29 Ekim 2005 Cumartesi

Haber Arsivi 1 (30.05.2003 - 29.10.2005)

Fenerbahçe Müzesi Hakkında
29 Ekim 2005 Cumartesi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı VIP girişinde bulunan Fenerbahçe Müzesi üyelerimizin ve taraftarlarımızın ziyaretine açılmıştır. Kulübümüz yönetim kurulu konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

”Değerli Üyemiz,

Kulübümüzün, uzun yıllardır eksikliğini duyduğu, Fenerbahçe Tarihi ve başarılarının göstergesi kupalarının sergilendiği müzesi tamamlanmış bulunmaktadır. Sayın Başkanımız Aziz YILDIRIM’ın programı içinde de bulunan Müze Kurulumuzun yoğun çalışmaları ve Sn. Sertaç KAYSERİLİOĞLU’nun engin deneyimleri ile gerçekleşmiştir.

Değerli Üyemiz,

Müzemiz; Siz Sayın Üyelerimiz ile taraftarlarımızın ziyaretine açılmış bulunmaktadır.

Sizlere yeni bir eser kazandırmış olma mutluluğu ile Bayramınızı kutlarız.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulübü
Yönetim Kurulu


Ziyaret Saatleri: Hergün 09.00 – 18.00 arası
(Maç günleri sadece Maraton Alt Tr8ibünü Kombine Kart sahiplerine)”

kaynak: Fenerbahce.org


“Fıstık Gibi Bir Maç Olacak”
28 Ekim 2005 Cuma

Kemal, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe taraftarı, Türkiye’nin en kaliteli, en centilmen, takımına iyi ve kötü günlerde en iyi şekilde sahip çıkan taraftarı. İyi günlerimizde stadımızı doldurdukları gibi, kötü olduğumuz zamanlarda da bizi yalnız bırakmayıp ellerinden gelen desteği verdiler. Bizim Fenerbahçe taraftarına 12. Adam dememiz boşuna değil. Çünkü onlar adeta sahada bizimle beraber mücadele eder gibi bir bilinçle bizi destekliyorlar. Ayrıca bunun bütün Türkiye farkında. Birçok rakip spor adamları da bunu söylüyor. Bizler zorlu bir sezon geçiriyoruz. Gerek kendi ligimizde gerek Şampiyonlar Ligi’nde gerekse Türkiye Kupası’nda mücadele ediyoruz. Bu zorlu karşılaşmalarda benim ve tüm takım arkadaşlarımın en büyük destekçisi yine taraftarımız oluyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı onlarsız düşünemiyorum düşünmek de istemiyorum. Ayrıca taraftarımızın rakip takım ya da herhangi bir hakem hakkında hiçbir kötü tezahürat yapmaması da Fenerbahçelilik bilincinin bir örneği. Gaziantepspor maçı zorlu bir karşılaşma. Rakibimiz bizden puan kazanmak için sahaya çıkacak tıpkı diğerlerinde olduğu gibi. Benim taraftarlarımızdan istediğim rakip kaleye yaptığımız en küçük atakta bile uğultularını rakibin atağında ise ıslıklarını eksik etmemeleri. Bu bize ayrı bir motivasyon sağlıyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılaşma seyredenler ne denli iyi bir akustiğimiz olduğunu ve her tezahüratın nasıl büyük bir yankı uyandırdığını çok iyi bilirler. Biz sahaya her zaman takımımız, camiamız ve taraftarımız için çıkıyoruz. Bundan da büyük onur duyuyoruz. Bu maç da fıstık gibi bir maç olacak” dedi.

kaynak: Fenerbahce.org


Başbakanımız Müzemizi Açtı
19 Ekim 2005 Çarşamba

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı VIP girişinde bulunan Fenerbahçe Müzesi bugün Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan., İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başkanımız Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyelerimiz tarafından açıldı. Başbakanımız müzenin açılış kurdelesini ’hayırlı olsun’ diyerek kesti.

kaynak: Fenerbahce.org


Müzemiz Bugün Açılıyor
19 Ekim 2005 Çarşamba

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı VIP girişinde bulunan müzemiz bugün Schalke maçı öncesi açılıyor. Açılışı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yapacaktır.

Spor kamuoyuna duyurulur.

Fenerbahçe Spor Kulübü

kaynak: Fenerbahce.org


Bu Başkanı Allah Başımızdan Eksik Etmesin
15 Ekim 2005 Cumartesi

Antu - Fenerlist Ödül Töreni’nde Başkanımız Aziz Yıldırım’dan ödülünü alan Fenerbahçe tarihinin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis, yaptığı konuşmada, "Dünyanın bir çok ülkesinde top koşturdum ama hiçbir yerde bu kadar güzel bir stad ve taraftar görmedim. Bu başkanı Allah başımızdan eksik etmesin" dedi.

kaynak: Fenerbahce.org


Milli Maç Şükrü Saracoğlu Stadı’nda
12 Ekim 2005 Çarşamba

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı Arnavutluk maçı sonrası Tiran’da yaptığı açıklamada Türkiye’de yapılacak play-off maçının Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacağını söyledi.


Saracoğlu’nu Özledim
11 Ekim 2005 Salı

Ganalı oyuncumuz Stephan Appiah, Gana Milli Takımı’nda olduğu için bir süredir uzak kaldığı Türkiye’yi ve Fenerbahçe taraftarını çok özlediğini söyledi. Appiah, Gana Milli Takımı’nın B Grubu’nda 21 puan ile lider olması ve yaptığı karşılaşmalarda iyi bir performans sergilemesinin ardından yaptığı açıklamada, "Milli takımda oynamak her futbolcu için büyük bir gururdur. Çünkü kendi ülkenizin başarısı için çalışırsınız ve önemli olan bayrağınızı gururla dalgalandırmanızdır. Şimdilerde Milli takımda olduğum için Fenerbahçe ile çalışmalara katılamıyorum. Cumartesi günü yapacağımız Ankaragücü maçını büyük bir hevesle bekliyorum. Çünkü Fenerbahçe’ye kısa bir süre önce gelmiş olmama karşın kendimi Şükrü Saracoğlu’nun atmosferinden uzakta büyük bir boşluktaymış gibi hissediyorum. Kendi evimizde oynadığımız maçları iple çeker oldum. Bence bu durum Fenerbahçe Kulübünün ve taraftarının büyüklüğünden kaynaklanıyor. Ayrıca Saracoğlu’na adım atan herkesin büyülendiğini ve kendini o atmosfere kaptırdığını düşünüyorum. Fenerbahçe benim için kısa sürede bir tutku oldu ve umarım bu çok uzun bir süre de devam eder. Ben, tüm arkadaşlarım ve teknik kadromuz yapılan tüm kötü, yıkıcı olmaya çalışan sözlere karşın yılmadan çalışıyoruz. Çünkü biz takım olmanın ve başarılı olmanın yüklümlülüklerini sonuna kadar yerine getiriyoruz. Yıkıcı eleştiriler bizi yıkamaz. Aksine bizi daha da güçlendirir" diye konuştu.

kaynak: Fenerbahce.org


Stad İnşaatında Sona Doğru
10 Ekim 2005 Pazartesi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Kaba inşaatı tamamlanan stadımızın ince işçiliği de kısa bir süre sonra son erecek. Stadımıza gelen taraftarlarımızın rahatı için yapılan otopark inşaatı da tamamlanmak üzere.

kaynak: Fenerbahce.org


'Burası Kadıköy buradan çıkış yok' sloganını Avrupalılar da ezberleyecek
07 Ekim 2005 / Cuma

Fenerbahçe, burası Kadıköy buradan çıkış yok sloganının İngilizcesini 'This is Kadıköy There is no way out!' Şampiyonlar Ligi’nde tünel girişinde kullanacak.

