13 Kasım 2008 Perşembe

UEFA ve TEAM yetkililerinin ziyareti sona erdi

UEFA yetkililerinin, 20 Mayıs 2009'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası Finali öncesi düzenlenen ikinci organizasyon ziyareti sona erdi. Ziyaretin son gününde sabah yapılan toplantıların ardından tüm bölüm liderleri bir araya gelerek, kendi bölümleri ile ilgili yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yenen öğle yemeğinin ardından UEFA ve TEAM yetkilileri İstanbul'dan ayrıldı. 2 Aralık'ta yapılacak "Finale İlk Adım" toplantısının ardından üçüncü organizasyon ziyareti Şubat ayı başında düzenlenecek. Ayrıca UEFA Kupası Finali'nin elçisi Can Bartu, 19 Aralık'ta düzenlenecek UEFA Kupası kura çekiminde bulunacak ve kura çekimini yapacak.

12 Kasım 2008 Çarşamba

UEFA ve TEAM yetkililerinin ziyaretinde 2. gün

EFA yetkilileri, 20 Mayıs 2009'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası Finali öncesi düzenlenen ikinci organizasyon ziyaretinde ikinci gün çalışmalarını tamamladı. Final öncesi hazırlıkların organize edildiği en geniş katılımlı toplantıda taraftarların stada ulaşım konusu UEFA, TEAM, Yerel Organizasyon Komitesi ve Fenerbahçe stat sorumlularının yanı sıra Belediye, Emniyet ve Atatürk ile Sabiha Gökçen Havalimanları yetkilileri arasında görüşüldü.

Tanıtım Bölümü, sabah toplantısında, dün yapılan Süreyya Operası ve Esma Sultan Yalısı ziyaretlerini değerlendirirken, öğleden sonra ise düzenlenecek Gençler Turnuvası, medya ortaklarıyla ilgili bilgilendirme ve medya promosyonlarıyla taraftar alanlarında yapılacak görüşüldü.

Medya Bölümü, sabah saatlerinde stadın medya altyapısında yapılacak değişiklikleri netleştirdi ve bu değişikliklerin yol açacağı koltuk kaybı hesaplandı. Öğleden sonra ise maçın yayıncı kuruluşu Show TV ile bir prodüksiyon toplantısı düzenlendi.

Ticari İşler Departmanı günün ilk yarısında statta hizmet veren yiyecek firmalarıyla çeşitli görüşmeler yaptı. Daha sonra temiz stat konsepti üzerinde çalışan departman, günün son toplantısında VIP konuk ve sponsorların statta karşılanma prosedürlerini masaya yatırdı.

Sportif İşler Departmanı, sabahın ilk saatlerinde finalist takımlar ve maçı yönetecek hakemlerin kalacağı oteller ile stattaki alanları üzerinde çalıştıktan sonra, taraftarların şehir içerisinde ulaşımlarının tartışıldığı toplantıyı takip etti. Öğleden sonra akreditasyon sistemi üzerinde çalışan departman, son olarak biletini geç teslim alacak taraftarlarla ilgili gerekli çalışmaları planladı.

Lojistik Bölümü, sabah saatlerinde statta kullanılacak telsiz sistemiyle ilgili bir toplantı yaptıktan sonra taraftarların şehir içerisinde ulaşımlarının tartışıldığı toplantıyı takip etti. Bölüm, öğleden sonra ise maç günü kiralanacak şoförlerin ajanslarıyla ilgili bir toplantı yaptı.

VIP Hizmetleri Bölümü, sabah saatlerinde maçtan bir gün önce yapılacak resmi yemeğe ev sahipliği yapacak Rahmi Koç Müzesi'ni ziyaret etti. Daha sonra VIP'lerin statta karşılanmasıyla ilgili bir toplantı yapan departman, günün son toplantısında Sportif İşler Bölümü'nün geç bilet teslimiyle ilgili çalışmasına katıldı.

UEFA ve TEAM'den gelen 20 kişilik heyet, yarın sabah yapılacak çalışmaların ardından akşam saatlerinde İsviçre'ye dönecek. Bir sonraki organizasyon ziyareti Şubat ayında yapılacak.

11 Kasım 2008 Salı

UEFA ve TEAM yetkililerinin ikinci organizasyon ziyareti başladı

20 Mayıs 2009'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası Finali öncesi ikinci organizasyon ziyareti bugün başladı. UEFA ve Team yetkililerinin Yerel Organizasyon Komitesi'yle yürüttüğü çalışmalarda bugün şu toplantılar yapıldı:

Medya ve Tanıtım Departmanları 2 Aralık'taki "Finale İlk Adım" toplantısına ev sahipliği yapacak Süreyya Operası ile 23 Nisan'da Kupa Teslim Töreni'ne evsahipliği yapacak Esma Sultan Yalısı'nda incelemeler yapıp hazırlıkları gözden geçirdi.

