30 Nisan 2009 Perşembe

EURO 2016 için ilk hazırlık toplantısı yapıldı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek isteyen aday federasyonların temsilcileri UEFA'nın düzenlediği toplantıda buluştu. UEFA'nın Nyon'daki merkezinde düzenlenen 2 günlük toplantıya, tek başına aday olan Türkiye, İtalya ve Fransa ülke federasyonlarının temsilcileri ile ortak adaylık başvurusunda bulunan Norveç ve İsveç futbol federasyonu yöneticileri katıldı.

24 takımın yer alacağı ilk Avrupa Şampiyonası olan Euro 2016'yı düzenlemek için aranan mali, sportif, altyapı ve organizasyonel kriterlerin adaylara aktarıldığı toplantılarda Türkiye'yi TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, Genel Sekreter Metin Kazancıoğlu, TFF Başkan Başdanışmanı Süheyl Önen ve UEFA 2009 Proje Lideri Orhan Gorbon temsil etti.

Aday ülkeler resmi adaylık dosyalarını 15 Şubat 2010'a kadar hazırlayıp UEFA'ya sunacak. UEFA'nın da dosyaları inceleyerek EURO 2016'yı düzenleyecek ülke ya da ülkeleri, 27 Mayıs 2010'da açıklaması bekleniyor.

UEFA Kupası'nda yarı final ilk maçları tamamlandı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs Çarşamba günü final maçı oynanacak olan UEFA Kupası'nda, yarı final ilk karşılaşmaları oynandı. Ukrayna temsilcileri Dinamo Kiev ile Shakhtar arasında oynanan ilk maç 1-1 berabere sonuçlanırken, Almanya temsilcileri W. Bremen ile Hamburg arasında oynanan karşılaşmada, Hamburg rakibini deplasmanda 1-0 mağlup etti. Yarı final rövanş maçları ise 7 Mayıs'ta oynanacak.

UEFA Kupası'nda yarı final heyecanı başlıyor

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs Çarşamba günü final maçı oynanacak olan UEFA Kupası'nda, yarı final ilk karşılaşmaları bu akşam oynanıyor. Dinamo Kiev ile Shakhtar 19.30'da (TSİ) Kiev Valeri Lobanovskiy Stadı'nda , W.Bremen ile Hamburg ise 21.45'te Bremen Weserstadion Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Yarı final rövanş maçları ise 7 Mayıs'ta oynanacak.

28 Nisan 2009 Salı

UEFA Kupası halka açıldı!

http://img139.imageshack.us/img139/6493/newsmansetresim33kupais.jpg
İstanbul FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs Çarşamba günü yapılacak final maçıyla sahibini bulacak olan UEFA Kupası, İstanbul'da sergileniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasının yanında kurulan çadırda sergilenmeye başlanan kupaya, vatandaşlar ilgi gösterdi. Sporseverler, kupayla fotoğraf çektirirlerken, kupa daha sonra İstanbul'un başka bir yerinde halkın izlenimine sunulacak.

25 Nisan 2009 Cumartesi

Diyarbakırlı öğrenciler stadımızı gezdi


Başkanımız Aziz Yıldırım'ın Diyarbakır Ergani'de annesinin adına yaptırmış olduğu Sermet Yalçın Anadolu Lisesi, 45 öğrenci ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı ziyaret etti. Stadımızın içinde bulunan Fenerbahçe müzesini ve Fenerium mağazasını gezen öğrenciler Fenerbahçemiz ile Ankaragücü arasında oynanacak karşılaşmayı da izleyecekler.


BASIN FOTOĞRAFI














Saracoğlu'na yeni skorbord

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, 20 Mayıs'ta oynanacak UEFA finali maçı için yeni yaptırılan skorbordlar hizmete girdi. İki adet yeni skorbordda görüntüler daha iyi kalitede yayınlanabiliyor. Maç öncesi, çeşitli noktalardaki kameralar sayesinde, tribünlerin görüntüleri ekrana yansıdı. Skorboardların 535 bin Avro'ya mal olduğu öğrenildi.