Tüm Avrupa ezberleyecek
Fenerbahçe’nin simgelerinden biri haline gelen “Burası Kadıköy buradan çıkış yok'' sloganını bundan böyle Avrupalılar da ezberleyecek. Süper Lig’de bu sloganla rakiplerini baskı altına alan Sarı-Lacivertliler, tünel girişinde Türkçe yazılı olan sloganın İngilizcesini Devler Ligi’nde kullanacak.

Schalke maçına hazır
Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oyuncuların sahaya çıktığı tünelin üzerine “This is Kadıköy. There is no way out'' yazısı yerleştirilecek. Bu ufak ama çok etkili olması beklenen değişikliğin 19 Ekim’deki Schalke maçına yetiştirileceği bildirildi.

kaynak: Milliyet


Çimler Bakımda
06 Ekim 2005 Perşembe

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumunun cimleri bakıma alındı. Hollanda’dan getirilen cimlerin montajından sonra ilk büyük bakımın geçtiğimiz günlerde başladığını söyleyen yetkililer, "Kumlu gübreli ve ilaçlı bakım iki gündür sürüyor. Kış dönemini rahat geçirmek için sahanın normal bakımını yapıyoruz. Şansımıza havalar iyi gidiyor, gübreleme, ilaçlama ve kumlama işlemleri büyük ölçüde bitti" dediler.

kaynak: Fenerbahce.org


Fenerbahçe: Schalke maçını tam kapasite sahada oynamak istiyoruz
30 Eylül 2005 / Cuma

Fenerbahçe Kulübü Yatırımlar ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özbağı, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 19 Ekim'de FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak FC Schalke 04 maçında yapımı tamamlanan tribünlerin de UEFA'dan izin alınarak açılabileceğini söyledi.
Fenerium Tribünü 1907 bölümünün üst kısmındaki inşaatın ince işçiliklerinin kaldığını belirten Özbağı, sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında şunları kaydetti:
''Hava kötü de olsa iyi de olsa o gün biz o tribünü UEFA'dan izin aldığımız takdirde açabiliriz. Çünkü bilindiği gibi 24 saat çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda her şey eksiksiz olacak. 19 Ekim için UEFA ile görüşeceğiz ve izin verilirse stadımız tam kapasite taraftarlarımızın hizmetine açılmış olacak.''

kaynak: Milliyet


Schalke Maçında Belki!
29 Eylül 2005 Perşembe

Kulübümüz Yatırımlar ve Projelerden Sorumlu Yöneticisi Nihat Özbağı, 19 Ekim’de Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak Schalke 04 maçında yapımı tamamlanan tribünlerin de UEFA’dan izin alınarak açılabileceğini söyledi. Fenerium Tribünü 1907 bölümünün üst kısmındaki inşaatın ince işçiliklerinin kaldığını belirten Özbağı, "Hava kötü de olsa iyi de olsa o gün biz o tribünü UEFA’dan izin aldığımız takdirde açabiliriz çünkü bilindiği gibi 24 saat çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda herşey eksiksiz olacak. 19 Ekim için UEFA ile görüşeceğiz ve izin verilirse stadımız tam kapasite taraftarlarımızın hizmetine açılmış olacak" diye konuştu.

kaynak: Fenerbahce.org


UEFA Yetkilileri Stadımızda
26 Eylül 2005 Pazartesi

Futbol Takımımızın Şampiyonlar Ligi E Grubu ikinci maçında kendi evinde yapacağı PSV Eindhoven maçının hazırlıkları sürüyor. UEFA yetkilileri çarşamba günü yapılacak karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na ofislerini kurdular. UEFA yetkilileri karşılaşmada kullanılacak işaret panoları, kulübümüze ait reklamların kapatılması, basının ve sponsorların rahat etmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmaya başladılar.

kaynak: Fenerbahce.org


Ve Şükrü Saracoğlu Stadı huzurlarınızda...
22 Eylül 2005 Perşembe

Önce Samandıra Tesisleri’ni bitirdi ve takımı buraya taşını Başkan Aziz Yıldırım. Ardından Dereağzı’nı eklediği yeni çim sahalarla altyapı için cennet haline getirdi. Fikirtepe’den sonra Faruk Ilgaz Tesisleri’ne kazmayı vurup, 5 yıldızlı otel konforunda yeniden inşaa etti. Asıl rüyası ise Şükrü Saracoğlu’nu yenilemekti. Önce maraton tribününü yıktı, sonra sırasıyla kale arkalarını. Çehresi süratle değişiyor, Saracoğlu bir futbol mabedi haline geliyordu. Ama bir eksik vardı; Numaralı tribünler.

24 saat 3 vardiya
Mart ayında kazma vuruldu ve stadın kalan son eski bölümü de yıkıldı. Sıra inşaattaydı. Çoğu kimse, “Tribünlerin Şampiyonlar Ligi’ne yetişmesi imkansız. Fenerbahçe başka sahada oynayacak'' diye düşünüyordu. İnşaatı üstlenen yönetici Nihat Özbağı ise aksini. Günün 24 saati 3 vardiya halinde hummalı bir çalışma sürüyordu. Önce bir blok, ardından diğer blok bitirildi. Artık orta bölüm kalmıştı. Bir yandan bitirilen yerlere seyirci alınırken, diğer yandan son bölümde yoğun bir faaliyet yürütülüyordu.

Yeni akustik düzen
Son bölümün betonlaması da yapıldı ve Fenerium adı verilen tribün tüm ihtişamıyla ortaya çıktı. Önce Kayserispor, ardından da PSV ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçında Saracoğlu, yepyeni çehresiyle taraftarın beğenisine sunulacak. Stadın görüntüsünden daha da önemlisi, yeni akustik düzenin hizmete girecek olması. Bu konuya büyük önem verildi ve taraftarın yaptığı tezahüratın daha etkili, gür bir şekilde sahaya yansımasını sağlayacak bir akustik oluşturuldu. İlk deneme de cumartesi günü.

kaynak: Milliyet


Fenerium Tribünü 1907 Bölümü Hakkında
22 Eylül 2005 Perşembe

Fenerium Tribünü 1907 Bölümü Fenerbahçe- Kayserispor maçı ile koltuk sahiplerinin hizmetine giriyor.
Bu bölümde kombine kart sahibi olanların Kayserispor müsabakası için gerekli olan biletlerini kombinelerini satın aldıkları yerlerden Cuma günü sabah 10.00’dan itibaren alabilirler. (Fenerbahçe Spor Kulübü’nden alanlar, Kulüp Merkez Binası’ndan, 1907 Derneği’nden alanlar 1907 Dernek Binası’ndan)
1907 bölümü girişi Recep Peker Caddesi’nde bulunan 4 nolu kapıdan olacaktır. (Basın Tüneli)
Bilgilerinize Sunulur

Fenerbahçe Spor Kulübü


İnşaatımız’da Son Durum!
21 Eylül 2005 Çarşamba

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Ön tarafın kaba inşaatının bitmesi ile birlikte ince işçilik çalışmalarına başlanacak olan stadımızda, Kayserispor maçında istenilen akustik de sağlanmış olacak. inşaatın büyük bölümünün tamamlanması ile birlikte Kayserispor karşılaşmasına gelen taraftarlarımız da bu sayede takımımıza daha büyük bir destek verebilecek.


kaynak: Fenerbahce.org


Cumartesi Kimseye Randevu Vermeyin!
19 Eylül 2005 Pazartesi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda cumartesi günü oynanacak olan Kayserispormaçı için hazırlıklar sürüyor. BJK galibiyetinden sonra kendi sahamızda karşılaşacağımız bu maçta, özellikle süratli bir şekilde yenilenen Fenerium Tribünleri’nin son haliyle taraftarlarımız büyük bir şaşkınlık yaşayacaklar. Ankaraspor A.Ş ile oynadığımız maçtan sonra inanılmaz bir şekilde çehresi değişen stadımızın boş hali bile insanı heyecanlandırmaya devam ediyor.

