21 Şubat 2009 Cumartesi

AVEA’nın rekorluk dev forması helikopterden görüntülendi

Kulübümüzle devam eden sponsorluk anlaşmasını Türk Telekom'un da katılımıyla 2013 yılına kadar uzatan AVEA'nın, yeni yapılan sponsorluk anlaşması onuruna Fenerbahçe'ye hediye ettiği dev klasik çubuklu Fenerbahçe forması helikopterden kuşbakışı görüntülendi.
AVEA'nın Fenerbahçe için tasarlayıp ürettiği, Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday, iki kol arasındaki eni 78 metre ve boyu 70 metre olan, 5500 metrekare alana sahip, 1 ton 50 kg ağırlığındaki dev Fenerbahçe forması; ışık ve lazer gösterisiyle, Fenerbahçe marşları eliğinde dünkü imza töreninden sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun çimlerine serilmişti. Boğaziçi Köprüsü'nün uzunluğunun iki katına eşit miktarda toplam 4.5 kilometre kumaş kullanılarak, 25 kişinin 10 gün aralıksız çalışmasıyla hazırlanan ve 30 katlı bir binanın boyuna eşit en genişliği bulunan Dünyanın en büyük formasının muhteşem açılış töreninden sonra, lazer ışıklarıyla eski Telsim Tribünü'ne "Türk Telekom Tribünü" ibareleri yazılmıştı.

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

20 Şubat 2009 Cuma

AVEA ve Türk Telekom'la 2013’e kadar devam

Ana sponsorlarımızdan AVEA ile işbirliğimiz, Türk Telekom'un(TT) da katılımıyla büyüyerek devam ediyor. Fenerbahçe Spor Kulübü ile Avea ve TT arasında 2013 yılına kadar sürecek yeni sponsorluk anlaşması, bugün Başkanımız Aziz Yıldırım ile AVEA CEO'su Cüneyt Türktan ve TT Genel Müdürü Dr. Paul Doany'nin katıldığı bir törende imzalandı. Bu anlaşma çerçevesinde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Telsim Tribünü'nün adı da Türk Telekom Tribünü olarak değiştirildi. AVEA'nın sadece futbola değil, bir spor kulübü olan Fenerbahçe'nin bütününe sponsor olduğunu belirten Aziz Yıldırım, "Umarım bu birliktelik 2013'ten sonra da devam eder" dedi. Cüneyt Türktan, Fenerbahçe'ye katkı sağlamakla Türk sporuna, dolayısıyla Türkiye'ye katkı sağladıklarını söylerken, Dr. Paul Doany ise amaçlarının spora ve Dünya çapında sporcuların yetişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti. İmzaların atılmasından sonra, AVEA'nın yeni yapılan anlaşma onuruna hazırladığı 1 ton 50 kg ağırlığında, 78 metre eninde ve 72 metre boyundaki Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday dev klasik çubuklu Fenerbahçe forması, ışık ve lazer gösterileri altında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun çimlerine serildi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 1907 Tribünü'nde yapılan imza törenine Başkanımız Aziz Yıldırım, AVEA CEO'su Cüneyt Türktan ve TT Genel Müdürü Dr. Paul Doany'in yanı sıra Asbaşkanlarımızdan Murat Özaydınlı ve kurumların yetkilileri de katıldı. Töreni ayrıca yöneticilerimiz, başta olmak üzere Yüksek Divan Kurul ve Genel Kurul üyelerimiz ile çok sayıda basın mensubu da takip etti.

ÇOK ÖNEMLİ BİR TÖREN

İmza töreninde ilk sözü Murat Özaydınlı aldı. Özaydınlı, "Çok önemli bir tören. 2003'den bu yana desteklerini bizden esirgemeyen AVEA ile sponsorluk anlaşmamızı devam ettiriyoruz. Bu sene bir dostumuz daha bize katılıyor. Bize ve Türk sporuna verdikleri katkıdan dolayı sponsorlarımıza teşekkür ediyorum" dedi

HER ALANDA BAŞARI GETİRECEK

Sözlerine bugün yitirdiğimiz eski başkanlarımızdan Emin Cankurtaran ile başlayan Başkanımız Aziz Yıldırım ise, "Bugün camiamız için üzücü bir gün. Emin Cankurtaran'ı kaybettik. Türk sporunun ve camiamızın başı sağ olsun. Ailesine metanet diliyorum. Aynı zamanda camiamız için önemli bir gündeyiz. 7 yıl önce forma reklamı olarak başlattığımız sponsorluğu geliştirerek bugünlere geldik. Cüneyt Bey'e teşekkür ediyorum. En kötü günlerimizde yanımızda oldu. Krizlerde desteğinizi bizden çekmediniz. Fenerbahçe'ye her türlü yardımı yaptınız. Bu sponsorluk anlaşmasının içindi Türk Telekom da yer alıyor. Onlara da teşekkür ediyorum. Umarım bu birliktelik uzun yıllar devam eder. Sponsorluk, kulüplerin yaşaması için çok önemli. Sponsorluklar hem maddi, hem manevi anlamda karşılıklı kurumlara güç katıyor. AVEA reklamlı formalarımızla Avrupa'da yapacağımız maçlarda elde edeceğimiz başarılar da AVEA'ya güç katacak. Teşekkür ediyorum. Fenerbahçe yalnız futbol değil, Fenerbahçe bir spor kulübü. Bu anlamda bu sponsorluk anlaşması diğer branşları da kapsamakta. Maalesef amatör branşlara sponsor bulamıyoruz. Yeni anlaşma Kulübümüze yarıştığı her alanda başarı getirecek. Umarım bu birliktelik 2013'ten sonra da devam eder" diye konuştu.

FENERBAHÇE'YE YAPILAN KATKI TÜRKİYE'YE YAPILMIŞTIR

AVEV CEO'su Cüneyt Türktan da merhum Emin Cankurtaran'ın ailesi ile camiamıza baş sağlığı dileyerek sözlerine başladıktan sonra, sponsorluk anlaşmasının amacına vurgu yaptı. Türktan, "Fenerbahçe Spor Kulübü, örnek rekabet anlayışı ile 100 yılı aşkın bir süredir Türk insanının kalbinde ayrı bir yer edinmiştir. Bu nedenle Fenerbahçe'nin yanında olmaktan ve onu desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Türk Telekom ile birlikte Fenerbahçe'yi desteklemekten dolayı mutluyuz. Spora katkı sağladığımız zaman Türkiye'ye katkı sağlamış oluyoruz. Fenerbahçe'ye katkı sağlayınca hem Türk sporuna ve Türkiye'nin tanıtımına, dolayısıyla Türkiye'ye destek oluyoruz. Tüm alanlarda gelişme için katkı yapacağız. Bu örnek stadı yapan Aziz Yıldırım'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AMACIMIZ DÜNYA ÇAPINDA SPORCU YETİŞTİRMEK

Türk Telekom Genel Müdürü, Dr. Paul Doany ise "TT Grubu olarak sporun içinde olmaktan dolayı mutluyuz. Tüm gençlerin sosyal ve fiziksel gelişimine katkı yapmak için Türk sporuna destek veriyoruz. Amacımız spora ve Dünya çapında sporcu yetiştirilmesine katkı yapmak. Grup şirketlerimizden AVEA'nın desteği, Türk sporu adına önemli. Türk Telekom Tribünü'ne adımızı vermek Fenerbahçe'nin sponsoru olmaktan dolayı mutluyuz. Fenerbahçe, AVEA ve Türk Telekom'a hayırlı olsun" diye konuştu.

İmzaların atılmasından sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Murat Özaydınlı, yapılan anlaşmadan elde edilecek mali gelirin, daha önce yapılan açıklama uyarınca olduğunu vurguladı. Özaydınlı, "Bu hak Sportif A.Ş.'ye ait olduğu için, rakam belirttiğimiz gibidir" dedi.

REKORLAR KİTABINA ADAY DEV FORMA

Törenin son bölümünde, yeni yapılan sponsorluk anlaşması onuruna, AVEA'nın Fenerbahçe'ye hediye ettiği dev klasik çubuklu Fenerbahçe formasının, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çimlerine ışık ve lazer gösterisi eşliğinde açılması bölümü yer aldı. Törene katılanlar, 1907 Tribünü'nün koltuklarından, Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday, iki kol arasındaki eni 78 metre ve boyu 72 metre olan, 5500 metrekare alana sahip, 1 ton 50 kg ağırlığındaki dev Fenerbahçe formasının, ışık ve lazer gösterisiyle ve Fenerbahçe marşları eliğinde açılışını takip etti. Boğaziçi Köprüsü'nün uzunluğunun iki katına eşit miktarda toplam 4.5 kilometre kumaş kullanılarak, 25 kişinin 10 gün aralıksız çalışmasıyla hazırlanan ve 30 katlı bir binanın boyuna eşit en genişliği bulunan formanın muhteşem açılış töreninden sonra, lazer ışıklarıyla eski Telsim Tribünü'ne Türk Telekom Tribünü ibareleri yazıldı. Gösterinin ardından imza töreni sona erdi.