23 Nisan 2009 Perşembe

Saracoğlu’ndaki final fantastik olacak

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs Çarşamba günü oynanacak final maçıyla sahibini bulacak olan UEFA Kupası, İstanbul'a getirildi. Şehir turu attırılan Kupa, UEFA Başkanı Michel Platini tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teslim edildi. Platini Saracoğlu'ndaki finalin "Fantastik" olacağını söyledi.

KUPA'NIN ŞEHİR TURU

UEFA Kupası Teslim Törenleri, Kupa'nın İstanbul'a getirilmesiyle başladı. Kupa, son sahibi Rusya'nın Zenit Kulübü'nden 8 kişilik bir heyet tarafından, özel bir uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi. UEFA Kupası, özel olarak hazırlanmış kutusu içinde, havalimanında UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine teslim edildi. Daha sonra UEFA Kupası, özel bir TIR ile şehir turuna çıkarıldı.Dolmabahçe Sarayı önünden başlayan organizasyonda, özel olarak hazırlanan TIR üzerine yerleştirilen kupa, müzik eşliğinde, Zenitli futbolcu Anatoly Timoschuk ve takım menajeri Vladislav Radimov'un da katılımıyla İstanbullulara sergilendi.

PLATİNİ TESLİM ETTİ

Şehir turundan sonra Kupa devir teslim töreni için Esma Sultan Yalısı'na getirildi. Yalıdaki törene, finalin oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki incelemelerini tamamlayan UEFA Başkanı Michel Platini, Başkanımız Aziz Yıldırım, UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile birlekte Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, geçtiğimiz yılın UEFA Kupası şampiyonu Rusya'nın Zenit Kulübü yetkilileri, UEFA yetkililerinin katıldı. Törenin yapıldığı salona Zenitli futbolcu Anatoliy Tymoschuk ile kupayı futbolcu olarak kaldıran ve şimdi takım menajerliği görevini üstlenen Vladislav Radimov'un ellerinde getirilen UEFA Kupası, UEFA Başkanı Michel Platini'ye teslim edildi. Platini, Zenit takımından teslim aldığı kupayı, geleneklere uygun olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a verdi.

FANTASTİK BİR FİNAL OLACAK

Teslim töreninde konuşan UEFA Başkanı Michel Platini, İstanbul'un büyük bir final maçına sahne olacağını söyledi. Futbol tutkusu olan bir ülkede finalin oynanacağını kaydeden Platini, "Görüyoruz ki ilgi çok fazla. Fantastik bir final olacağına eminim. Büyük bir final maçı olacak. Çok harika geçeceğine ve ses getireceğine eminim" dedi. UEFA Kupası'nın gelecek yıldan itibaren formatı değiştirilerek UEFA Avrupa Ligi adını alacak olmasına da değinen Platini, futbolculuk kariyerinde kazanamadığı tek kupanın bu olduğunu ifade edereken, "Yapılan değişiklikler, bu köklü turnuvayı daha da iyileştirecek. Yeni format, organizasyonun başarısına başarı katacak" dedi. Törende, Zenit takımı kaptanı Anatoliy Tymoschuk ile kupayı futbolcu olarak kazanan takım menajeri Vladislav Radimov'un da geçen yıl yaşanan şampiyonlukla ilgili görüşleri alındı. UEFA Kupası'nı Michel Platini'den teslim alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok heyecanlı olduğunu söyledi. Topbaş, 2005 Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinin de İstanbul'da yapıldığını ve Şampiyonlar Ligi Kupası'na ev sahipliği yaptıklarını, şimdi ise aynı onuru UEFA Kupası'yla yaşadıklarını belirterek, "Bu, bir başkana nasip olacak en büyük şans" dedi.