Özellikle akustik anlamda stadımız bu maçta önemli bir sınavdan geçecek. Çünkü Fenerium Tribünleri’ndeki son bölümün betonlanması yapılarak tüm stad tamamlanmış oldu. Tasarım sürecinin başından beri gürültü denetimi ve akustik tasarıma önem veren yetkililer, özellikle bu maçta stadımızda yankılanacak sesin bir başka türlü olacağını söylüyorlar.

Bu arada Futbol Takımımız’ın Turkcell Süper Ligi’nde 24 Eylül Cumartesi günü Kayserispor ile oynayacağı ve Şampiyonlar Ligi’nde 28 Eylül Çarşamba günü PSV Eindhoven ile yapacağı müsabakaların biletlerini Biletix gişelerinden temin edebilirsiniz.

kaynak: Fenerbahce.org


İnşaatımız Hızla Tamamlanıyor!
16 Eylül 2005 Cuma

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın bir süredir devam eden tribün inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Fenerium tribünün üst katında ve tam merkezinde bulunan tribün bloğunun demir karkası ve kalıplama işi önümüzdeki günlerde tamamlanarak beton atılır hale gelecek. Beton tamamlandıktan sonra da tribünün ince işçilikleri yapılacak. Bu arada Fenerium Tribünü’nün okul tarafından başlayan bölümüne dışardan bir merdiven montajı için çalışmalar sürüyor. Bu sabah itibariyle caddeye kurulan vinçlerle merdiven karkasının bir bölümü beton bloğa monte edildi. Montajı devam eden her iki merdivenlerin Kayserispor maçına yetiştirileceği bildirildi.


kaynak: Fenerbahce.org


İnşaat Hızla Tamamlanıyor!
10 Eylül 2005 Cumartesi

Stadımızın inşaatı hızla tamamlanıyor. Yapımına başlandığı günden bu yana hızlı bir şekilde tamamlanmaya başlayan stadımızın son haline gelmesine az bir süre kaldı. Stadımızın son halini fotoğraflardan görebilirsiniz.


kaynak: Fenerbahce.org


Telsim Tribünü’ne Yeni Merdiven!
09 Eylül 2005 Cuma

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun Telsim Tribünü’ne giriş için yeni bir merdiven inşaatı başlatıldı.

Kenan Evren Lisesi ile Telsim tribünü arasına inşaa edilecek olan yeni merdivenin Ankaraspor maçından sonraki ilk karşılaşmaya yetiştirileceği açıklandı.

kaynak: Fenerbahce.org


Basın ve Protokol için Ayrı Giriş!
07 Eylül 2005 Çarşamba

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın inşaatı devam etmekte olan Fenerium Tribünü’ne basın mensupları ve protokol için ayrı bir giriş yapıldı.Turnikelerin akşam saatlerinde monte edileceğini söyleyen yetkililer, bu sayede tribün önünde oluşabilecek yoğunluğun da önüne geçileceğini belirtiyorlar.
Bu arada sahada görev yapacak foto muhabirleri Samsunspor maçında kullandıkları 7 no’lu kapıyı kullanacaklar.

kaynak: Fenerbahce.org


40 bin kişi gelecek
05.09.2005

Numaralı tribünün inşaatı hızla devam ediyor. Basın ve Şeref Tribünü orta bölümde yer alacak. Burada maç izleyecek olan taraftarlar yeni yapılan tünelden geçerek stada girecek. Stadı da adeta gelin gibi süsleyecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Şampiyonlar Ligi için hazır. İnşaatı devam eden numaralı tribünün sağ ve sol tarafını tamamen bitiren yönetim, basın ve Şeref Tribünü’nü de tamamladı. 28 Eylül’deki PSV maçını 40 bin biletli futbolsever izleyecek. Konuk takıma ise 2000 bilet verilecek. Asbaşkan ve stattan sorumlu yönetici İlhan Ekşioğlu, basın ile Şeref Tribünü’nün numaralı alt-orta bölümüne taşındığını söyledi.

Bugün inceleme var

Ekşioğlu, taraftarların Şampiyonlar Ligi için sabırsızlıkla beklediğine dikkat çekerek, stadın giriş ve çıkışlarının tamamen organize edildiğini ve maçların artık düzenli bir şekilde oynanabileceğini dile getirdi. Basın ve Şeref Tribünü’nde maç izleyecek olan misafirler yeni hazırlanan tünelden geçerek stada giriş yapacaklar. Öte yandan Futbol Federasyonu yönetiminin bugün Fenerbahçe Stadı’nda incelemeler yapacağı öğrenildi.

Dernekler görevde

Geçtiğimiz yıl Devler Ligi’nde 9 puan toplamasına rağmen bir üst tura çıkamayan F.Bahçe’nin bu sezon grubundan çıkacağına inanan taraftarlar, maçlarda stadı gelin gibi süsleyecek. Avrupa’nın en modern statlarından biri olmaya aday olan Saracoğlu’nda oynanacak 3 maçtan 9 puan çıkarmayı düşünen sarı lacivertliler, deplasmanlarda da yalnız kalmayacak. Kulübe bağlı birçok dernek, İtalya, Almanya ve Hollanda’da turlarla akın akın gidecek.

kaynak: Hürriyet


Fenerbahçe adı Avrupa’da yankılanmaya devam edecek
01 Eylül 2005 Perşembe

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın tamamlanmasına çok az bir süre kalmıştır. Kulübümüz için çok önemli bir marka olan “Fenerium”un adını verdiğimiz yeni tribünümüz, normal şartlarda en az 12 ayda bitirilebilecek bir inşaat sınıfına girmektedir. Değerli yönetici arkadaşlarımın ve tüm emek verenlerin, azimli ve özverili çalışmalarıyla bu kapsamlı inşaat, söz verdiğimiz tarihte hiçbir aksaklık yaşanmadan bitirilecektir. Denetim için gelen UEFA yetkilileri, stadımızı bu yeni haliyle görmüşler, övgülerini dile getirmişler ve Şampiyonlar Ligi maçlarının oynanması için hiçbir sakınca olmadığı kararını vermişlerdir.

Fenerbahçe Müzesi’nin açılışı da Eylül ayı içinde gerçekleşecektir. Fenerbahçe’nin şanlı tarihi A’dan Z’ye toplanan tüm önemli belge, evrak ve malzemelerle siz taraftarlarımızın gözlerinde tekrardan canlanacaktır. Fenerbahçe’nin aydınlık geleceği, müzemizin hizmete girmesiyle birlikte geçmişine saygı duruşunda bulunacaktır.

kaynak: Fenerbahce.org


Stad inşaatı hızla sürüyor
31 Ağustos 2005 Çarşamba

Bu sezon kendi sahamızda yaptığımız ikinci maç olan Samsunspor maçında Fenerium Tribününün alt kısmına seyirci alındı.

Migros tarafındaki Fenerium Tribünü çalışmaları tamamlanırken, Telsim tarafındaki çalışmalar devam ediyor. Bu bölümde ikinci kat basamak betonları dökülüyor. Orta alanın ise ikinci kat çalışmalarına hız verildi.