Ticari İşler Bölümü hazırlıkları gözden geçirdiği toplantının ardından VIP alanlarında verilecek hizmetle ilgili görüşmeler yaptı.

Sportif İşler Bölümü maç öncesi gösterilerle ilgili çeşitli firmalarla yaptığı görüşmelerin ardından taraftarlara verilecek hizmetler üzerinde çalıştı.

Lojistik Bölümü çalışmalarını tüm gün Atatürk Havalimanı'nda sürdürdü. Bu çalışmalarda taraftarların Türkiye'ye girişleri ve havaalanındaki prosedürler masaya yatırıldı.

VIP Hizmetleri Bölümü stadın ilgili alanlarını belirlerken stada gelen konukları karşılama prosedürleri konusunda çeşitli toplantılar yaptı.

Bilet İşleri Bölümü statta elverişli görüşe sahip olmayan koltukları belirlerken maç öncesi seremonilerde yaşanacak olası koltuk kayıpları konusunda çalıştı.

Güvenlik Departmanı ise statta sabah yapılan toplantıda Emniyet Müdürlüğü ve Fenerbahçe Kulübü'nden yetkililerle birlikte maç öncesi ve sonrası alınması gereken güvenlik önlemlerini kararlaştırdı.

Organizasyon ziyareti yarın Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yapılacak toplantılarla devam edecek.

3 Kasım 2008 Pazartesi

UEFA Kupası Finali hazırlıkları devam ediyor

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 20 Mayıs 2009'da oynanacak UEFA Kupası Finali öncesi çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 10-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek ikinci ziyarete hazırlanan Yerel Organizasyon Komitesi finalle ilgili detayları netleştiriyor. Yılbaşı öncesi en önemli etkinlik olarak görülen "Finale İlk Adım" etkinliği hazırlıkları son aşamaya geldi. 2 Aralık'ta düzenlenecek etkinlikte finalin logosu ve bilet tasarımı kamuoyuyla paylaşılacak. Organizasyonla aynı anda Türkiye'de bilet satışları başlayacak ve satışlar biletler tükenene kadar devam edecek. Etkinlikte bilet fiyatları ve stattaki bilet dağılımı da açıklanacak. Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'ndaki etkinlik saat 12.00'de başlayacak.

Final öncesi en önemli etkinlik olarak kabul edilen Kupa Teslim Töreni'nin yeri ve tarihi de belirlendi. Kupa Teslim Töreni 23 Nisan 2009'da Esma Sultan Yalısı'nda yapılacak. Bu törenle ilgili bilgiler kesinleştikçe paylaşılmaya devam edecek.

Finalden bir gece önce düzenlenecek resmi yemeğe Rahmi Koç Müzesi evsahipliği yapacak.

Final etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Gençlik Futbol turnuvası hazırlık çalışmaları TFF Futbol Geliştirme Merkezi'nin katkılarıyla devam ediyor. İkinci ziyaret sonrasında tüm detayların belirlenmesi bekleniyor.

Maçın yayını için stada gelecek naklen yayın araçlarının park edeceği Kenan Evren Lisesi bahçesi için gerekli izinler alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi okulun bahçesindeki parkın yeni inşa edilen okul binası bahçesine taşınması için planlama çalışmalarını Organizasyon Komitesi'yle birlikte yürütüyor.

Finalist takımların ve hakemlerin kalması düşünülen oteller Spor Bölümü tarafından UEFA'ya sunuldu.

Final öncesi taraftarların eğleneceği alanlar belirlendi. Buna göre Kadıköy Rıhtımı ile Kalamış Parkı iki takımın taraftarlarının maçtan önceki eğlencelerine evsahipliği yapacak.

Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları'ndaki vize ve karşılama prosedürleriyle ilgili gerekli çalışmalar İstanbul Valiliği ve Havaalanları işletmeleriyle ortaklaşa sürdürülüyor.

Hafta başında statta yer alan Organizasyon Komitesi ofislerini ziyaret eden TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan hazırlıklarla ilgili detaylı bilgi aldı. Bölüm sorumlularının yaptığı sunumları izleyen Arıboğan Federasyon Yönetim Kurulu'nun organizasyona gerekli tüm desteği vereceğini belirttiği konuşmasında çalışanlara başarılar diledi.

21 Ekim Salı günü toplanan UEFA Kupası Finali Yönetim Kurulu toplantıda hazırlıkların son durumunu görüştü. UEFA Turnuvalar Direktörü Giorgio Marchetti'nin de katıldığı toplantıda Futbol Federasyonu, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fenerbahçe Kulübü'nden yetkililer de hazır bulundu.