FUTBOLUN BAŞKENTİ İSTANBUL

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise İstanbul'un UEFA Kupası'na eşsiz bir ev sahipliği yapacağını söyledi. Yaklaşık 3 yıldır çalışılan ve son 1 yıldır da yoğun bir mesai harcanan final organizasyonuna 27 gün kaldığını dile getiren Özgener, "Zaman yaklaştıkça heyecanımız artıyor. Yıllarca Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul, artık futbol organizasyonlarının da başkenti olma yolunda ilerliyor. Eşsiz bir ev sahipliği yapılacaktır" dedi. Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ni düzenlemek için aday olduğunu da hatırlatan Mahmut Özgener, "UEFA Kupası Finali, daha büyük organizasyonları Türkiye'ye getirme yolunda yeni bir referans olacaktır. Şansımızı sonuna kadar kovalayacağız" dedi.

İLK DURAK KADIKÖY

Kupa, 19 Mayıs tarihine kadar İstanbul'da belirlenen noktalarda halkın ziyaretine açılacak. Kupa, özel TIR'la, şehirde sergileneceği ilk yer olan Kadıköy'e getirilecek. UEFA Kupası'nın sergileneceği yer ve tarihler ise şöyle:

23 Nisan Perşembe
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı
24 Nisan Cuma
TFF ziyaret
25 Nisan Cumartesi
Geçit töreni (Levent-Maslak-Sarıyer)
26 Nisan Pazar
Miniatürk
27 Nisan Pazartesi
İBB Başkanlık Binası önü, Saraçhane
28 Nisan Salı
İBB Başkanlık Binası önü, Saraçhane
29 Nisan Çarşamba
Cevahir AVM önü
30 Nisan Perşembe
Cevahir AVM önü
2 Mayıs Cumartesi
Taksim Meydanı
3 Mayıs Pazar
Taksim Meydanı
4 Mayıs Pazartesi
Kadıköy Rıhtım Meydanı
5 Mayıs Salı
Kadıköy Rıhtım Meydanı
6 Mayıs Çarşamba
Bağdat Caddesi (Boyner karşısı)
7 Mayıs Perşembe
Bağdat Caddesi (Boyner karşısı)
8 Mayıs Cuma
Bakırköy Özgürlük Meydanı
9 Mayıs Cumartesi
Bakırköy Özgürlük Meydanı
10 Mayıs Pazar
Ortaköy
11 Mayıs Pazartesi
Beşiktaş Meydanı
12 Mayıs Salı
Beşiktaş Meydanı
13 Mayıs Çarşamba
Eminönü Yeni Cami önü
14 Mayıs Perşembe
Sultanahmet
15 Mayıs Cuma
Sultanahmet
16 Mayıs Cumartesi
Nişantaşı
17 Mayıs Pazar
Kartal
18 Mayıs Pazartesi
Ümraniye
19 Mayıs Salı
Araç ile İstanbul Turu
(Bostancı - Bağdat Caddesi - Fenerbahçe - Boğaziçi Köprüsü - Balmumcu - Beşiktaş - Dolmabahçe - Taksim - Tarlabaşı - Kasımpaşa - Halıcıoğlu - Sütlüce - Rahmi Koç Müzesi)

UEFA Kupası Koç Müzesi'nde UEFA yetkililerine teslim edilecek.




