Fenerium tribününün arka kısmında beton dökme çalışmaları devam ediyor.

kaynak: Fenerbahce.org


Istanbul: Arbeiten am Şükrü Saracoğlu nahezu abgeschlossen
31.08.2005

Um den Neubau des Şükrü-Saracoğlu-Stadions trotz laufenden Spielbetriebs so schnell wie möglich abschließen zu können, hatten sich die Verantwortlichen von Fenerbahçe Istanbul bei der Erneuerung der letzten Tribüne etwas Besonderes einfallen lassen: Bereits während der abgelaufenen Saison war ein Drittel der alten Haupttribüne abgerissen worden, die verbleibenden zwei Drittel konnten inklusive der VIP-Plätze, Medieneinrichtungen und Kabinen weiterhin genutzt werden. So gab diese Seite des Stadions zum Saisonende ein kurioses Bild ab: Während die Mannschaft von Christoph Daum mit den Ehrengästen im Mittelbereich der Haupttribüne die Meisterschaft feierte, klaffte nur wenige Meter daneben zwischen den Tribünen ein riesiges Loch.
Inzwischen hat sich die Situation gedreht: In der einstigen Lücke steht das erste Drittel der neuen Haupttribüne, der Rest des Bauwerks ist eine Großbaustelle. Doch obwohl die Zeit drängt, ist man bei Fenerbahçe optimistisch: Bis zum ersten Heimspiel der Champions League im September soll das Stadion komplett nutzbar sein. Wenige Wochen später, nach Abschluss der Dacharbeiten, wäre das Şükrü-Saracoğlu-Stadions mit seinen 52.500 überdachten Sitzplätzen zweifellos das größte und modernste reine Fußballstadion Südosteuropas – wenn es denn nicht fünf Kilometer von Europa entfernt auf der asiatischen Seite des Bosporus stehen würde.

(Stadionwelt, 31.08.2005)


PSV Eindhoven Stadımızda!
29 Ağustos 2005 Pazartesi

Şampiyonlar Ligi’nde eşleştiğimiz takımlardan biri olan PSV Eindhoven’dan bir yetkili bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumuna gelerek incelemelerde bulundu.

PSV Eindhoven Dış İlişkiler sorumlusu Miriam Van Moll bugün Dış İlişkiler sorumlumuz Turgut Acar ile birlikte stadımızda soyunma odaları, mixed zone ve misafir seyircilerin oturacağı tribünü gezdi.

kaynak: Fenerbahce.org


Fenerium Tribünü Hakkında
29 Ağustos 2005 Pazartesi

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımının bu sezon büyük taraftarı ile ilk kez buluştuğu Samsunspor maçında, inşaatı devam eden Fenerium Tribünü Alt Blok, taraftarlarımızın hizmetine açılmıştır.

Fenerbahçe camiasının gurur duyduğu, Türkiye’nin en modern, dünyanın ise sayılı stadlarından biri olacak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadının yenilenme çalışmaları devam ederken, son maçımızda Fenerium Tribünü giriş- çıkış ve iç işleyiş düzeninde bazı aksaklıklar meydana geldiği görülmüştür.

Özellikle 1907 Derneğine tahsis edilen yerlerde meydana gelen aksaklıkları asgari ölçülere indirmek amacıyla 10 Eylül 2005 tarihinde sahamızda oynayacağımız Ankara maçına kadar yaşanan aksaklıkların giderilmesi yönünde bir dizi çalışma yapılacaktır.

Elde olmayan bu aksaklıklar yüzünden 1907 Derneği ve Fenerium Tribünü biletli seyircileri ile Samsunspor maçını aynı bölümde izleyen basın mensuplarının bizleri anlayışla karşılayacaklarını ümit ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü
Yönetim Kurulu

kaynak: Fenerbahce.org


NUMARALI Yerine, “FENERIUM TRİBÜNÜ”
22 Ağustos 2005 Pazartesi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Numaralı tribünün adı Fenerium tribünü olarak değiştirildi.
Kulübümüzün ürünlerini pazarlayan Fenerbahçe Spor Ürünleri A.Ş’nin talebini değerlendiren yönetim kurulumuz, aldığı kararla yeni yapılan numaralı tribününün adını FENERIUM tribünü olarak değiştirdi.

Fenerium tribünü üst, alt ve 1907 blokları olarak üç bölümden oluşurken , hafta sonu oynanacak Samsunspor maçında Fenerium tribününün alt bölümü seyircilere açık olacak. Yapımı devam eden diğer tribünler ise en kısa sürede taraftarlarımızın hizmetine açılacak.

kaynak: Fenerbahce.org


Samsunspor maçı
22 Ağustos 2005

Samsunspor maçıyla birlikte bu sezon ilk kez taraftarlarıyla buluşacaklarını dile getiren Özdemir,''Oyuncular ve biz seyircimizi özledik. Onlar da bizi özledi. Samsunspor maçında seyircilerimizle bulaşacağız. Yeni yapılan tribünün bitmiş kısımlarına da seyirci alacağız. O bölümde yaklaşık 5 bin seyirci oturacak. Yani Samsunspor maçında, yaklaşık 40 bin taraftarımızla kendi sahamızda iyi bir başlangıç yapacağız'' diye konuştu.

kaynak: Milliyet


UEFA stad ve güvenlik komitesi başkan yardımcısı stadımızda
19 Ağustos 2005 Cuma

Şampiyonlar Ligi maçları için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumunda bugün UEFA’dan bir yetkili daha vardı.
UEFA stad ve güvenlik komitesi başkan yardımcısı Theodore Theodaridis, bugün sabah erken saatlerinde stadımızı ziyaret etti.
Yöneticilerimiz Nihat Özbağı, İlhan Ekşioğlu, CEO’muz Levent Ersalman ve Dış ilişkiler Müdürümüz Turgut Acar ile birlikte yenilenen Numaralı Tribün inşaatını gezen UEFA yetkilisi, inşaatın gidişatı hakkında yetkililerden bilgi aldı.
UEFA yetkilisi daha sonra VIP bölümündeki toplantı odasında Kulübümüz yetkilileri ile görüşerek stadımızdan ayrıldı.

kaynak: Fenerbahce.org


Çalışmalar aralıksız devam ediyor
18 Ağustos 2005 Perşembe

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumumuzun Numaralı Tribün inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Tamamlanan bölümlerin koltuklarının montajı sürerken, Telsim tribünü tarafındaki bölümün ikinci katının basamaklarını taşyacak olan kolonlar yerleştirilmeye başlandı. Aynı zamanda Migros tarafındaki bölümün ikinci kat tuvaletleri de tamamlandı.

Otopark inşaatında kullanılmak üzere 400 civarı kazık hazırlanırken, basının yer alacağı bölümün fuaye alanının beton dökme işlemi de başlıyor.

kaynak: Fenerbahce.org


"Avrupa’nın sayılı stadlarından olacak"
16 Ağustos 2005 Salı

Sabah erken saatlerden itibaren Şampiyonlar Ligi maçları için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumuna gelen UEFA yetkilileri, geçen sezon oynadığımız son Şampiyonlar Ligi maçından itibaren Stadın genelinde önemli değişiklikler olduğunu söylediler.
UEFA Şampiyonlar Ligi direktörü Daniel Riberio "Stadınız Avrupalı olma yolunda hızla ilerliyor, inşaat tamamlandığında Avrupa’nın sayılı stadyumlarından biri Fenerbahçe’nin olacak" dedi.
Bu sabah erken saatlerden itibaren Kulübümüzün CEO’su Levent Ersalman, Asbaşkanlarımızdan yöneticimiz Nihat Özbağı ile Genel Müdürümüz Serkan Acar ve Dış ilişkiler Müdürümüz Turgut Acar’la birlikte "stadyum turu" yapan UEFA yetkilileri, maç hazırlıkları ve inşaat hakında yetkililerden bilgi aldılar.

VIP girişindeki Toplantı odasında sabah saat 9.00’da başlayan toplantıya UEFA Team’da görevli Roland Blattler, UEFA Direktörü Daniel Riberio, Kulübümüz CEO’su Levent Ersalman, Dış ilişkiler Müdürümüz Turgut Acar ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Müdür Yardımcısı Ayhan Bak katıldı.

Burada yapılan kısa toplantıdan sonra Stadın yeni yapılan Numaralı Tribünlerini gezen UEFA yetkililerine Asbaşkanlarımızdan Nihat Özbağı bilgi verdi.

kaynak: Fenerbahce.org


Çalışmalar devam ediyor
15 Ağustos 2005 Pazartesi

Turkcell Süper Lig’in ikinci haftasında sahamızda oynadığımız Diyarbakırspor maçı sonrasında stad inşaatımızın çalışmalarına devam ediliyor.