Samsun’dan gelip stadımızı gezdiler

Samsun Kragöl Şehit Arif Çetin İlköğretim Okulu öğrencileri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nu gezdi. 45 öğrenci ve 4 öğretmenden oluşan gurupla bir İstanbul gezisi düzenleyen Samsun Karagöl Şehit Arif Çetin İlköğretim Okulu kafilesi, İstanbul kent turu kapsamına Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nu da dahil etti. Öğrenciler stadımızda sırasıyla Fenerbahçe Müzesi, Maraton Tribünü, localar ve stat içindeki Fenerium mağazamızı gezdi. Fenerbahçe Müzesi gezisi sırasında öğrencilere Fenerbahçemizin şanlı tarihi ile ilgili bilgiler de verildi. Gezinin tamamlanmasından sonra Samsun Karagöl Şehit Arif Çetin İlköğretim Okulu kafilesi, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay'ın ziyaret etti. Ziyarette Okul Müdürü İlyas Sağır, Yüksel Günay'a Samsun İlk Adım Anıtı'nın bir maketini sunarken, Yüksel Günay da öğrencilere 5 adet Fenerbahçe forması hediye etti.

STATLA İLGİLİ YENİ PLANLAR

Stadın üstünün kapatılması ve kapasite artırımı ile ilgili herhangi bir çalışma olup olmayacağına dair gelen bir soruya ise Ali Koç, "Bu proje UEFA'nın itirazı sebebiyle ertelenmiştir. Çim ve zemin sorununu en iyi şekilde halletmeyi planlıyoruz. Telsim tribününe de yeni localar yapılacak ve kapasite artırılacak. Kale arkalarında boşluklar var bunun için çeşitli öneriler var. Çocuk tribünü gibi bir uygulama planlıyoruz. Bizim de isteğimiz kale arkalarının taraftar tribününe dönüştürülmesidir. Her yerin dolmasını sağlayacak önlemler yapılacak" diye konuştu.

11 Şubat 2009 Çarşamba

9 Şubat 2009 Pazartesi

Finale 100 gün kaldı

20 Mayıs'ta İstanbul'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak 38. ve son UEFA Kupası Finali'ne bugün saat 21.45 itibariyle 100 gün kalıyor. UEFA Kupası'nda verilen aranın bitmesi ve önümüzdeki hafta oynanacak olan UEFA Kupası 3. tur maçlarıyla birlikte stad içerisinde yapılan çalışmalar da hızlanıyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan üçüncü organizasyon ziyaretinin ardından çalışmaların devam ettiği UEFA 2009 Yerel Organizasyon Ofisi'nde son 100 gün oldukça yoğun geçecek. Bu son 100 gün içinde önemli günler ise şöyle: Son 32 ve son 16 takım maçlarının ardından çeyrek ve yarı final eşleşmeleri 20 Mart'ta belli olacak.

Finale kalan iki takım ise 7 Mayıs akşamı oynanacak yarı final maçı sonrasında belli olacak.

23 Nisan'da Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenecek Kupa Teslim Töreni ile UEFA kupası İstanbul'a gelecek ve finalden bir gece önce 19 Mayıs tarihinde ise Koç Müzesi'nde gelenekselleşmiş akşam yemeği daveti verilecek.

Statta yapılacak inşaatların planları netleşirken 23 Mart'taki dördüncü ziyaret öncesi bu çalışmaların bir kısmının tamamlanması hedefleniyor. Bunların arasında en önemli iki inşaat ise engelliler tribünü ile Kenan Evren Lisesi bahçesinden stadyuma uzanacak kablo yolu. Dördüncü organizasyon ziyaretine ayrıca maçı dünyada yayınlayacak televizyon kanallarından bazılarının temsilcileri de katılacak ve stadı gezip planlama yapacaklar.

UEFA Kupası Finali'nin medya akreditasyonları ise 1 Nisan'da başlayacak.

8 Şubat 2009 Pazar

Türkiye 2016'ya resmen aday


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlemesi için UEFA'ya başvuru yaptı.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, başvuru ile ilgili resmi yazı, TFF tarafından dün UEFA'ya gönderildi. UEFA İcra Komitesi'nin çeşitli süreçlerin ardından 2016 Avrupa Şampiyonası'nı düzenleyecek ev sahibini, 2010 yılının Mayıs ayında açıklamasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, UEFA'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası'nı düzenleyecek ülkeden, belirlenen kriterlere uyan 9 stadyumu hazırlamasını istediği ifade edildi.

TFF Başkanı Mahmut Özgener, 2016 Avrupa Şampiyonası başvurusu ile Türk futbolu için yeni bir dönemin başlatıldığını vurgulayarak, federasyonun resmi sitesinde yer alan açıklamasında, “Euro 2016'yı düzenleme konusunda çok istekli ve arzuluyuz. Bu büyüklükte uluslararası bir organizasyon düzenlemek bir futbol ülkesi olan Türkiye'ye önemli katkılar sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

5 Şubat 2009 Perşembe

UEFA ve TEAM yetkililerinin üçüncü organizasyon ziyareti sona erdi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs'ta oynanacak UEFA Kupası finali öncesi, UEFA ve TEAM yetkililerinin üçüncü organizasyon ziyareti sona erdi.