Michel Platini Stadımızı ziyaret etti


UEFA Başkanı Michel Platini ve beraberindeki heyet, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta oynanacak 2008-2009 Sezonu UEFA Kupası Finali öncesindeki son hazırlıkları yerinde incelemek amacıyla Stadımızı ziyaret etti. Ziyarette Platini'ye Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimiz eşlik etti.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun davetlisi olarak UEFA Kupası Teslim Törenine katılmak üzere İstanbul'a gelen UEFA Başkanı Michel Platini, programına finalin oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı ziyaret ederek başladı. UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile UEFA ve TFF'den yetkililerle birlikte Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gelen Michel Platini'yi stat önünde Asbaşkanlarımız Murat Özaydınlı ve Neşet Yalçın karşıladı. Protokol kapısı girişinde de Başkanımız Aziz Yıldırım, yöneticilerimiz ve UEFA Finali Elçisi Can Bartu tarafından karşılanan Platini'ye, burada çiçek takdim edildi. Michel Platini, Aziz Yıldırım, Şenes Erzik, Mahmut Özgener ve beraberindekiler ilk olarak 1907 Tribünü'ne geçti. Burada bir süre dinlenen Platini, içilen çaylar eşliğinde Başkanımız Aziz Yıldırım, TFF yetkilileri ve yöneticilerimizle bir süre sohbet edip, kendi fotoğraflarını imzaladı. Daha sonra sırasıyla protokol tribünü, soyunma odaları ve mix zone bölgesini ziyaret eden Platini'ye, Başkanımız tarafından bu sırada, Kulübümüze yaklaşık 1.5 yıl önce yapmış olduğu ziyareti sırasında çekilmiş ve şimdi stadın duvarların süsleyen fotoğrafları gösterildi. Daha sonra saha içine geçen Platini, bu bölümde kendisine getirilen futbol topları ve Fenerbahçe formalarını imzaladı. Platini ve beraberindeki heyet, saha içinde çimleri uzun süre inceleyip bilgi aldıktan sonra final için oluşturulan engelli tribünleri ve yeni skorbord hakkında da bilgiler aldı. Platini, saha içinden Maraton tribününe geçerek bu bölümdeki UEFA çalışma ofislerini de gezdikten sonra, Esma Sultan Yalısı'nda saat 14.00'te başlayacak UEFA Kupası'nın devir teslim törenine katılmak üzere Stadımızdan ayrıldı.

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

















22 Nisan 2009 Çarşamba

UEFA Başkanı Michel Platini İstanbul'da

http://img529.imageshack.us/img529/7830/d49a11624f684e4297e4a00.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu'nun davetlisi olarak İstanbul'a gelen UEFA Başkanı Michel Platini'yi UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı ile TFF yöneticileri karşıladı.

Başkan Platini 23 Nisan Perşembe günü (yarın), önce 20 Mayıs'ta UEFA Kupası Finali'nin oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı ziyaret edecek. Saat 11.00'deki ziyarette Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilerinin yanı sıra UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik de hazır bulunacak.

UEFA Başkanı Michel Platini bu ziyaretin ardından UEFA Kupası'nın devir teslim törenine katılacak. Esma Sultan Yalısı'nda saat 14.00'te başlayacak törende, geçen yıl bu kupayı kazanan Zenit takımı yetkilileri kupayı UEFA Başkanı'na teslim edecek. UEFA Başkanı ise kupayı final maçına kadar şehirde sergilenmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a verecek.

Platini, Erzik ve Özgener ortak basın toplantısı düzenleyecek

Kupa teslim töreninin ardından UEFA Başkanı Michel Platini, UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener basın toplantısı düzenleyecek. Esma Sultan Yalısı'nda saat 15.00'te başlayacak toplantıda Platini, Erzik ve Özgener basın mensuplarının Avrupa ve dünya futbolundaki gelişmelerle ilgili sorularına cevap verecek.

Tören sonrası kurulan röportaj alanında konuklarla röportaj yapılabilecek. Tören ve basın toplantısı ardından düzenlenecek yemeğe davetliler dışında konuk alınmayacak.

Esma Sultan Yalısı'nın fiziksel şartları nedeniyle kameramanlar kendilerine ayrılan platformlar dışında, foto muhabirleri ise kendilerine ayrılan özel platform ve belirlenen alan dışında görev yapamayacaklar. Basın toplantısı sonrası boğaza nazır bir foto çekimi yapılacak. Bu çekim UEFA tarafından görevlendirilen foto muhabiri tarafından yapılacak ve fotoğraflar tff.org üzerinden basına dağıtılacak.

UEFA Kupası Zenit heyeti tarafından saat 10.45'te Türkiye'ye getirilecek. Zenit heyeti törene katıldıktan sonra saat 17.00 uçağıyla St. Petersburg'a dönecek.