Yeni sezonda kendi sahamızda yaptığımız ilk maç olan Diyarbakırspor karşılaşmasının ardından Numaralı Tribün inşaatımız kaldığı yerden devam ediyor.

Maç sonrasında bayraklar ve pankartlar indirilerek çalışmalar başladı. İnşaat hızlı bir şekilde sürüyor.

kaynak: Fenerbahce.org


Hazırlıklar tamam
12 Ağustos 2005 Cuma

Diyarbakırpor ile seyircisiz oynayacağımız maç için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumundaki düzenlemeler tamamlanıyor.
Çatı karkasının montajından sonra saha içi düzenlemelerle ilgili çalışmaların tekrar hızlandığı ve geçtiğimiz haftadan itibaren planlanan düzenlemelerin bugün akşam saati itibariyle tamamlanacağı bildiriliyor. Bu arada kaba inşaat görüntüleri engellemek için inşaata dev bayrak asıldı.
Yedek kulübelerin yenilenmesi, elektro reklam board’ın hazır hale gelmesi ve stadyumdaki tüm koltukların temizlenme işlemleri dün tamamlandı. Bu arada yeni çim sahamız için enine dekor dün yapıldı. Akşam saatlerinden itibaren dev pankartlar görevliler tarafından tribüne yerleştirildi.

kaynak: Fenerbahce.org


MONTAJ TAMAMLANDI
11 Ağustos 2005 Perşembe

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda Migros ve Telsim tribünlerini birbirine bağlayacak çatı karkasının montaj işlemi tamamlandı.
Sabah erken saatlerden itibaren çatı makasının ikinci bölümünün montajının yapılması için gerekli hazırlıkları tamamlayan teknik ekip, öğle saatlerinde dev vinç yardımıyla, 300 tona yakın çatı makasını havaya kaldırdı. Başkanımız Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’na gelerek çalışmaları yakından izlediler.
Toplam 610 Ton ağırlığındaki çatı makası, ileri teknoloji kullanılarak üretildi. Bunun yanı sıra, yerde inşaa edilen çatı makasının stadın üstüne yerleştirilmesi için yine ileri teknoloji sistemler kullanıldı.

Dünyada sınırlı sayıda olan 90 metre yüksekliğinde 1000 ton kapasiteli özel bir vinç, montajı gerçekleştirebilmek için Şükrü Saracoğlu Stadımızdaki şantiyede yarım saat içinde ikinci taşıyıcı kirişi stadyumun üstüne çıkardı.
Montaj işlemi esnasında trafik kapatılırken, çevrede olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Çatı kirişinin yerine monte edilmesinden sonra numaralı tribünün sokak bölümünde toplanan bir grup taraftar, tezahüratta bulunup, çalışmaları alkışladılar.

kaynak: Fenerbahce.org


DEV MONTAJ BAŞLADI
10 Ağustos 2005 Çarşamba

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumunda Migros ve Telsim tribünlerini birbirine bağlayacak çatı karkası sabah erken saatlerden itibaren monte edilmeye başlandı. Numaralı Tribünün çatısını taşıyacak olan çatı makasının tamamlanmasından sonra uygun hava şartlarının oluşmasını bekleyen yetkililer, bu sabah saat 06.00’dan itibaren getirilen dev vinç yardımı ile çatı taşıyıcı kirişi hava kaldırdılar. Asbaşkanlarımızdan Nihat Özbağı’da sabah erken saatlerden itibaren Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumuna gelerek çalışmaları yakından izliyor.
1000 Ton ağırlığındaki çatı makası, ileri teknoloji kullanılarak üretildi. Bunun yanı sıra, yerde inşaa edilen çatı makasının stadın üstüne yerleştirilmesi için yine ileri teknoloji sistemler kullanılıyor.

Montajı gerçekleştirebilmek için dünya da sınırlı sayıda olan 90 metre yüksekliğinde 1000 ton kapasiteli özel bir vinç Şükrü Saracoğlu Stadımızdaki şantiyede yarım saat içinde taşıyıcı kirişi stadyumun üstüne çıkardı.
Montaj işlemi esnasında trafik kapatılırken, çevrede olağanüstü güvenlik önlemi alındı.

kaynak: Fenerbahce.org


Perşembe Takılıyor
09 Ağustos 2005 Salı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumunda Migros ve Telsim tribünlerini birbirine bağlayacak çatı karkası Perşembe günü sabah erken saatlerden itibaren havanın durumuna göre monte edilecek.

Numaralı Tribünün çatısını taşıyacak olan çatı makasının tamamlandığı ve montaj için hazır hale geldiği bildiriliyor.

1000 Ton ağırlığında olan çatı makası, ileri teknoloji kullanılarak üretildi. Bunun yanı sıra, yerde inşaa edilen çatı makasının stadın üstüne yerleştirilmesi için yine ileri teknoloji sistemler kullanılacak.

Bu üretim ve yerleştirme işlemi dünya da bir ilk olacak. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için dünya da sınırlı sayıda olan 90 metre yüksekliğinde 1000 ton kapasiteli özel bir vinç Şükrü Saracoğlu Stadımızdaki şantiyeye getirildi ve kuruldu..

Bu özel çalışma sadece yurtiçinde değil, yurtdışından da bir çok ilgilinin dikkatini çekmiş durumda.

kaynak: Fenerbahce.org


Dünya’nın ilgi odağı oldu
05 Ağustos 2005 Cuma

Numaralı Tribünün çatısını taşıyacak olan çatı makasının tamamlanmasına çok az kaldı.

1000 Ton ağırlığında olan çatı makası, ileri teknoloji kullanılarak üretildi. Bunun yanı sıra, yerde inşaa edilen çatı makasının stadın üstüne yerleştirilmesi için yine ileri teknoloji sistemler kullanılacak.

Bu üretim ve yerleştirme işlemi dünya da bir ilk olacak. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için dünya da sınırlı sayıda olan 90 metre yüksekliğinde 1000 ton kapasiteli özel bir vinç Şükrü Saracoğlu Stadımızdaki şantiyeye getirildi ve kuruldu..

Bu özel çalışma sadece yurtiçinde değil, yurtdışından da bir çok ilgilinin dikkatini çekmiş durumda.

Çelik makas, ileri ki günlerde yerine yerleştirilecek.

kaynak: Fenerbahce.org


Başkanımız FBTV’de canlı yayına katıldı
03 Ağustos 2005 Çarşamba

Başkanımız Aziz Yıldırım öncelikle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun numaralı tribün inşaatının Eylül ayı sonu itibariyle büyük bölümünün biteceğini ve Diyarbakırspor maçını sahamızda oynayacağımızı söyledi.

Başkanımız Aziz Yıldırım tribün inşaatı ile ilgili olarak şöyle konuştu; “Şampiyon olduğumuz gece beraber bir program yapılmıştı. Yöneticimiz Nihat Bey’i programda inşaat nasıl yapılacak diye sıkıştırıyorduk. Nihat Bey’in evi ve işi Ankara’da olmasına rağmen devamlı İstanbul’da kalıyor. 12 aylık iş süreci 5 ayda tamamlanmaya çalışılıyor. Eylül sonu tribünü bitirmek istiyoruz. Amacımız Şampiyonlar ligi maçımızı burada oynamak Stadımızda oynayacağımız ilk maç Diyarbakırspor maçı olacak. Yalnız bu maçta bazı bölümler aktif olmayacak. Stadyumun yenilenen inşaatında başta Nihat Bey olmak üzere, herkes özveri ile çalışıyor. Önemli olan çatının yapılması. 156 metre uzunluğunda bir kirişi olacak. Bu çok önemli proje. Planladığımız zamanda tribün inşaatımızı tamamlayacağız.

Stadımız tamamlandığı zaman 52.500 kapasiteye çıkacak. Numaralı tribün Maraton tribünü ile aynı şekilde planlanıyor. Maratonda olan locaların yerine numaralı tribünde 1907 Derneği’nin kulübümüz adına satışını yaptığı 1300 kişilik özel bir tribün var.

Bizim müzemiz farklı olacak

Müzemiz 850 metrekare alanda inşa ediliyor. Fenerium’un karşı koridorunda yer alacak. Müzede canlandırmalar yer alacak. Mumyaların kıyafetlerini Türkiye’nin bu işi en iyi yapan insanlarına yaptırdık. Kupalar, önemli belgeler müzede hazır olarak bulunacak. Dünyadaki hemen hemen bütün kulüp müzelerini gezdik. Bizim müzelerimiz bunlardan farklı bir şekilde yapılandırılıyor. Çünkü Fenerbahçe’nin büyük bir tarihi var. Müzede bu tarihi anlatıyoruz.

Kapalı Spor Salonu - Taraftar Kart projesi

İhsan Topaloğlu’nun Kadıköy’e yapılması planlanan kapalı bir spor salonu ile ilgili sorusunu cevaplandıran Başkanımız Aziz Yıldırım bu konuda şöyle konuştu.

"Kapalı spor salonu yaptırmak için gayretlerimiz sürüyor, Yöneticimiz Mahmut Uslu özellikle kapalı bir salon yapmamızı istiyor. Salonu Kadıköy bölgesinde yapmak istiyoruz. Kadıköy bölgesinde yer sıkıntımız var. Bunu çözmeye çalışıyoruz."

Stadımızı daha fazla kullanmamız lazım

Stadları daha fazla kullanmamız lazım. Stadımızı 24 saat yaşanacak hale getirmemiz lazım. Önümüzdeki dönem Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda daha fazla aksiyonların yapılması yolunda bir çalışma yapacağız, müzik gösterileri, diğer gösteriler olabilir.

kaynak: Fenerbahce.org


’’BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK’’
29 Temmuz 2005

İkinci Başkanımız Nihat Özdemir, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, bir stadyumu özel sektör düşüncesiyle yaparak hizmete açtıklarını ve bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özdemir, ’’Şanlı tarihimiz 1907 yılında başladı. Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa, kendi imkanlarıyla ve taraftarının verdiği destekle bir stadyumu özel sektör düşüncesiyle yaparak hizmete açan tek kulüp Fenerbahçe Spor Kulübü olmuştur’’ dedi.

“MÜZEDE SONA DOĞRU”

Özdemir, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda kurulacak olan Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi’nin Ağustos ayında açılacağını söyledi.

Müzede Osmanlıca yazılı tüzüklerin yanı sıra, pek çok tarihi belgenin de teşhir edileceğini ifade eden Nihat Özdemir, ellerinde tarihi belge, forma ve bunlara benzer sergilenecek eşya bulunan üyelerden müzeyi zenginleştirmek için katkıda bulunmalarını istedi.

kaynak: Fenerbahce.org


FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çalışmalar tam gaz
29 Temmuz 2005 Cuma

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3 bölüm halindeki numaralı tribün inşaatı çalışmaları sürüyor.
Migros mağazası tarafındaki tribünün alt bölümlerinin koltuk montajı sürerken, iç bölümlerinde tavan ve yer döşeme işlemlerine devam ediliyor.
Telsim tribünü tarafındaki numaralı bölüm inşaatında ise 2. kat hızla yükseliyor. Ayrıca orta bölümün arka kısmının da temeli atıldı.
Bu arada numaralı tribünün çatısını oluşturacak olan çelik makasın montajı yapılıyor. Çelik makası numaralı tribünün üstüne yerleştirecek olan dev vinç de Migros tarafı otoparkına getirildi.

kaynak: Milliyet


Çalışmalar 24 saat devam ediyor
29 Temmuz 2005 Cuma

Stadımızın Numaralı Tribün inşaatı üç kademeli olarak tüm hızıyla sürüyor.

24 saat aralıksız devam eden çalışmalarda Migros tarafındaki Numaralı Tribün alt bölüm koltuklarının montajına başlandı.

Orta bölümün arka kısmının kazık çakma işlemi tamamlanarak beton temeli atıldı. Bunun yanı sıra Telsim tarafı inşaatın ikinci kat çalışmaları hızla devam ediyor.

kaynak: Fenerbahce.org


Koltuklar yerleştiriliyor
25.07.2005

Yapımı tamamlanan Migros tarafındaki tribünlerin koltukları monte edilmeye başlandı ve inşaat Sarı - Lacivert renklere büründü

Şükrü Saracoğlu Stadı numaralı tribün inşaatında adım adım sona gidiliyor. Yapımı tamamlanan Migros tarafındaki tribünlerin koltukları monte edilmeye başlandı ve inşaat Sarı - Lacivert renklere büründü. Tavan döşemelerinin yanısıra, bazı yerler granit taşla kaplanıyor. Çatıyı oluşturacak 1000 ton ağırlığındaki çatı taşıyıcı makasın üretimi de stadın arkasındaki alanda sürüyor. Üretim sona erdiğinde, makas, 90 metrelik ileri teknoloji bir vinçle çatıya monte edilecek.

kaynak: Fanatik


ULUSLARARASI GİRİŞİMLER
22 Temmuz 2005

Federasyon olarak çok sayıda uluslararası organizasyonu Türkiye'de yapabilmek için başvuruda bulunduklarını açıklayan Bıçakcı, UEFA 2008 Genel Kurulu'nu düzenlemek için çaba harcadıklarını söyledi.
Bıçakcı, 2008 UEFA Kupası finalinin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanması için yaptıkları başvurudan da çok olumlu yanıt geldiğini belirterek, şanslarının büyük olduğunun kendilerine bildirildiğini vurguladı.
2007 U-21, 2008 U-17 ve 2009 U-19 Avrupa Futbol Şampiyonalarını düzenlemek için girişimleri başlattıklarını kaydeden Levent Bıçakcı, ''Dünya Spor Hukuku Sempozyomu'nu 11-13 Kasım tarihleri arasında, UEFA Medikal Sempozyomunu'da 28-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştireceklerini açıkladı.
Öte yandan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık sorumlusu Orhan Gorbon da adaylık başvurusu hakkında bilgi verdi. 500 sayfalık adaylık kitapçığı oluşturduklarını anlatan Gorbon, 15 Kasım'da şu anda 6 olan aday sayısının 3'e ineceğini, Aralık 2006'da da adayın açıklanacağını söyledi.

kaynak: Milliyet


"Şükrü Saracoğlu Stadı, Türkiye için çok önemlidir"
22 Temmuz 2005 Cuma

FBTV’deki Gündem programında Yasir Kaya’nın bugünkü konuğu UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik idi.

Şenez Erzik’in Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumumuz ile ilgili açıklamalarından notlar:

"Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumunda çok büyük hamleler yapılmış. Yenilenme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar bittiği zaman nasıl muazzam bir tesis ortaya çıkacağı belli oluyor. Başkan Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerini kutluyorum."

"Bu kadar kısa zamanda stadın bu kadar önemli bir bölümünün yapılmış olması, büyük bir başarıdır."

"UEFA yetkilileri, stadın tesislerini çok beğenmişti. Futbolcu rahatlığı ve sağlığı açısından çok iyi idi. Yalnız UEFA kriterlerine uymayan ufak bir iki şey vardı. Yeni çalışmalarda bunlar giderilmiş. Muazzam bir başarı. Başkan Aziz Yıldırım’ı kutluyorum."

"2008 UEFA kupası final maçının Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadında oynanması için başvuruldu. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu bittiği zaman ülkemiz ikinci önemli tesisine kavuşacak. Bu Türkiye için çok önemlidir. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu, bizi dünyada temsil edecek önemli bir tesisdir."

"UEFA Kupası final maçı için başvuran en önemli stadlardan biri Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı. Bu yüzden başarı şansı yüksek. Bittiği zaman herşeyi ile dört dörtlük bir stad olacak."

