18 Mayıs 2009 Pazartesi

UEFA Kupası Finali'nde uygulanacak trafik önlemleri

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda 20 Mayıs Çarşamba günü oynanacak UEFA Kupası finaliyle ilgili hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bu çerçevede, araç parkı ve trafik akışı konularındaki çeşitli düzenlemelere gidildi.

Final maçını izlemek üzere stadyuma gelecek olan tüm seyircilerin, söz konusu düzenlemeler sebebiyle rahat ulaşımlarını sağlamak için toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor.

Final maçı sebebiyle, Kadıköy Deniz Otobüsleri iskelesinin yan tarafında bulunan rıhtım park alanı Werder Bremen taraftarları için Fan Zone olarak ayrıldı. Bilet sahibi olan tüm futbolseverler, 20 Mayıs'ta tüm gün açık olacak bu alana biletlerini ibraz ederek girebilecek. Fan Zone'da yiyecek-içecek standları, büyük ekranda UEFA Kupası'nın ilgi çekici olayları, canlı müzik, futbol beceri oyunları, Nike ve Carlsberg satış üniteleri yer alacak.

Araç park etme konusunda alınan önlemler

Maç günü stadyum çevresi ve yakınında araç park etme konusunda olağan lig maçlarından farklı olarak uygulanacak olan kısıtlamalar ise şöyle:

1. Salıpazarı İspark otopark alanı maç günü sadece organizasyonda görevli olan resmi araçlara tahsis edilecek ve diğer özel araçların girişine izin verilmeyecek.

2. Kalamış sahil yolu, misafir takım seyircilerini taşıyan İETT ve tur otobüslerinin park alanı olarak tahsis edilecek; bu sebeple maç günü söz konusu yola özel araçların park etmesine izin verilmeyecek ve park halinde bulunan araçlar çekilecek.

3. Stadyum bitişiğindeki Kenan Evren Lisesi'nin bahçesi sadece canlı yayın araçlarının kullanımına ayrılacak ve başka araçların girişine izin verilmeyecek.

4. Bağdat Caddesi ile Recep Peker Caddesi arasında bulunan Kör Dere Sokak boyunca özel araçların park etmesine izin verilmeyecek ve park halinde bulunan araçlar çekilecek.

5. Recep Peker Caddesi boyunca özel araçların park etmesine izin verilmeyecek ve park halinde bulunan araçlar çekilecek.

Trafik akışı ile ilgili önlemler

Maç günü stadyum çevresi ve yakınında trafik akışı konusunda olağan lig maçlarından farklı olarak 20 Mayıs 2009 Çarşamba günü uygulanacak olan kısıtlamalar şöyle:

1. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun batı tarafındaki Recep Peker Caddesi saat 12.00'den itibaren çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak.

2. E-5 Otoyolu, Kızıltoprak istikametinde Hasanpaşa çıkışından sonra genel trafiğe kapatılacak.

3. 15.00'ten itibaren Taşköprü Caddesi'nin Kızıltoprak yönünde Bağdat Caddesi'ne bağlanan kısmı Recep Peker Caddesi kesişme noktasına (THY Kavşağı) kadar tek yönlü olarak trafiğe kapatılacak. Taşköprü Caddesi'nden Kadıköy yönüne U-dönüş ve tek şerit olmak üzere E-5 Otoyolu Boğaziçi Köprüsü istikametine giriş yapılabilecek.

4. Recep Peker Caddesi ve Bağdat Caddesi'nin trafiğe kapalı bölümü içerisinde kalan Kör Dere Sokağı da araç trafiğine kapalı olacak ve sadece resmi araçlar tarafından kullanılacak.

5. Normal trafiğe kapatılan söz konusu yollar resmi görevli ve protokol araçları tarafından kullanılabilecek.

1 yorum:

  1. Merhabalar, ben engelliyim finali seyretmek
    istiyorum. Aracımla stada nasıl gelebilirim ve
    içeri nasıl gireceğim Bilgi verirmisiz rica
    etsem.Teşekkürler.
    Murat Gülener
    muratgulener@yahoo.com
    0216 474 76 22

    YanıtlaSil