UEFA Kupası Turu saat 10.00'da Ataköy Olimpiyatevi'nden başlayacak. 12.30'da Dolmabahçe Sarayı'nın önünde Zenit futbolcuları konvoya katılacaklar ve Esma Sultan Yalısı'na gelecekler.

UEFA Kupası yarın İstanbul'a geliyor

http://img529.imageshack.us/img529/5497/2d760fe7bc2c4166a083597n.jpg

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta oynanacak final karşılaşmasıyla yeni sahibine kavuşacak UEFA Kupası, yarın İstanbul'a geliyor.

UEFA Başkanı Michel Platini'nin de katılacağı törende, geçen yıl bu kupayı kazanan Zenit takımı yetkilileri kupayı UEFA Başkanı'na teslim edecek. UEFA Başkanı ise kupayı final maçına kadar şehirde sergilenmek üzere İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş'a verecek. Kupa finale kadar olan sürede İstanbul'da belirlenen noktalarda halkın ziyaretine açılacak.

Esma Sultan Yalısı'nda saat 14.00'te başlayacak tören öncesi UEFA Kupası özel üretilmiş bir araç üzerinde şehirde dolaştırılacak. 2 saatlik bu turun ardından Dolmabahçe Sarayı önünde konvoya, Zenit kulübünden futbolcu ile yöneticiler de katılacak.

Kupa Teslim Töreni finalin yayıncı kuruluşu Show TV tarafından çekilecek ve üretilen sinyal yayınlamak isteyen kuruluşlarla paylaşılacak.

Platini Saracoğlu’nu ziyaret edecek

http://img529.imageshack.us/img529/2898/20090422platini446.jpg
UEFA Başkanı Michel Platini, 23 Nisan Perşembe günü(Yarın) stadımızı ziyaret edecek. İstanbul'daki UEFA Kupası teslim törenlerine katılacak olan Platini, 20 Mayıs'ta finalin oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı da ziyaret edecek. Saat 11.00'deki ziyarette Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilerinin yanı sıra UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik de hazır bulunacak. Platini final hazırlıklarını ve UEFA Team yetkililerinin çalışmalarını yerinde inceleyecek. Michel Platini, bu ziyaretin ardından UEFA Kupası'nın devir teslim törenine katılacak. Esma Sultan Yalısı'nda saat 14.00'te başlayacak törende, geçen yıl bu kupayı kazanan Zenit takımı yetkilileri kupayı UEFA Başkanı'na teslim edecek. UEFA Başkanı ise kupayı final maçına kadar şehirde sergilenmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a verecek.

17 Nisan 2009 Cuma

UEFA Kupası, İstanbul'a geliyor

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta oynanacak final karşılaşmasıyla yeni sahibine kavuşacak UEFA Kupası, 23 Nisan'da İstanbul'a geliyor.

UEFA Başkanı Michel Platini'nin de katılacağı törende, geçen yıl bu kupayı kazanan Zenit takımı yetkilileri kupayı UEFA Başkanı'na teslim edecek. UEFA Başkanı ise kupayı final maçına kadar şehirde sergilenmek üzere İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş'a verecek. Kupa finale kadar olan sürede İstanbul'da belirlenen noktalarda halkın ziyaretine açılacak.

Esma Sultan Yalısı'nda saat 14.00'te başlayacak tören öncesi UEFA Kupası özel üretilmiş bir araç üzerinde şehirde dolaştırılacak. 2 saatlik bu turun ardından Dolmabahçe Sarayı önünde konvoya, Zenit kulübünden futbolcu ile yöneticiler de katılacak.

Töreni takip etmek isteyen basın mensuplarının akreditasyon için ilkerugur@tff.org adresine e-posta yollamaları gerekiyor. Basın mensuplarının tören sırasında sorun yaşamamaları için ses kablosu ve tripodlarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Kupa Teslim Töreni finalin yayıncı kuruluşu Show TV tarafından çekilecek ve üretilen sinyal yayınlamak isteyen kuruluşlarla paylaşılacak. steyen kuruluşlar için Show TV üzerinden canlı röportaj imkânı da sağlanabilecek. Show TV tarafında prodüksiyonun sorumlusu olan Alican Ayanlar'a alican.ayanlar@showtv.com.tr e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Final bileti için son gün 20 Nisan


Fenerbahçe Dergisi; 20 Mayıs 2009 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda gerçekleşecek olan 2009 UEFA Kupası Finali organizasyonun medya ortağı olarak, final maçına sayılı günler kala siz Fenerbahçelilere güzel bir sürpriz hazırladı.
54 yıldır futbolseverlere farklı bir heyecan yaşatan UEFA Kupası bu kez, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda! Üstelik son performansıyla… UEFA Kupası, yeni formatına kavuşmadan önce son performansıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda herkese veda edecek. Böylesine önemli bir gün için Fenerbahçe Dergisi tabi ki siz taraftarlarımızı da düşündü. Final biletine kavuşmak için hala vaktiniz var! Tek yapmanız gereken Fenerbahçe Dergisi'nin Nisan sayısını edinmek ve sizin için hazırladığımız soruya 20 Nisan 2009 günü mesai bitimine kadar doğru yanıtı vermek! 74 no'lu Fenerbahçe Dergisi bayiinizde! Tükenmeden alın…

Kadıköy'de Ukrayna-Almanya finali

UEFA Kupası'nda çeyrek final maçları tamamlanırken, çok ilginç bir tablo ortaya çıktı. Yarı finale yükselen iki Ukrayna takımı ile iki Alman birbirleriyle eşleşti. Böylece 20 Mayıs'ta Kadıköy'de oynanacak finalin bir Ukrayna-Almanya eşleşmesine ev sahipliği yapması kesinlik kazandı.

Kupa 2'nin çeyrek finalinde Fransız ekibi PSG'yi eleyen Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev, başkı bir Fransız'ı; Marsilya'yı kupanın dışına iten Lucescu'nun takımı Shakhtar ile eşleşti. İlk maçı 30 Nisan'da Kiev'de oynayacak iki ekip, Ukrayna Ligi'nde de her sezon amansız bir şampiyonluk yarışı içindeler.
Yarı finalin diğer eşleşmesi ise Avrupa kupalarında kalan iki Alman'ı karşı karşıya getirecek. Manchester City'yi eleyen Hamburg, Udinese'yi saf dışı bırakan Werder Bremen ile eşleşti. İlk maç Bremenin stadı Weser'de oynanacak.
Bu eşleşmeler soncunda 20 Mayıs 2009'da Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası finalinde bir tarafın Alman, diğer tarafın da UKraya ekibi olması kesinlik kazanmış oldu.

15 Nisan 2009 Çarşamba

Yine Platini’yi ağırlıyoruz


UEFA Başkanı Michel Platini ve Şenes Erzik, stadımızı ziyaret edecekler. Platini ve Erzik, 2009 UEFA Kupası Finali organizasyonu kapsamında, 23 Nisan 2009 Perşembe günü saat 11.00 – 12.30 arası beraberlerindeki heyet ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nu ziyaret edecekler.
UEFA Başkanı Michel Platini, aynı gün UEFA Finali hazırlıkları kapsamında saat 14.00'te Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilecek olan "Kupa Teslim Töreni"ne de katılacak.

14 Nisan 2009 Salı

Yeni skorbordlar monte ediliyor


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs Çarşamba günü oynanacak 2009 UEFA Kupası Finali için hazırlıklar devam ediyor. Final hazırlıkları kapsamında, stadımıza yeni skorbordların monte edilmesi işlemine başlandı. Eski skorbordların yerine monte edilmeye başlanan, her biri 44 metrekarelik SLite 14 model iki adet yeni skorbord, stadımızda oynanacak ilk maç olan Ankaragücü maçında hizmet vermeye başlayacak. Yeni skorbordlar, UEFA finalinden sonra da stadımızda hizmet vermeye devam edecek.

BASIN FOTOĞRAFI







9 Nisan 2009 Perşembe

UEFA Kupası'nda çeyrek final ilk maçları tamamlandı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs Çarşamba günü oynanacak UEFA Kupası Finali'ne 41 gün kala, çeyrek final ilk maçları oynandı. İkinci maçların, 16 Nisan Perşembe günü oynanacağı UEFA Kupası çeyrek finalinde Almanya, Fransa ve Ukrayna'dan 2'şer, İngiltere ve İtalya'dan 1'er takım mücadele ediyor.

Çeyrek final ilk maçlarının sonuçları şöyle:
Shaktar 2-0 Marsilya
PSG 0-0 Dinamo Kiev
Hamburg 3-1 Man. City
Bremen 3-1 Udinese

6 Nisan 2009 Pazartesi

Saracoğlu'na müthiş skorboard'lar

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayısta oynanacak UEFA Kupası final maçı öncesi hazırlıklar sürerken, Eskişehirspor maçında, akreditasyon ve güvenlik sisteminde yapılan değişikliklerin uygulaması başarılı geçti. İlk test maçının ardından yapılan değerlendirmelerle ilgili AA muhabirine bilgi veren Futbol Federasyonu'nun 2009 UEFA Kupası finali proje sorumlusu Orhan Gorbon, akreditasyon sistemi, güvenlik koordinasyonu ve tel örgüsüz tribünlerin kullanımı konularında yapılan değişikliklerin denendiği maçtan, iyi bir sonuç aldıklarını kaydetti.

Karşılaşmayı 3'ü güvenlik, 2'si akreditasyon bölümünden olmak üzere 5 UEFA yetkilisinin izlediğini hatırlatan Gorbon, şöyle konuştu: ''Bu maçta test edilen 3 ana kalem vardı. Akreditasyon sistemi, güvenlik koordinasyonu ve güvenliğin alt başlığı olan tel örgülerin kaldırılması. Yeni akreditasyon sisteminde mekanların numaralandırılması değişiyor. Gerekli bölgelere numaraları astık ve yeni kartlar bastık. Türkiye'de her ne kadar başka statlarda olsa da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda artık tel örgülerin kalkması önemli bir şeydi. Görüntü olarak da çok iyi oldu, bu yönde çok yorum aldık, ancak sadece tel örgüyü kaldırmak yetmiyor. Tribünün önünde oturan özel güvenlik ve polis sayısı da çok önemli. Özel güvenlik elemanlarının sayısı artırıldı. Sahada polis de bulunduruldu. Önümüzdeki iki test maçında sahanın korunması yüzde 90-95 oranında özel güvenliğe kalacak. Akreditasyon sistemi, güvenlik koordinasyonu ve tel örgüsüz tribünlerin test edilmesi bakımından ilk maç iyi geçti. Her maç biraz daha düzenleme yapacağız.''

Sayısı 2'ye çıkarılan ve yeniden düzenlenen engelli tribününün, engelli seyirciler için kullanım kolaylığı sunduğunu anlatan Gorbon, ''Böylelikle statta finali oynayacak iki takımın taraftarı için de engelli tribünü yer alıyor. Eskiden maalesef, engelli seyirci tekerlekli sandalyesine oturduğu zaman kımıldayamıyordu. Şimdi arkalarında bir platform var ve istedikleri gibi hareket edebiliyorlar'' şeklinde konuştu.

-ANKARAGÜCÜ MAÇINDA YENİ SKORBOARD'LAR KULLANILACAK-

Gorbon, final hazırlıkları için belirlenen 2. test olacak Fenerbahçe-Ankaragücü mücadelesinde, seyirciyi heyecanlandıracak yeni skorboard'ların kullanılacağını bildirdi. Sahanın gittikçe daha iyi duruma geldiğini, ancak henüz bütün sorunlarının giderilmediğini ifade eden Gorbon, bütün kurumların bu konuda hassas davrandığını, sahaya iyi bakım yapıldığını, gözlem ve teftişlerin devam ettiğini kaydetti.

