5 Aralık 2008 Cuma

UEFA Kupası Finali biletleri satışa çıktı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak 2008-2009 UEFA Kupası Finali'nin biletleri satışa çıktı.

20 Mayıs 2009 tarihinde oynanacak karşılaşmanın biletleri 3 kategoride 75, 100 ve 130 Euro'dan Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi tff.org'dan satışa sunuldu. Talep toplama yoluyla yapılan satışlar, 23 Ocak 2009 günü (TSİ) 13.00'e kadar devam edecek.

Bilet almak isteyen futbolseverlerin izleyecekleri yol ise şöyle:

Bilet satın almak isteyen futbolseverler TFF'nin resmi internet sitesi www.tffbilet.org sitesinde yayınlanacak başvuru formunu dolduracaklar.

Türkiye Futbol Federasyonu, başvuru yapan kişilere bir e-mail yollayarak bu e-mailin başvuru sahibi tarafından imzalanmasını ve belirtilen faks numarasına gönderilmesini isteyecek.

Faks gönderim işlemiyle birlikte başvuru kesinleşecek.

Başvuru sayısı, ayrılan bilet sayısından fazla olduğu takdirde, 29 Ocak 2009'da noter huzurunda kura çekilişiyle bilet almaya hak kazanan kişiler belirlenecek.

Bilet ücretleri başvuru formunda belirtilen kredi kartı numarasından bu tarihten sonra çekilecek. Biletler 30 Ocak 2009'daki TCMB döviz satış kuru üzerinden fiyatlandırılacak ve 30 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında kredi kartlarından çekilecek. Her başvuru için 15 Euro hizmet bedeli alınacak. Bir kişi 2 biletten fazla alamayacak.

4 kategoriye ayrılmış biletlerden 1, 2 ve 3. bilet kategorilerinde Türk seyircilere yer ayrıldı. Ayrıca engelliler, yukarıda belirtilen siteden başvuru yapıp, kendilerine ayrılan bölümlerden bilet talebi yapabilecek.

Biletler, hak sahiplerine 15-24 Nisan 2009 tarihleri arasında kargoyla gönderilecek.

Final'in bilet fiyatları şöyle:

Kategori 1: 130 Euro
Kategori 2: 100 Euro
Kategori 3: 75 Euro

2 Aralık 2008 Salı

Finale ilk adım atıldı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs 2009 tarihinde oynanacak UEFA Kupası Finali'nin logo ve bilet tasarımlarının tanıtımının yapıldığı "Finale İlk Adım" töreni, Kadıköy Bahariye Caddesi'ndeki Süreyya Operası'nda çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Törene Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UEFA 1. Asbaşkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Başkanı Mahmut Özgener, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kulübümüzü temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Turan Şahin, İdari İşler Koordinatörümüz Serkan Acar, Dış İlişkiler Müdürümüz Turgut Acar, Mali İşler Koordinatörümüz Abdülkadir Kuşin, oyuncumuz Roberto Carlos, eski futbolculardan Bülent Korkmaz, UEFA yetkilileri, davetliler ve basın mensupları katıldı. Dayısı vefat eden Başkanımız Aziz Yıldırım ile UEFA 2009 Finalinin elçisi olarak görevlendirilen eski oyuncumuz Can Bartu ise soğuk algınlığı nedeniyle törene katılamadı. Törende konuşmaların ardından, Bizans ve Osmanlı motiflerinden esinlenilerek dizayn edilen, final oynayacak iki takımı temsilen boğazın iki yakasının ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı motiflerinin yer aldığı, tarihi mozaik sanatının modern bir versiyonu ile oluşturulan UEFA Kupası 2009 Finalinin logosunun tanıtımı oyuncumuz Roberto Carlos eşliğinde gerçekleştirildi. Logo tanıtımının ardından, final için dizayn edilen bilet de Bülent Korkmaz eşliğinde tanıtıldı. Bilet tanıtımı için sahneye davet edilen Roberto Carlos'un "Aslında ben bu biletle fotoğraf çektirmek istemiyorum. Çünkü ben bu finalde oyuncu olarak bulunmak istiyorum" demesi dikkatlerden kaçmadı. Bu sözler üzerine Roberto Carlos, alkışlar eşliğinde konuklarla birlikte finalin ilk, dev biletiyle birlikte sahnede hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra bilet fiyatları ve satış prosedürü hakkında bilgiler verildi. Final biletlerinin, TFF'nin internet sitesi aracılığıyla 5 Aralık 2008-23 Ocak 2009 tarihleri arasında talep toplanmasının ardından, gelen taleplere göre 130, 100 ve 75 Euro fiyatlarıyla satışa sunulacağı bildirildi. Törende konuşmalar yapan TFF Başkanı Mahmut Özgener, 2005 Şampiyonlar Ligi finalinin ardından eski formatıyla son kez oynanacak 2009 UEFA Finalinin de Türkiye'de ve İstanbul'da yapılacak olmasının önemine dikkat çekti. Özgener, en büyük arzusunun bu finalde en az bir Türk takımını görmek olduğunu söyledi. UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik ise, UEFA Kupası'nın gelecek yıldan itibaren oynanacak yeni formatı hakkında bilgiler verdi. UEFA 2009 finalinin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise, bu tür organizasyonların, gerçekleştirilmesi planlanan 2020 İstanbul Olimpiyatları için bir basamak olduğunu ifade etti. Başesgioğlu ayrıca, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması ciddi bir irade ortaya koyduklarını da söyledi.

