu'ndaki finalin "Fantastik" olacağını söyledi.

KUPA'NIN ŞEHİR TURU

UEFA Kupası Teslim Törenleri, Kupa'nın İstanbul'a getirilmesiyle başladı. Kupa, son sahibi Rusya'nın Zenit Kulübü'nden 8 kişilik bir heyet tarafından, özel bir uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi. UEFA Kupası, özel olarak hazırlanmış kutusu içinde, havalimanında UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine teslim edildi. Daha sonra UEFA Kupası, özel bir TIR ile şehir turuna çıkarıldı.Dolmabahçe Sarayı önünden başlayan organizasyonda, özel olarak hazırlanan TIR üzerine yerleştirilen kupa, müzik eşliğinde, Zenitli futbolcu Anatoly Timoschuk ve takım menajeri Vladislav Radimov'un da katılımıyla İstanbullulara sergilendi.

PLATİNİ TESLİM ETTİ

Şehir turundan sonra Kupa devir teslim töreni için Esma Sultan Yalısı'na getirildi. Yalıdaki törene, finalin oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki incelemelerini tamamlayan UEFA Başkanı Michel Platini, Başkanımız Aziz Yıldırım, UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile birlekte Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, geçtiğimiz yılın UEFA Kupası şampiyonu Rusya'nın Zenit Kulübü yetkilileri, UEFA yetkililerinin katıldı. Törenin yapıldığı salona Zenitli futbolcu Anatoliy Tymoschuk ile kupayı futbolcu olarak kaldıran ve şimdi takım menajerliği görevini üstlenen Vladislav Radimov'un ellerinde getirilen UEFA Kupası, UEFA Başkanı Michel Platini'ye teslim edildi. Platini, Zenit takımından teslim aldığı kupayı, geleneklere uygun olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a verdi.

FANTASTİK BİR FİNAL OLACAK

Teslim töreninde konuşan UEFA Başkanı Michel Platini, İstanbul'un büyük bir final maçına sahne olacağını söyledi. Futbol tutkusu olan bir ülkede finalin oynanacağını kaydeden Platini, "Görüyoruz ki ilgi çok fazla. Fantastik bir final olacağına eminim. Büyük bir final maçı olacak. Çok harika geçeceğine ve ses getireceğine eminim" dedi. UEFA Kupası'nın gelecek yıldan itibaren formatı değiştirilerek UEFA Avrupa Ligi adını alacak olmasına da değinen Platini, futbolculuk kariyerinde kazanamadığı tek kupanın bu olduğunu ifade edereken, "Yapılan değişiklikler, bu köklü turnuvayı daha da iyileştirecek. Yeni format, organizasyonun başarısına başarı katacak" dedi. Törende, Zenit takımı kaptanı Anatoliy Tymoschuk ile kupayı futbolcu olarak kazanan takım menajeri Vladislav Radimov'un da geçen yıl yaşanan şampiyonlukla ilgili görüşleri alındı. UEFA Kupası'nı Michel Platini'den teslim alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok heyecanlı olduğunu söyledi. Topbaş, 2005 Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinin de İstanbul'da yapıldığını ve Şampiyonlar Ligi Kupası'na ev sahipliği yaptıklarını, şimdi ise aynı onuru UEFA Kupası'yla yaşadıklarını belirterek, "Bu, bir başkana nasip olacak en büyük şans" dedi.

FUTBOLUN BAŞKENTİ İSTANBUL

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise İstanbul'un UEFA Kupası'na eşsiz bir ev sahipliği yapacağını söyledi. Yaklaşık 3 yıldır çalışılan ve son 1 yıldır da yoğun bir mesai harcanan final organizasyonuna 27 gün kaldığını dile getiren Özgener, "Zaman yaklaştıkça heyecanımız artıyor. Yıllarca Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul, artık futbol organizasyonlarının da başkenti olma yolunda ilerliyor. Eşsiz bir ev sahipliği yapılacaktır" dedi. Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ni düzenlemek için aday olduğunu da hatırlatan Mahmut Özgener, "UEFA Kupası Finali, daha büyük organizasyonları Türkiye'ye getirme yolunda yeni bir referans olacaktır. Şansımızı sonuna kadar kovalayacağız" dedi.

İLK DURAK KADIKÖY

Kupa, 19 Mayıs tarihine kadar İstanbul'da belirlenen noktalarda halkın ziyaretine açılacak. Kupa, özel TIR'la, şehirde sergileneceği ilk yer olan Kadıköy'e getirilecek. UEFA Kupası'nın sergileneceği yer ve tarihler ise şöyle:

23 Nisan Perşembe
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı
24 Nisan Cuma
TFF ziyaret
25 Nisan Cumartesi
Geçit töreni (Levent-Maslak-Sarıyer)
26 Nisan Pazar
Miniatürk
27 Nisan Pazartesi
İBB Başkanlık Binası önü, Saraçhane
28 Nisan Salı
İBB Başkanlık Binası önü, Saraçhane
29 Nisan Çarşamba
Cevahir AVM önü
30 Nisan Perşembe
Cevahir AVM önü
2 Mayıs Cumartesi
Taksim Meydanı
3 Mayıs Pazar
Taksim Meydanı
4 Mayıs Pazartesi
Kadıköy Rıhtım Meydanı
5 Mayıs Salı
Kadıköy Rıhtım Meydanı
6 Mayıs Çarşamba
Bağdat Caddesi (Boyner karşısı)
7 Mayıs Perşembe
Bağdat Caddesi (Boyner karşısı)
8 Mayıs Cuma
Bakırköy Özgürlük Meydanı
9 Mayıs Cumartesi
Bakırköy Özgürlük Meydanı
10 Mayıs Pazar
Ortaköy
11 Mayıs Pazartesi
Beşiktaş Meydanı
12 Mayıs Salı
Beşiktaş Meydanı
13 Mayıs Çarşamba
Eminönü Yeni Cami önü
14 Mayıs Perşembe
Sultanahmet
15 Mayıs Cuma
Sultanahmet
16 Mayıs Cumartesi
Nişantaşı
17 Mayıs Pazar
Kartal
18 Mayıs Pazartesi
Ümraniye
19 Mayıs Salı
Araç ile İstanbul Turu
(Bostancı - Bağdat Caddesi - Fenerbahçe - Boğaziçi Köprüsü - Balmumcu - Beşiktaş - Dolmabahçe - Taksim - Tarlabaşı - Kasımpaşa - Halıcıoğlu - Sütlüce - Rahmi Koç Müzesi)

UEFA Kupası Koç Müzesi'nde UEFA yetkililerine teslim edilecek.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder