31 Mart 2009 Salı

UEFA, Saracoğlu çimleri için uzman görevlendirdi

UEFA, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zemini konusunda tavsiyelerde bulunması için bir uzman görevlendirdi. Final maçında zeminin kusursuz olmasını sağlamak isteyen UEFA yetkilileri bu konuyla ilgilenmesi için Paul Burgess'i görevlendirdi. Burgess, Arsenal'in Emirates Stadı'nda yaptığı başarılı çalışmaların ardından son dönemde Real Madrid'e çim konusunda danışmanlık yapıyor.

UEFA Kupası Finali Yönetim Kurulu toplanıyor

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta oynanacak UEFA Kupası Finali öncesi UEFA Profesyonel Futbol Departmanı Müdürü Giorgio Marchetti Türkiye'ye geliyor. 2 Nisan'da yapılacak UEFA Kupası Yönetim Kurulu toplantısına katılacak olan Marchetti, finalin evsahibi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda incelemelerde bulunacak. Marchetti ve beraberindeki heyet yarın akşam oynanacak Türkiye-İspanya karşılaşmasını da seyredecek.

UEFA 2009 Kupası Finali organizasyonu için stadımızda prosedür gereği bir takım değişiklikler yapılmaktadır

Die Grafik "http://img525.imageshack.us/img525/2102/20081001baskan446.jpg" kann nicht angezeigt werden, weil sie Fehler enthält.
Başkanımız Aziz Yıldırım Fenerbahçe Dergisi'nin 74. sayısındaki yazısında bir çok konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkanımız Aziz Yıldırım'ın dergideki yazısında statla ilgili bölüm şöyle:

Sevgili Fenerbahçeliler, 20 Mayıs'ta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek olan UEFA 2009 Kupası Finali organizasyonu için stadımızda prosedür gereği bir takım değişiklikler yapılmaktadır. Bu değişikliklerin birçoğu; büyük kitlelere en iyi hizmeti verebilmek için ortaya çıkarılmış yeni gelişimler ve gereksinimler sonucu yapılmaktadır. Bu nedenle bildirmek isterim ki; daha sonra açıklayacağımız bu değişikliklerin bir kısmı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kalıcı olacaktır.

30 Mart 2009 Pazartesi

Eskişehirspor maçına UEFA heyeti geliyor



Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta yapılacak UEFA Kupası final maçı öncesindeki ilk test maçı olan Fenerbahçe-Eskişehir karşılaşmasını 5 kişilik UEFA heyeti de izleyecek. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, UEFA ile federasyon arasındaki görüşmeler sonrasında, Fenerbahçemizin Eskişehirspor, Ankaragücü ve Denizlispor ile oynayacağı maçların, statta yapılan değişikliklerin denenmesi açısından test maçları olarak belirlendiği, bu maçlardan ilki olan Eskişehirspor karşılaşmasında da, UEFA Kupası finalinde uygulanacak güvenlik tedbirlerinin, akreditasyon sisteminin, yenilenen engelli tribünleri ve tel örgülerin test edileceği bildirildi. Açıklamada, 5 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Eskişehirspor maçını, Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü yetkililerinin yanı sıra UEFA'dan da 5 kişilik bir heyetin izleyeceği ifade edildi.

27 Mart 2009 Cuma

Şener Birsöz İlköğretim Okulu stadımızı gezdi

Die Grafik "http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-03-27_okul446.jpg" kann nicht angezeigt werden, weil sie Fehler enthält.
Sahrayıcedid Şener Birsöz İlköğretim Okulu öğrencileri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nu gezdi. 37 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan okul heyeti, stadımızda sırasıyla Fenerbahçe Müzesi, Maraton Tribünü, localar ve stat içindeki Fenerium mağazamızı gezdi. Fenerbahçe Müzesi gezisi sırasında öğrencilere Fenerbahçemizin şanlı tarihi ile ilgili bilgiler de verildi.

25 Mart 2009 Çarşamba

Stadyum ziyareti bitti

20 Mayıs'ta stadımızda oynanacak UEFA finali için 23 Mart Pazartesi günü başlayan UEFA ve TEAM'in denetim toplantıları bugün sona erdi. Sabah erken saatlerde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 1907 Tribünü'nde yapılan son toplantıya UEFA ve TEAM yetkililerinin dışında TFF ve Kulübümüz yetkilileri katıldı. Toplantıda final maçının tüm organizasyonu, basın akreditasyonu, güvenlik, reklam alanları ve sponsor konularının tamamlanması adına yapılan planlamalar ve bu planlamaların gerçekleşeceği tarihler görüşüldü.

24 Mart 2009 Salı

Güvenlik kalkanları sökülüyor

Die Grafik "http://fenerbahce.org/pic_lib/2009-03-24_stad446.jpg" kann nicht angezeigt werden, weil sie Fehler enthält.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun tüm tribünlerini çevreleyen fotoselli güvenlik kalkanları, 20 Mayıs'ta oynanacak 2009 UEFA Final maçı hazırlıkları kapsamında sökülmeye başlandı. Stattaki muhtelif olayları önlemek için konulan güvenlik kalkanları tüm tribünlerden kaldırılacak. 20 Mayıs'taki UEFA Kupası finali ile Eskişehirspor maçıyla birlikte Fenerbahçemizin UEFA finaline kadar kendi evinde yapacağı tüm maçlar, güvenlik kalkanı olmayan tribünler önünde oynanacak.

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI







23 Mart 2009 Pazartesi

UEFA Finali toplantıları başladı

Die Grafik "http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-03-23_uefateam446.jpg" kann nicht angezeigt werden, weil sie Fehler enthält.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta oynanacak UEFA Kupası finali öncesi, UEFA ve TEAM yetkilileri, bu organizasyon için son ziyaret turunu bugün başlattı. 23-25 Mart tarihleri arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda devam edecek olan toplantılarda stadyumda devam eden inşaat işlerinin değerlendirileceği ve son hazırlıkların gözden geçirileceği bildiriliyor. Bugün saat 14.00'de, final maçını yayınlayacak yayıncı kuruluşlarla yapılan ilk toplantı devam ederken, stadyumun diğer bölümünde UEFA yetkilileri, kulüp ve TFF yetkilileri ile ayrı toplandı. İstanbul ve Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nu tanıtan bir barkovizyon gösterisi ile toplantıya başlayan UEFA ve TEAM yetkilileri, organizasyon şeması, yayın platformları ve kamera sayıları ile stadyum dışında nasıl bir organizasyon yapılacağı konusunda bilgiler verdiler. Daha sonra toplantıya katılan davetliler stadyumda kamera platformlarının yer alacağı alanlarla diğer yerleri gezdiler.

22 Mart 2009 Pazar

UEFA'dan son ziyaret yarın başlıyor


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta oynanacak UEFA Kupası finali öncesi son organizasyon ziyareti 23-25 Mart tarihleri arasında yapılacak. Statta devam eden inşaat işlerinin değerlendirileceği ve son hazırlıkların gözden geçirileceği ziyaret, Pazartesi günü saat 14.00'te başlayıp, 25 Mart Çarşamba günü aynı saatte sona erecek. Ziyaret sırasında 23 Nisan'daki kupa teslim töreninin yapılacağı Esma Sultan Yalısı ile 19 Mayıs'taki resmi yemeğe ev sahipliği yapacak Rahmi Koç Müzesi de ziyaret edilecek. Son olarak final saati ile dakikasını gösteren elektronik geri sayım totemleri Kadıköy ile Taksim meydanlarına monte edilmişti.

21 Mart 2009 Cumartesi

Geri Sayım Başladı


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs Çarşamba günü oynanacak UEFA Kupası Finali için geri sayım devam ediyor. Tanıtım çalışmaları kapsamında şehrin önemli 2 noktasına konulmak üzere LED ekranlı zaman sayaçlı tasarlanan, "Geri sayım başladı" sloganına sahip totemler Taksim Meydanı'na ve Kadıköy İskelesi'nin önüne yerleştirildi.


Final maçına 60 gün kala, 21 Mart Cumartesi günü çalışmaya başlayan bu totemler gün, saat, dakika gösteren 3 ayrı LED ekrandan oluşuyor. Totem, Osmanlı ve Bizans motifleri ile İstanbul ve finalin oynanacağı stadyumun ikonlarının yer aldığı, bu finale özel tasarlanan mozaik desenlerdeki logo ile kaplandı.

20 Mart 2009 Cuma

UEFA Kupası çeyrek ve yarı final kuraları çekildi

UEFA Kupası'nda çeyrek ve yarı final kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Dün oynanan maçların ardından kupada son 8'e kalan takımların tamamı belirlendi.

Bu yıl final maçı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda yapılacak organizasyonun çeyrek ve yarı final maçlarının kura çekimini Fenerbahçemizin eski futbolcularından Can Bartu gerçekleştirdi.
UEFA Kupası'nda çeyrek finalde ilk maçlar 9 Nisan, rövanşları 16 Nisan'da, yarı finalde ilk maçlar 30 Nisan, rövanşı 7 Mayıs'ta yapılacak. Final maçı ise 20 Mayıs'ta İstanbul'da, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak.

Eşleşmeler şu şekilde oluştu;
Hamburg - Manchester City
Paris Saint Germain - Dinamo Kiev
Shakhtar Donetsk - Marsilya
Werder Bremen - Udinese

Öte yandan muhtemel yarı final eşleşmelerinde Hamburg - Manchester City galibi ile Werder Bremen - Udinese galibi, Paris Saint Germain - Dinamo Kiev galibi ile Shakhtar Donetsk – Marsilya galibi birbirlerine rakip olacaklar.

Istanbul city guide

One city, two continents. Istanbul's location as the bridge between Europe and Asia over the Bosporus is not just physical, but cultural as well. On the one hand, it is a thriving metropolis comparable to the greatest cities of the west and the fourth-century capital of the Roman Empire under Constantine, but the minarets which pepper the landscape and the atmosphere of the bazaars highlight the eastern character of the heart of the mighty Ottoman Empire. No wonder Napoleon Bonaparte said: "If the Earth were a single state, Istanbul would be its capital." Although Ankara is the modern seat of government, the city founded as Byzantium in 667 BC, and later known as Nova Roma (330 AD-337) and Constantinople (337-1927) is Turkey's largest, with a population of – at least – 12.4 million. Sights such as Aya Sofia and the Blue Mosque give Istanbul one of the world's great skylines.

Getting there
Istanbul has two airports, one on each continent. Atatürk International Airport, on the European side, is 24km from the city centre and is the main hub. The fast-expanding Sabiha Gökçen International Airport is in the Asian sector (as is the Şükrü Saracoğlu Stadium), and has connections to some German cities, London, Amsterdam, Milan and several other European, Asian and domestic locations. The central Sirkeci railway station, the former terminus of the Orient Express, is the destination of international trains from Europe via Thessaloniki, Belgrade, Bucharest and Sofia.

What to see
The most famous sights are in the Sultanahmet district at the heart of the city and is best first glimpsed by taking the cheap ferry from the Asian port of Kadikoy (near Şükrü Saracoğlu) and Eminönü. A short walk away is the Topkapi Palace, the magnificent home of the Ottoman emperors. The city's most famous landmark, the Aya Sofia, is also close, a magnificent Byzantine cathedral built in 537 AD. The largest church for nearly 900 years before its conversion into a mosque, it proclaimed a museum in 1935. The Blue Mosque is also close with its towering six minarets, and can be approached via the Hippodrome which was once the centre of life in Constantinople and is filled with interesting monuments. Not far from there is the famous Grand Bazaar, home to thousands of stalls and shops, and that is just one small part of the city – elsewhere is the Golden Horn, Taksim Square, the Galata Tower and scenic cruises on the river.

Where to relax
Near the stadium, on the Asian side, Bağdat Caddesi (Baghdad Avenue) is the traditional location for Fenerbahçe SK celebrations and there are plenty of bars and cafes. If you are staying centrally on the European side, Taksim Square is the hub of nightlife though there are also bars, restaurants and clubs by the river.

When in Istanbul...
The Bosporus is the physical and metaphorical heart of Istanbul and ferry tours are cheap and rewarding. As well as the ferries between Kadikoy and Eminonu you can go further afield and visit the historic Princess Islands; leave from the Asian port of Bostanci or Kabataş and Eminönü on the European side. Maybe get a class of Turkish tea (çay) on the way over.

Football in Istanbul

The footballing scene in Istanbul – and indeed the whole of Turkey – has been dominated by rival giants Fenerbahçe SK and Galatasaray SK, with their more modest local rivals Beşiktaş JK also enjoying their share of success.

Continental kudos
With 17 national league titles each, Galatasaray and Fenerbahçe – whose Şukrü Saraçoglu Stadium will host the UEFA Cup final – are the big Istanbul rivals. Fenerbahçe have the biggest support, but their rivals have continental kudos as winners of the 1999/00 UEFA Cup and 2000 UEFA Super Cup, the only major international titles to be won by a Turkish club.

Ottoman roots
The story of football in Istanbul begins in the days of the Ottoman Empire, when English and Greek residents first played the game in the city, establishing the pioneering Cadikeuy Football Club in 1902. Despite general disapproval from the political authorities, other clubs were formed, with the city starting its first four-club domestic league in 1903.

Giants born
Two years later, a group of students from the Mekteb-i Sultani – or Lycée Galatasaray – led by Ali Sami Yen founded Galatasaray, with their stated aim being "to play football together like the English, to have an exclusive name and colours and to beat non-Turkish teams". In 1907, youngsters from the Kadikoy district founded their own rival club, Fenerbahçe.

Beşiktaş emerge
Galatasaray triumphed in the first season in which both clubs competed, 1907/08, and things became more interesting in 1910 when Beşiktaş – founded in 1903 as a gymnastics club – launched a footballing division. The Black Eagles have now won ten titles, and along with Fenerbahçe, Galatasaray and Trabzonspor, are one of only four clubs to have won a Turkish title.

Striking exports
All three Istanbul sides grew in stature during the Second World War, playing games against military sides from the Allied forces, and in the 1950s some of the city's top players began getting recognition abroad. Şükrü Gülesin played for US Città di Palermo and S.S. Lazio while fellow striker Lefter Küçükandonyadis represented ACF Fiorentina and OGC Nice.

European competition
The introduction of a national league in 1959 enshrined the primacy of the big three, though Trabzonspor won six titles in the 1970s and 1980s to break the Istanbul monopoly. With the league came European football, with Fenerbahçe the first Istanbul side to win a European tie, beating Csepel SC of Hungary in the 1959/60 European Champion Clubs' Cup qualifying round.

Neck and neck
Since then there has been little to choose between the top clubs. Galatasaray reached the 1988/89 European Cup semi-finals, losing to FC Steaua Bucureşti, and then won the UEFA Cup to raise the stakes, but Fenerbahçe are a rising power in continental competition, having reached the 2007/08 UEFA Champions League quarter-finals.

Şükrü Saracoğlu Stadium

With a capacity of 53,586, the Şükrü Saracoğlu Stadium will become the first Turkish arena to host a UEFA Cup final, with the final act of the 2008/09 competition set to unfold in Istanbul on 20 May 2009.

Unique honour
The home of 17-time Turkish league and four-time Turkish Cup winners Fenerbahçe SK, the stadium lies in the Kadikoy district of Istanbul at a location which has long been associated with football. The arena has been rebuilt stand by stand in recent years to bring the passionate Fenerbahçe fans even closer to the pitch, with UEFA awarding it the 2008/09 UEFA Cup final on 4 October 2006.

Centenary celebrations
This season will mark the 100th year of football on the site of the stadium, with the first games being played at what was once called the Papazın Çayırı back in 1908. Union Club – later renamed İttihatspor – were the first host club at the site, though Fenerbahçe, Galatasaray AŞ and Beşiktaş JK were all to play games at the stadium in its early years.

Famous president
İttihatspor ceased to exist in 1929 with the lease for the stadium passing directly to Fenerbahçe, who eventually bought the venue outright from the government for 9,000 TL in 1933. The following year saw Şükrü Saracoğlu take over as club president, a position he was to hold until 1950 – between 1942 and 1946 in tandem with his role as Turkey's sixth Prime Minister.

Ongoing development
By 1949, the Fenerbahçe Stadium was the largest football ground in Turkey with a capacity of 25,000, but its development was far from complete, and it continued to be updated and adapted over the following decades prior to another surge of activity which commenced in 1999. These improvements were symbolised by a further change of name to the Şükrü Saracoğlu Stadium, in honour of the former president who died in 1953.

New generation
The rebuilt venue represents a new development for Turkish stadia. The first major stadium not to incorporate a running track, it also houses executive boxes and is ranked as one of only two five-star arenas in Turkey. With the stands just a few metres beyond the touchline, visitors can now feel the full force of home fans' passion from all sides.

18 Mart 2009 Çarşamba

UEFA Finali için geri sayım totemleri hazırlandı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası final maçı için geri sayım devam ediyor. 20 Mayıs Çarşamba günü oynanacak final maçı için hazırlıklar ve tanıtım çalışmaları hız kazandı. Tanıtım çalışmaları kapsamında İstanbul'un önemli 2 noktasına konulmak üzere LED ekranlı zaman sayaçlı totemler tasarlandı. Final maçına 60 gün kala çalışmaya başlayacak bu totemler; gün, saat, dakika gösteren 3 ayrı LED ekrandan oluşuyor. Totem; Osmanlı ve Bizans motifleri ile İstanbul ve finalin oynanacağı stadyumun ikonlarının yer aldığı bu finale özel tasarlanan mozaik desenlerdeki logo ile kaplandı. 'Geri sayım başladı' sloganına sahip totemler; 21 Mart Cumartesi günü Taksim Meydanı'na ve Kadıköy İskelesi'nin önüne yerleştirilecek.

16 Mart 2009 Pazartesi

Final için son ziyaret 23 Mart’ta

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta oynanacak UEFA Kupası Finali öncesi son organizasyon ziyareti 23-25 Mart tarihleri arasında yapılacak. Statta devam eden inşaat işlerinin değerlendirileceği ve son hazırlıkların gözden geçirileceği ziyaret, 23 Mart Pazartesi günü saat 14.00'te başlayıp 25 Mart Çarşamba günü aynı saatte sona erecek. Ziyaret sırasında, 23 Nisan'daki Kupa Teslim Töreni'nin yapılacağı Esma Sultan Yalısı ile 19 Mayıs'taki resmi yemeğe ev sahipliği yapacak Rahmi Koç Müzesi de ziyaret edilecek.

Tribün isimleri 1 günlüğüne değişecek

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda 2009 UEFA Kupası Finali'nin oynanacağı 20 Mayıs tarihinde, tribün isimleri de 1 günlüğüne geçici olarak değişecek. 20 Mayıs Çarşamba günü UEFA Kupası Finali'ne ev sahipliği yapacak Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda final gecesine özel tribün isimleri aşağıdaki şekilde adlandırılacak.

Fenerium Tribünü: West(Batı)
Maraton Tribünü: East (Doğu)
Migros Tribünü: North (Kuzey)
Türk Telekom Tribünü: South (Güney)

Ayrıca, stattaki ikram alanları da final günü yeni isimleriyle adlandırılacak. Protokol Tribününde hazırlanacak olan ikram alanına UEFA Honorary Lounge, 1907 tribününde hazırlanacak olan ikram alanına UEFA VIP Club, Finalist A için hazırlanacak olan ikram alanına Bosphorus Lounge, Finalist B için hazırlanacak olan ikram alanına Istanbul Lounge, özel blokta hazırlanacak olan ikram alanına ise Topkapı Lounge adı verilecek.

14 Mart 2009 Cumartesi

Işıklar Sökülüyor

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-03-14_sokmek446.jpg
Fenerbahçemizin 100. yıl kutlamaları kapsamında İtalyan Festi firması ve Valerio Festi tarafından Aralık 2006 yılında montajı yapılan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu dış ışıklandırma sistemi sökülmeye başlandı. Fenerium ve Maraton Tribününü kaplayan ışıklandırma sisteminin vinçlerle sökme işlemine başlandı. Söküm işleminin 1 hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

10 Mart 2009 Salı

Saracoğlu’na tedavi!

Fenerbahçe Kulübü stadın zeminini yurt dışından ithal edilecek suni güneş ışığı veren 4 cihazla düzeltecek. Her gece 25’şer dakika aralıklarla 50 metrelik bir alanı güneşlendirecek sistem, özellikle çimin zayıf kaldığı ve sararan bölgelerine uygulanacak

20 Mayıs’ta oynanacak UEFA Kupası final maçına hazırlanan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın çimleri suni güneş ışığı veren lambalarla “tedavi” edilecek.
UEFA yetkililerinin yaptıkları denetlemeler sırasında saha zemini ile ilgili şikayetleri dile getirmeleri üzerine, sarı-lacivertli kulüp havalandırma ve güneşlendirme sorununu çözmek için ilginç bir yöntem geliştirdi. Yurt dışından ithal edilecek “suni güneş ışığı” veren 4 cihaz geceleri çim zemini aydınlatacak. Her biri yirmişer dakika aralıkla 50 metre karelik bir alanı güneşlendirecek olan sistem, özellikle çimin zayıf kaldığı ve sararan bölgelerine uygulanacak. Tanesinin 150 bin dolar civarında olduğu belirtilen cihazların kullanımına Nisan ayında başlanacak. Final maçı tarihine dek iki haftada bir zemine yeni çim ekilecek ve UEFA’nın istediği standartlara getirilecek.

Tel örgüler kalkıyor
Saracoğlu Stadı’nın tribünler ile sahayı ayıran telleri UEFA’nın isteği doğrultusunda kaldırılacak. Kulüp yetkilileri açılır kapanır tellerin final maçından sonra tekrar takılıp takılmayacağı konusunda son kararı Başkan Aziz Yıldırım’ın vereceğini ifade etti. Büyük bir olasılıkla Saracoğlu Stadı’nda gelecek sezondan itibaren Avrupa’da ve Türkiye’nin bazı statlarında olduğu gibi maçlar tel örgüsüz ortamda seyredilecek.


UEFA finali için yenilenen stadın mevcut skorboardu da değiştirilecek. Modern bir skorboard siparişi veren sarı-lacivertli kulübün 3 milyon doları bulan harcamalarının bir bölümü UEFA tarafından karşılanacak. Stadın bilgisayar altyapısı yenilenecek, data hatları çekilecek, okul tarafından stat içerisine yayın kablolarının geçirilmesi için “kedi yolu” açılacak. Yayın araçlarından gelen kablolar stat içine yer altından geçirilecek.
Bu arada zaman zaman şikayetlere neden olan basın tribünü de silbaştan düzenlenecek. Tribünün kapasitesi artırılacak, pilot kameralar basın mensuplarının görüş alanından çıkarılacak.
Yüzüncü yıl etkinlikleri sırasında stadın dış yüzeyine takılan ışıklandırma sistemi sökülecek, UEFA görselleriyle süslenecek.

Platini kupayı getiriyor
UEFA Başkanı Michel Platini’nin 23 Nisan’da Türkiye’ye gelerek UEFA Kupası’nı İstanbul Büyükşehir Belediye başkanına teslim edeceği bildirildi. Platini geleneklere göre kupayı finalin oynanacağı kentin en üst yerel yöneticisine verecek. Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenecek törene Platini’nin yanı sıra, birinci başkan vekili Şenes Erzik ve UEFA’nın üst düzey diğer yöneticileri ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile yönetim kurulu üyeleri katılacak.

9 Mart 2009 Pazartesi

UEFA Finali öncesi inşaat çalışmaları başladı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta oynanacak UEFA Kupası finali hazırlıkları çerçevesinde inşaat çalışmaları başladı.

http://img156.imageshack.us/img156/93/45c2f593159b45ec823f546.jpg

Öncelikle engelliler tribünü, stadı çevreleyen 100. Yıl Işıkları ve Kenan Evren Anadolu Lisesi bahçesinde başlayan inşaat çalışmaları önümüzdeki günlerde hızlanarak devam edecek. Engelliler Tribünü'nde yapılan çalışmalarla Şükrü Saracoğlu Stadı, UEFA standartlarında bir engelliler tribününe sahip olacak. Kenan Evren Anadolu Lisesi bahçesinde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi bahçe düzenleme ve asfaltlama çalışmaları yapıyor. Yayın araçları için park alanı olarak kullanılacak bahçenin birbirinden kopuk bölümleri rampalarla birbirine bağlanıyor.

Fenerbahçe'nin 100. yılında stada takılan 100. Yıl Işıkları'nın sökümüne de başlandı. Fenerium Tribünü'nde başlayan çalışma tamamlandıktan sonra stat UEFA Kupası görselleriyle süslenecek.

Final öncesi bir sonraki resmi etkinlik 23 Nisan'da Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenecek Kupa Teslim Töreni olacak. Saat 14.00'te başlayacak törene UEFA Başkanı Michel Platini'nin de katılması bekleniyor. UEFA ve TEAM yetkililerinin dördüncü organizasyon ziyareti ise 23 Mart Pazartesi günü başlayacak.

3 Mart 2009 Salı

'Türk Telekom Tribünü' levhaları asıldı

Kulübümüzün, AVEA ve Türk Telekom(TT) ile yaptığı yeni sponsorluk anlaşması gereği, ismi Türk Telekom Tribünü olarak değiştirilen eski Telsim Tribünü'ne yeni levhalar asıldı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Müdürlüğü, isim değişikliği nedeniyle, Türk Telekom Tribünü'niyle birlikte, gerek stat içindeki yön belirten, gerekse stat giriş kapılarındaki yaklaşık 25 levhayı değiştirdi. Yeni levhalara sadece 'Türk Telekom Tribünü' ibaresi kondu.

BASIN FOTOĞRAFI