29 Ocak 2008 Salı

Platini Fenerbahçe’de

UEFA Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık etmek için İstanbul'a gelen UEFA Başkanı Michel François Platini, Fenerbahçe Spor Kulübü ve 2009 UEFA Kupası finalinin oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nu ziyaret etti. Tüm stat kompleksini Başkanımız Aziz Yıldırım ve UEFA Başkanvekili Şenes Erzik'le beraber gezen Platini, Teknik Direktörümüz Zico ve Şenes Erzik'le birlikte FB TV'de çıktığı canlı yayında Şükrü Saracoğlu Stadyumu için "Tek kelimeyle muhteşem" yorumunu yaptı.
UEFA Başkanı Michel Platini, UEFA Başkanvekili Şenes Erzik, UEFA Genel Sekreteri David Taylor ve diğer UEFA yetkilileri UEFA Yönetim Kurumu Toplantısı'nın ardından Kadıköy'e geldi. Platini, Erzik ve diğer konuklar, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun kapısında Başkanımız Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyelerimiz ile Teknik Direktörümüz Zico tarafından karışlandı. Samimi ve sıcak bir ortamda geçen ziyaret boyunca Platini'ye kulüp ve stadyumumuzla ilgili bilgiler verildi. Platini ve konuklar ilk olarak 1907 Tribününü gezdi. Burada Platini ve UEFA'dan diğer konuklara, isimlerine çıkarılmış Fenerbahçe Kart hediye edildi. Platini daha sonra sırasıyla soyunma odaları, koridorlar, saha, FB TV, Fenerium ve Fenerbahçe Müzesi'ni gezdi. Platini, koridorlarda gördüğü tarihi resimler hakkında asaşkanlarımızdan Murat Özaydınlı'dan detaylı bilgiler aldı. Platini Fenerbahçemizin 100. yılına atıfta bulunarak müze defterine, "Zaferlerle dolu bir yüzyıl daha" ibarelerini yazdı. Daha sonra kulüp binasına geçen Platini'ye burada Başkanımız Aziz Yıldırım tarafından Fenerbahçe forması ve plaket hediye edildi.

FUTBOLUN DEVLERİ KADIKÖY'DE BULUŞTU:

Platini'nin Fenerbahçe ziyaretinde, futbolseverlerin gözlerini yaşartan, futbol tarihi açısından çok önemli ve unutulmaz bir olay da yaşandı. Platini ile ziyaret boyunca Platini'yle samimi bir şekilde sohbet eden ve Platini'nin "Benim en iyi arkadaşım" dediği Teknik Direktörümüz Zico, adeta 1986 Meksika Dünya Kupası'nın rövanşını Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yaptı. İki dev futbolcu Migros tribünündeki kaleye 2 penaltı atışı yaptı ve penaltı atışından sonra maçlarda olduğu gibi forma yerine ceketlerini değiş tokuş ettiler. Bir birlerine sarılarak poz veren Platini ve Zico, futbolun bir kültür, dostluk ve artık tarihin bir parçası olduğunu herkese gösterdi. Maradona'nın yıldızlaştığı 1986 FİFA Dünya Kupası'nda Fransa ile Brezilya çeyrek finalde karşı karşıya gelmiş, penaltı atışları sonucu Fransa Brezilya'yı 5-4 yenmişti. Bu olaya atıfta bulunan iki dev futbolcu daha sonra çıktıkları FB TV'nin canlı yayınında bir birlerine övgü dolu sözler söylediler. FB TV'nin canlı yayınında Yasir Kaya'nın sorularını yanıtlayan Platini, "Türkiye de benim gibi, futbol gibi. Önümüzdeki sezon UEFA finalinin yapılacağı Saracoğlu çok güzel. Tek kelimeyle muhteşem diyebilirim. Zico benim en iyi arkadaşım. Şu an burada olduğu için çok mutluyum. Zico, Fenerbahçe için çok iyi şeyler yapacak" dedi. Zico da "Platini efsaneleşmiş bir insan. UEFA'da kendisine başarılar dilerim" dedi. Şenes Erzik ise "Platini 2009 UEFA finalinin oynanacağı stadı görmek istedi. Hem de Başkan Yıldırım'a ziyaret için verilmiş sözü vardı. Bu ziyaretle her ikisini de gerçekleştirdi" dedi.