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

Roberto Carlos' Dream

Roberto Carlos has won pretty much all there is to win in football but in 2009 he hopes to have the chance to pick up "one of the missing pieces in my collection".

Honours
Fenerbahçe SK's Sükrü Saraçoglu Stadium will be the venue for this season's UEFA Cup final on Wednesday 20 May, and the Istanbul club will transfer to the competition's Round of 32 if they win their last UEFA Champions League group game at FC Dynamo Kyiv on Wednesday 10 December. The Brazilian left-back has claimed numerous major honours including the FIFA World Cup, Copa América and UEFA Champions League, plus league titles in Brazil and Spain; but never the UEFA Cup.

Last chance
The former Real Madrid CF defender will have a final chance to do so should his Fenerbahçe side succeed in Ukraine. "The UEFA Cup is one of the missing pieces in my collection," Roberto Carlos told uefa.com. "When I was playing for Real Madrid, we competed in the UEFA Champions League most of the time and won it three times. When we didn't win we always ended up in the later rounds. I sincerely want to win the UEFA Cup too because I feel its absence."

Aspiration
Attending today's launch of the visual identity for the 2009 UEFA Cup final, the 35-year-old is confident that if Fenerbahçe do earn a place in the Round of 32, they can make it all the way in the competition. "I don't see anything which could prevent us reaching the final," he said. "Our fans always aspire to big things, and want to see us playing against big teams like AC Milan. It's obvious that we have a different kind of motivation in our home games. Perhaps this is a signal sent from God to me. I have never won the UEFA Cup before and our team could compete at home in the final."

Dream
A Fenerbahçe player since 2007, helping the Canaries to their first UEFA Champions League quarter-final after a career which took him to União São João, SE Palmeiras and FC Internazionale Milano before Madrid, Roberto Carlos says it would be a "dream" to meet his former city rivals Milan in the UEFA Cup final. But whoever Fenerbahçe play should they make it, Roberto Carlos would be delighted to just be there. "On final day, you know that all your efforts will be rewarded," he said. "It's one of the best feelings that a player can have. The dream of lifting the trophy will naturally motivate you. And UEFA finals have significant importance as they are among the most prestigious trophies that a player can win in his career."

Turkish honour
May's final will be the first major UEFA showpiece at the Sükrü Saraçoglu Stadium, and Roberto Carlos is delighted that his adopted Turkish home has been awarded the honour: "It makes me very happy and it is also proof of how much the country I am playing in thinks about the game. In all genders and age categories, Turkey is trying to take a step forward and improve. The good stadiums, facilities, pitches and hotels which can be thought of as a requirement for hosting big events already exist. As well as Galatasaray's previous success [they won the UEFA Cup in 2000], I believe Fenerbahçe have made a big contribution representing Turkey and Istanbul with our recent achievements in the Champions League, especially last year."

Finale İlk Adım etkinliği gerçekleştirildi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs 2009'da oynanacak 2008-2009 sezonu UEFA Kupası final maçının logosunun ve bilet tasarımının tanıtımı yapıldı. Kadıköy Süreyya Operası'nda düzenlenen organizasyona Finale İlk Adım törenine, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İstabul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, futbolculuk döneminde Galatasaray'da UEFA Kupası kazanan Bülent Korkmaz, Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos ve UEFA yetkilileriyle çok sayıda davetli katıldı.