"Hem Sayın Başkan Aziz Yıldırım’a hem de Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu ile ilgili çalışan FIFA ekibi, staddaki gelişmeleri gördükten sonra "burada herşey yapılabilir" dediler. Stattaki geliştirme çalışmaları onları da çok şaşırttı."

"Başkan bugün güzel birşey daha söyledi. Fenerbahçe Müzesinden bahsetti. Çok mutlu oldum. Barcelona, Juventus, Milan, Real Madrid gibi büyük kulüplerin hepsinin stadında müzeleri var. Fenerbahçe’nin böyle bir müze hazırlaması çok sevindirici. Türk futbolu açısından çok büyük bir gelişme. Yabancılar geldiği zaman özellikle ilk önce müzeleri geziyorlar. Kulüplerin geçmişlerini bilmek önemlidir. Sayın Aziz Yıldırım’da Şükrü Saracoğlu Stadyumu içinde yaptırdığı Fenerbahçe Müzesi ile çok önemli proje hazırlıyor."

UEFA Asbaşkanı Erzik, Fenerbahçe ve Şampiyonlar Ligi için ise şunları söyledi:

"UEFA disiplinli, çeşitli kurallar içinde yönetilen bir kuruluş. Koyduğu kuralları, geçmiş sezon için değiştirmesi, hele hele başka takımların hakkının yenmesi söz konusu değildir. UEFA’da 3. eleme turu konusu ile ilgili olarak başka bir toplantı olmayacaktır. Bundan sonra ki sezonlar için, dördüncü takım yerine, en son şampiyon olan takım, eğer ki katılmak istiyorsa direkt katılabilecektir.

"Fenerbahçe’nin hakkı yenmeyecek dedik ve yenmedi. 3. eleme turu oynamadan Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılıyor olmak, Fenerbahçe için maddi manevi çok büyük bir avantaj."

Şenez Erzik son olarak yeni sezon ile ilgili olarak şu temennilerde bulundu:

"İnşaallah tribünler düzgün olur. Futbolun kalitesini tribünler belirler. Futbolu oluşturan sporcular, teknik adamlar ve yöneticilere saygı göstermek lazım. Onların hakkının verilmesi lazım. Bunu yapacak olanlar da tribünlerdir. Tribünlerden küfürün kalkmasını temenni ediyorum. Bütün kulüplere başarılar diliyorum."

kaynak: Fenerbahce.org


Çalışmalar 24 saat devam ediyor
21 Temmuz 2005 Perşembe

Stadımızın Numaralı Tribün inşaatı ile ilgili olarak Asbaşkanımız Nihat Özbağı, sitemize açıklamalarda bulundu.

Numaralı Tribünün inşaatının üç bölüm halinde 24 saat çalışarak devam ettiğini söyleyen Nihat Özbağı, Migros Tribünü tarafındaki Numaralı Tribün bölümünün kaba inşaatının bittiğini, ince ve tesisat işlerinin devam ettiğini açıkladı.

Telsim Tribünü tarafındaki bölümün ise alt kat kaba inşaatının bittiğini söyleyen Asbaşkanımız, orta bölümün temelinin yarısının döküldüğünü de sözlerine ekledi.

Asbaşkanımız Nihat Özbağı, 1.000 Ton ağırlığındaki çatı taşıyıcı makas imalatının devam ettiğini, 3 Ağustos’ta 90 metrelik vinç ve ileri teknoloji ile yerine monte edileceğini açıklarken, şu ana kadar inşaatta 3.500 ton demir, 25.000 metreküp beton kullanıldığını ve 518 adet toplam 18 km uzunluğunda kazık imalatının yapıldığını, işçi sayısının ise 350 kişi olduğunu açıkladı.

İnşaatımızın programladıkları gibi bütün hızıyla devam ettiğini söyleyerek sözlerini bitirdi.

kaynak: Fenerbahce.org


Telsim Tribünü boyanıyor
20 Temmuz 2005 Çarşamba

Şükrü Saracoğlu stadımızın yeni sezon hazırlıkları sürüyor.

Stadımızda Numaralı Tribün inşaatı devam ederken geri kalan tribünlerin ve sahamızın yenilenme çalışmaları da hızla yapılıyor.

Bu hazırlıklar çerçevesinde Telsim Tribünümüzün koltuklarının boyanmasına başlandı. Yeni sezonda taraftarlarımızı pırıl pırıl karşılayacak olan tribünlerimizin boyama işlemi stad hijyeni açısından da önemli bir yer kaplıyor.

kaynak: Fenerbahce.org


Stadımızda hummalı çalışma
19 Temmuz 2005 Salı

Stadımızın yenilenme çalışmaları devam ediyor. Çimlerin üzerine saha çizgileri çekilmeye başlandı. Telsim Tribünü tarafındanki Numaralı Tribün inşatının ikinci katı için kazık çakma çalışmaları yapılırken Migros tarafındaki Numaralı Tribün inşaatının iç bölümlerinin havalandırma boruları ve tavan döşemeleri takılıyor. Bu arada Numaralı Tribünün orta bölümünün de ilk betonu atıldı ve arka tarafta kazık çalışmaları devam ediyor.

Aynı zamanda Numaralı Tribünümüzün çatısını oluşturan çelik konstrüksiyonun yapımına devam ediliyor.

kanyak: Fenerbahce.org


Yeni ses sistemi hazırlanıyor
16 Temmuz 2005 Cumartesi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun yenilenme çalışmaları hızla devam ediyor.

Numaralı Tribün’ün Telsim kısmının inşaatı yavaş yavaş yükselirken Migros tarafındaki Numaralı Tribün’ün kaba inşaatı tamamlandı ve boyama işlemi başladı.

Sahamızın kale direkleri de yeri hazırlanarak takıldı ve altına beton atıldı.

Aynı zamanda stadımızın tribünlerinin yeni ses sistemi monte ediliyor. Gelişmiş ses sistemi sayesinde, tüm taraftarlarımız tribünün neresinde olursa olsun sesi eşit miktarda duyabilecekler. Görevliler ses sisteminin montajı için dağcı halatları kullandılar.

kaynak: Fenerbahce.org


Stadyum Ziyareti
14 Temmuz 2005 Perşembe

Başkanımız Aziz Yıldırım ve Teknik Direktörümüz Christoph Daum, bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadyumunun yenilenen numaralı tribün inşaatını gezdi.

Beraberinde 2. Başkanımız Nihat Özdemir, Yöneticimiz Nihat Özbağı ile birlikte stadımızın Migros tarafındaki yenilenen bölümünü gezen Başkanımız ve Teknik direktörümüz, daha sonra VIP koridorundaki inşaatı devam etmekte olan müzemizi gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

kaynak: Fenerbahce.org


Çimlere silindir işlemi
13 Temmuz 2005 Çarşamba

Stadımızın çimlerinin bugün düzeltme işlemi yapıldı.

Uygun ağırlıkta olan silindir ile çimler ezilerek, serilme işlemi sırasında oluşan ufak tümsekler giderildi.

Ayrıca çukur kalan bölgeler itina ile kaldırılarak altına vejetasyon tabakası takviyesi yapıldı.

Ayrıca Telsim tarafından Numaralı Tribinümüz hızla yükselmeye devam ederken, Migros tarafındaki Tribünün ise son kaba inşaat çalışmaları yapılıyor.

kaynak: Fenerbahce.org


Çimler serilmeye başlandı
06 Temmuz 2005 Çarşamba | 22:06

Hollanda’dan Tarım Bakanlığının özel izni ile getirilen çimler, saat 22.00 itibariyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumunun zeminine serilmeye başlandı.

10 bin metrekarelik alanı kaplayacak biçimde 11 tır ile Türkiye’ye getirilen ve Teknoçim firması tarafından ithal edilen rulo çimlerin gece boyunca durmaksızın serilme işleminin yapılacağı bildirildi.