UEFA kupası için futbol topu

http://img216.imageshack.us/img216/3108/20090406finaltopu.jpg
Nike, UEFA Kupası çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarında kullanılacak olan yeni futbol topunu tanıttı. UEFA Cup Conquest 09 adı verilen top ilk kez 9 Nisan'da başlayacak olan çeyrek final maçlarında kullanılacak. Hızlı ve keskin şutlar attıracak şekilde tasarlanan topun geometrik yapısı topun içerisindeki havanın her tarafa eşit olarak yayılmasını ve böylece topun, hangi yöne doğru giderse gitsin, gücünden, etkinliğinden ve çizdiği dengeli yoldan sapmamasını sağlıyor. Topun zarif tasarımı, UEFA Kupasından ve bu kupanın meşhur tarihçesinden esinlenerek hazırlandı. Top üzerindeki grafik desenler, kupaya daha önce ev sahipliği yapmış şehirlerden ve bu seneki ev sahibi olan İstanbul'dan izler taşıyor.
Top, çapraz şekilde birleştirildi. İçerisindeki nitrojenle genişletilmiş sünger topun esnek kalmasını ve yaylanmasını sağlıyor. Böylece bu top, her türlü hava koşuluna uygun hale geliyor. Sıkıştırılmış poli etilen katman, enerjiyi depolayarak, temas anında salınıyor. Polyester destek kumaşı ise topun yapısal açıdan sağlam olmasını sağlıyor ve dengeli bir şekilde hareket etmesine olanak veriyor.

UEFA finali için akreditasyonlar başladı

20 Mayıs'ta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası Finali'nin akreditasyon başvuruları bugün başladı. 8 Mayıs Cuma günü sonuçlanacak akreditasyon başvuruları UEFA'nın akreditasyon platformu olan FAME (https://media.fame.uefa.com) üzerinden yapılıyor.

2008 Avrupa Şampiyonası'nda FAME sistemini kullanarak akredite olan basın mensupları ve daha önceden FAME kullanıcı adı ve şifresine sahip medya çalışanları bu bilgileriyle sisteme girerek UEFA Kupası Finali'ni seçip kendilerini akredite edecekler.

Kullanıcı adı veya şifresini kaybeden basın mensuplarının FAME üzerindeki Lost Password fonksiyonu yerine fame_accreditations@uefa.ch adresine mail atmaları yeterli olacaktır.

Konuyla ilgili bir sıkıntı yaşandığında UEFA 2009 Final Organizasyonu'ndan İlker Uğur'a mail yoluyla(ilkerugur@tff.org) veya telefonla 02165421667'den ulaşabilirsiniz.

FAME platformuna kayıt olmamış basın mensuplarının http://uefa.fame.uefa.com/SBS/EDS/Registration/Wizard/RegistrationManage.htmx?Definitionid=750002 linke tıklayarak kayıt olmaları gerekmektedir.

5 Nisan 2009 Pazar

Dev Fenerbahçe forması Guiness’te


Takımımızın ana sponsoru AVEA'nın katkılarıyla hazırlanan dev Fenerbahçe forması Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Eskişehir maçı öncesinde sahadaki yerini aldı. Bu dev Fenerbahçe formasının Guiness Rekorlar Kitabı'nda da yer alması için bir engel kalmadı. Guiness Hakemi Paul Kenny tarafından ölçümleri yapılan "Dev Fenerbahçe Forması" "dünyanın en büyük forması" olarak tescillendi.
Orjinal şekli ve normlarına göre büyütülen göğsünde ana sponsor Avea, kolunda ise Türk Telekom logosunun yer aldığı forma, 25 kişilik bir ekip tarafından 10 gün süren yoğun bir çalışma sonucunda üretildi. Fenerbahçe formasının ölçülerine ve görselliğine bağlı kalınarak büyütülen forma 1 ton 50 kilo ağırlığında. Dev Fenerbahçe forması 72 metre yüksekliğinde; 78 metre uzunluğunda; 5500 metrekare alana sahip; 1 ton 50 kilo ağırlığında ve yapımında 25 kişi çalıştı.