Son 3 yılın final görüntülerinin dev ekrandan gösterimiyle başlayan organizasyonda, Devlet Bakanı Başesgioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Özgener ve UEFA Asbaşkanı Erzik birer konuşma yaptı. Başesgioğlu, 2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda organize edilen Şampiyonlar Ligi finalinden sonra, 2009 UEFA Kupası finalinin de Türkiye'de oynanacak olmasının Türk futbolu adına önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya aday olduğunu hatırlatan Başesgioğlu, Türkiye'de gerçekleştirilen çok sayıda uluslararası organizasyonun 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı için önemli gelişmeler olduğunu vurguladı.

2009 UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapmanın mükemmel bir şey olduğunu kaydeden Başesgioğlu, ''Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mayıs 2009'a kadar yapılması gereken her şeyin en güzel şekilde yapılacağına inanıyorum. Bütün dünyaya heyecanlı ve kaliteli bir final izleyeceklerini şimdiden söyleyebilirim. Ülkemizin geleneksel ev sahipliği ve misafirperverliği çerçevesinde herkes üzerine düşen görevi yapacak ve bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştireceğiz'' şeklinde konuştu.

Türk takımlarının finalde yer almasını arzu ettiklerini, ancak bunun zor göründüğünü kaydeden Murat Başesgioğlu, törenin ardından konuyla ilgili bir soruya verdiği yanıtta, ''Keşke olsa tabii... Gönlümden geçen, hepimizi mutlu edecek hadise odur. Şu andaki gelişmeler dikkate alındığında daha ihtiyatlı konuşmamız gerektiğine inanıyorum. Ama olursa biz mahcup oluruz, Türkiye adına çok seviniriz'' diye konuştu.

Bakan Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın istifasıyla ilgili soruyu da ''Bu, bürokrasinin kendi işleyişi içinde bir konu. Daha önce kararlaştırılmış bir konuydu. Spor şurasından sonra uygulanması konusunda mutabık kalmıştık. O gerçekleşti. Arkadaşımıza yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra başarılar diliyorum'' diye yanıtladı.


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, TFF olarak, İstanbul'un ve ülkemizin adını tüm dünyaya hatırlatacak final organizasyonunu düzenlemekten onur duyduklarını belirtti. Özgener şöyle devam etti: "Ülkemizin en popüler sporu olan futbolun Avrupa'daki ikinci önemli organizasyonunun ülkemizde yapılacak olması, hepimizi mutlu ediyor. Başta TFF Onursal Başkanı Sayın Erzik olmak üzere bu organizasyonun ülkemize getirilmesinde katkısı olan herkese Futbol Federasyonu Başkanı olarak en içten teşekkürlerimi sunuyorum"

Finalin yapılmasına 5.5 ay gibi bir süre olmasına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaklaşık 15 kişilik ekibinin hazırlıkları geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana sürdürdüğüne dikkat çeken Özgener şunları söyledi: "Görüyorum ki organizasyon komitesinde çalışan tüm arkadaşlarım finale adeta bir olimpiyat havasında hazırlanıyor.Bu final, 2000'li yıllardan itibaren uluslararası arenada kalıcı bir güç haline gelen Türk futbolu için pastanın kreması. Milli Takımımızın ve kulüplerimizin sahalarda elde ettiği parlak zaferlerin yanı sıra 2005 yılındaki Şampiyonlar Ligi Finali ile organizasyon kabiliyeti konusunda rüştünü ispatlayan Türk futbolu, 2009 Finali ile uluslararası alandaki saygınlığını zirveye çıkaracaktır. Önümüzdeki sezondan itibaren Avrupa Ligi adını alacak olan turnuvanın "UEFA Kupası" adıyla düzenlenecek bu son finalinin biletlerinin, tüm futbolseverler ve koleksiyonerler için ayrı bir önem taşıdığını düşünüyorum. Eminim ki, 2009 finali ile tüm dünyayı bir kez daha büyüleyeceğiz ve daha büyük organizasyonları ülkemize getirme yolunda yeni bir süreç başlatacağız.