Sabah 09.00'da başlayan toplantılarda, finalist takımlar, hakemlerin İstanbul'da maç öncesi yapacağı hazırlıklar ve finalin sağlık konsepti değerlendirildi. Lojistik Departmanı şoför ve gönüllü mülakatlarına devam ederken VIP hizmetleri departmanı protokol tribününün oturma planı üzerinde çalıştı. Yapılan görüşmeler sonucu final için 75 gönüllü ve 100 şoför onaylandı.

Saat 11.00'de başlayan kapanış toplantısında her departman üç günlük çalışmalarını özetledi. 3 saat süren toplantıdan sonra yenen öğle yemeğinin ardından UEFA ve TEAM heyetleri havaalanına hareket ettiler.

Bir sonraki organizasyon ziyareti, 23 Mart tarihinde yapılacak ve bu finalden önceki son ziyaret olacak.

4 Şubat 2009 Çarşamba

UEFA Finali organizasyon çalışmalarının üçüncüsü sürüyor

20 Mayıs'ta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası Finali öncesi UEFA ve TEAM heyetinin üçüncü organizasyon ziyaretinin ikinci günü tamamlandı.

Medya ve Tanıtım Bölümleri 23 Nisan'da Esma Sultan Yalısı'nın evsahipliği yapacağı Kupa Teslim Töreni'nin detaylarını yayıncı kuruluş Show TV ve VIP bölümüyle paylaştı.

Tanıtım Departmanı, Ticari İşler Departmanı'yla Taraftar Alanları üzerine çeşitli çalışmalar yaptı ve iletişim planını değerlendirdi.

Ticari İşler Departmanı temiz(reklamsız) stadyum konsepti üzerinde çalıştı ve depo yerlerini belirledi.

Sportif İşler Departmanı ve Stadyum İşleri Departmanı Akreditasyon, Maç öncesi seremonileri, maç organizasyonu, elektrik ve telekom ihtiyaçları ile taraftar hizmetleri konuları üzerine çalıştı.

Lojistik Departmanı gün boyu şoför ve gönüllü mülakatlarına devam etti.

VIP Departmanı ise ulaşım konuları, Kupa Teslim Töreni ve Resmi Yemek'le ilgili çalışmaları yürüttü.

UEFA ve TEAM yetkililerinin ziyareti yarın sabah yapılacak çalışmaların ardından düzenlenecek toplantıyla sonuçlanacak. Toplantıda her bölüm yapılan çalışmaları özetleyerek diğer bölümlerle paylaşacak.

Bir sonraki ziyaret 23 Mart tarihinde başlayacak ve 3 gün sürecek.

3 Şubat 2009 Salı

UEFA Finali organizasyon çalışmalarının üçüncüsü başladı

20 Mayıs'ta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Finali öncesi üçüncü organizasyon ziyareti bugün başladı.

UEFA ve TEAM'den 27 kişilik bir heyetin yürüttüğü ziyaret yoğun bir güne sahne oldu. Sabah yapılan açılış toplantısının ardından bölümler kendi sorumlularıyla çeşitli çalışmalar yaptı. Gelinen aşamanın görüşüldüğü toplantılar arasında en önemli ikisi, güvenlik konuları ve ulaşımın tartışıldığı toplantılardı.

Güvenlik toplantısında İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri alınan önlemleri UEFA yetkilileriyle paylaştı. Ulaşım toplantısında ise taraftarların stada nasıl getirilip götürülecekleri katılımcılara aktarıldı. Ayrıca stadın tüm girişleri kontrol edilerek verilen yeni kapı numaraları onaylandı.

Medya departmanı inşaat çalışmalarının değerlendirildiği toplantının ardından yayıncı kuruluş Show TV'yle produksiyon ve enerji ihtiyaçlarını görüştü. Ayrıca finalin medya akreditasyonu başvurularının Nisan başında başlayacağı UEFA tarafından bildirildi.

Ticari İşler Departmanı, şehirde yapılacak tanıtım, sponsor haklarının korunması, konuklara verilecek ikramlar ve karşılama prosedürleri üzerinden çalıştı.

Lojistik Departmanı, finalde görev alacak şoförler ve gönüllülerle gün boyu birebir görüşmeler yaptı.

Bilet İşleri Departmanı bilet dağılımı üzerinden çalıştıktan sonra geçtiğimiz hafta sona eren bilet satışlarını değerlendirdi.

VIP Departmanı ise karşılama prosedürlerini belirledi ve hediyelikler üzerinde çalıştı.

UEFA ve TEAM'in üçüncü organizasyon ziyareti yarın ve Perşembe günü de devam edecek.