Tabi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak en büyük arzum, 20 Mayıs'taki finalde en az bir Türk takımını sahada görmek. Bu zorlu süreçte, Galatasaray'a ve Kiev'de alacağı galibiyetle yoluna bu kupada devam edeceğine inandığım Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum.

50'yi aşkın ülke televizyonundan canlı olarak yayınlanacak bu görkemli futbol şölenine yüz milyonlarca insan ekran başında tanıklık yapacak. Futbola olan ilginin daha fazla pekişmesi için bundan güzel fırsat olamayacağını düşünüyorum. İstanbul gibi eşsiz bir kentten tüm Avrupa'ya yayılacak bu heyecan dalgası sayesinde ülkemizin gerçek yüzü ile daha iyi tanınacağına inanıyorum."

2009 UEFA Kupası finali için hazırlanan logonun tanıtımı Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos ile yapıldı. İstanbul'un tarihi mirasının ve modern yüzünün, geleneksel mozaik tekniğinin modern bir uygulamasıyla bir araya getirildiği logoda Osmanlı ve Bizans motifleri ile futbol ve stadyum ikonları yer alıyor. İstanbul'un haritası şeklinde mozaik desenle hazırlanan logoda finalin oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı da figürüyle ayrıca belirtiliyor.

Futbolculuk yıllarında Galatasaray'da UEFA Kupası'nı kazanan Bülent Korkmaz'a, finalin ilk bileti verildi. Büyük boyutta hazırlanan sembolik bileti sahnede alan Bülent, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin final oynamasını arzu ettiğini kaydetti. Bülent Korkmaz, biletle sahnede görüntü verirken gazetecilerin Roberto Carlos'un da Bülent'in yanına çıkması isteği üzerine Brezilyalı futbolcu sahneye çıktı. Fenerbahçeli futbolcu fotoğraf karesine girmeden önce, ''Ben bu biletle fotoğraf çektirmek değil, finali oynamak istiyorum'' diyerek, takım olarak hedeflerini ortaya koydu. UEFA Kupası finali elçisi Can Bartu'nun rahatsızlığı nedeniyle organizasyona katılamadığı bildirildi.

Final Biletleri

Final biletleri 5 Aralık Cuma günü saat 12.00'den itibaren Futbol Federasyonu'nun internet sitesi www.tff.org'dan satışa sunulacak. Biletlerin fiyatları 75, 100 ve 130 avro olarak belirlendi. Talep toplama yöntemiyle yapılacak satışta, başvuru sayısı ayrılan bilet sayısından fazla olduğu takdirde 29 Ocak 2009'da noter huzurunda kura çekimiyle bilet almaya hak kazanan kişiler belirlenecek. Biletler için başvuru 23 Ocak 2009 saat 12.00'da sona erecek.

1 Aralık 2008 Pazartesi

UEFA Finali tanıtımı Süreyya Operası'nda

20 Mayıs 2009'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası Finali'nin logo ve bilet tasarımı yarın yapılacak bir törenle kamuoyuyla paylaşılacak. Kadıköy Süreyya Operası'ndaki tören saat 11,30'da başlayacak. Törende ayrıca finalin bilet fiyatları ve satış prosedürü de kamuoyuna anlatılacak. "Finale İlk Adım" törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Kupası Finali'nin elçisi Can Bartu'nun yanı sıra UEFA Kupası'nı kaldıran Galatasaray Futbol Takımı'nın kaptanı Bülent Korkmaz ile Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos da katılacak. Törende basın mensuplarının rahat çalışmalarını sağlamak amacıyla çeşitli düzenlemeler yapıldı. Etkinliği takip edecek kameramanların ses kablolarını ve tripodlarını yanlarında getirmeleri gerekiyor. Salona hakim bir noktada yer alan balkonlardan çekim yapacak kameraların etkinlik salonunda dolaşmasına izin verilmeyecek. Etkinlik öncesi ve sonrası röportajlar için çeşitli alanlar hazırlandı ve bu alanlardan ikisi canlı yayın yapacak kanallara tahsis edilecek. Opera içerisinde oluşturulan basın çalışma alanında kablosuz internet bağlantısı bulunuyor. Töreni takip etmek isteyen basın mensuplarının akreditasyon taleplerini belirten bir maili ilkerugur@tff.org adresine göndermeleri gerekmektedir.