Stad Müdürümüz Murşit Tarhan "2 sezon önce serdiğimiz çimlerden farklı olarak yeni gelen rulo çimler 1 metre eninde ve uzunlukları da 30-35 metre. Serilme işleminin diğerine göre daha kolay olacağını umuyorum. Kendi ekibimiz, Samandıra kamp tesislerinden gelen ekip ve dışarıdan getirtdiğimiz ekiplerle sabah saatlerine kadar çim döşeme işlemini tamamlamayı planlıyoruz. Çünkü hem tırlar bekleme yapıyorlar hem de çimlerin üzerindeki buzlar yavaş yavaş çözülüyor" dedi.

kaynak: Fenerbahce.org



Stat çalışmaları hızla devam ediyor
06 Temmuz 2005 Çarşamba | 17:46

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadımızın numaralı tribün inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Yapımına geçtiğimiz sezon içinde başlanan Migros tribünü tarafındaki numaralı tribün kısmının kaba inşaatında son noktaya geliniyor. Tribünün en üst katı bitmek üzere.

Sezon bitimi ile yıkım çalışmalarının ardından inşaasına başlanan Telsim tribünü tarafındaki numaralı tribün kısmının ise ilk katı hızla yükseliyor.

kaynak: Fenerbahce.org


Vejetasyon tabakası tamam
05 Temmuz 2005 Salı | 16:24

Sahamızın vejetasyon tabakası döşeme işlemi tamamlandı. Şimdi sıra gübre ve çimlerde...

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadımızın yenilenme çalışmaları kapsamında tamamen yenilenen sahamızın vejetasyon tabakası döşeme işlemi tamamlandı.

Saha çalışmasının beşinci adımını oluşturan vejetasyon tabakası, Dereağzı tesislerimizde özel olarak hazırlandı. Drenaj boru kanalları, geotekstil ve drenaj boru döşeme işlemi, dere çakılı ile örtme işlemi ve quartz kumu serme işleminden sonra vejetasyon tabakasının döşenmesi ile çalışmalar büyük oranda tamamlanmış oldu.

Vejetasyon tabakasının üzerine gübre atıldıktan sonra çimlerimiz serilecek.

kaynak: Fenerbahce.org


Başarılarımız gündeme gelmeli!
05 Temmuz 2005 Salı | 11:04

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu içindeki müzemizin hazırlıkları da yoğun bir biçimde devam ediyor. Bir tarafta numaralı tribün inşaatı, sahanın yenilenmesi, diğer tarafta müzenin her geçen gün yavaş yavaş ortaya çıkıyor olması, sıcak günler yaşadığımız şu yaz günlerinde bile Fenerbahçe’deki temponun düşmemesi hepimizi daha da mutlu edecek günleri beraberinde getirecek.

kaynak: Fenerbahce.org


Gelişmiş Saha Zeminimiz
30 Haziran 2005 Perşembe | 14:12

Sezon sonunda stadımızda başlayan yenilenme çalışmaları dahilinde sahamızın çimleri de sökülerek saha zeminin yenilenme çalışmaları başladı.

Sahamızın yeni zemin yapısı son teknolojilere uygun olarak hazırlanıyor. Bu çalışmalar sırasında sahamızın eski çimleri ve zemini söküldükten sonra sırası ile yapılan çalışmalar şöyle;

1. Drenaj boru kanalları:
Sahanın üzerindeki fazla suyu çeken ve göletlerin oluşmasını engelleyen drenaj boruları için yaklaşık 2600 metre uzunluğunda kanallar açıldı.

2. Geotekstil ve drenaj boruları:
Kanalların içine boruların gelecekte tıkanmasını önlemek için Geotekstiller yerleştirildi. Geotekstilin içine drenaj boruları yerleştirilip sarıldı.

3. Dere Çakılı:
Drenaj boruları döşenmiş ve Geotekstil ile kapatılmış kanalların üzerine iki kat dere çakılı döküldü. İlk kat iri dere çakıllarından oluşurken, üstte daha ufak dere çakılları kullanıldı.

4. Quartz Kumu:
Sahamızın zemininde Avrupa’nın en iyi stadlarında kullanılan özel Quartz kumu kullanıldı. Dere çakılları üzerine Quartz kumu özenle serildi. Toplam 1400 ton ağırlığında Quartz kumunun belli bir eğimde serme işlemi iki gün boyunca devam etti.

5. Vejetasyon Tabakası:
Vejetasyon tabakası Dereağzı tesislerimizde hazırlandı. Quartz kumu, toprak ve torf’un belli oranlarda karıştırılması ile meydana getirilen vejetasyon tabakası Quartz kumunun üzerine döşeniyor.

kaynak: Fenerbahce.org


24 saat mesai
30 Haziran 2005

Fenerbahçe Yönetimi, Şampiyonlar Ligi maçlarına kadar Şükrü Saracoğlu Stadı'nın UEFA'nın istediği kriterlere uygun hale getirmeye çalışıyor. İşçilere 24 saat mesai uygulatan Sarı - Lacivertliler, Avrupa maçlarını Saracoğlu'nda oynamanın kendilerine büyük avantaj sağlayacağına inanıyor.
Stattan sorumlu yönetici Nihat Özbağı, durumun bir ay içinde belli olacağını ifade ederek, "Bütün çalışmalarımız, stadı Devler Ligi'ne yetiştirmek üzerine. UEFA'nın izin vereceği duruma getirmek sokmak için uğraşıyoruz" dedi.
Şükrü Saracoğlu'nda tribünlerin ve sahanın yetişmemesi durumunda Fenerbahçe, Avrupa maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacak.

kaynak: Milliyet


Muammer Güler Fenerium On Air’e konuk oldu!
29 Haziran 2005 Çarşamba | 19:06

FBTV’de Cem Arslan’ın hazırlayıp sunduğu Fenerium On-Air programına konuk olan İstanbul Valisi Muammer Güler, programdan önce stadımızdaki güvenlik birimlerini gezdi. Stat Müdürümüz Mürşit Tarhan’dan numaralı tribün inşaatı ve saha çalışmaları hakkında da bilgi alan Güler, daha sonra Fenerbahçe Dergisi ve FBTV’yi ziyaret etti.

Programda soruları yanıtlayan Güler; Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki güvenlik sisteminin çok geniş olduğunu belirterek, "Bir taşla iki kuş vurdum, hem inşaatı merak ediyordum onu gezdim, hem de kamera ve güvenlik sistemlerini inceleme fırsatı buldum" dedi.

kaynak: Fenerbahce.org


7 Temmuz korkusu
29 Haziran 2005

UEFA, tadilat çalışmaları süren Şükrü Saracoğlu Stadı’nı 7 Temmuz’da denetleyecek. ‘Geçer’ not alınmazsa F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi ilk tur maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamak zorunda kalacak.

ŞÜKRÜ Saracoğlu Stadı’nın numaralı tribününün yapımını eylül ayına kadar bitirmeye çalışan Fenerbahçe’yi 7 Temmuz korkusu sardı. Sarı lacivertli yönetim, 7 Temmuz’da İstanbul’a gelerek, Kadıköy’de incelemelerde bulunacak olan UEFA yetkililerini ikna edemezse, Şampiyonlar Ligi ilk tur maçlarını İkitelli’deki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamak zorunda kalacak.

Aynı sorunu 2001 yılında da yaşayan Fenerbahçe, UEFA yetkililerinden ‘geçer’ not aldığı için Şampiyonlar Ligi maçlarını Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynamıştı. O dönemde stadın inşaat halindeki tribününü dev bir panoyla kapatan sarı lacivertliler, daha sonra UEFA’ya verdikleri sözü tutup, stadı vaadedilen tarihte bitirmişti. Böylelikle UEFA yetkililerinin gözünde olumlu bir imaj edinen yönetim, 7 Temmuz’daki incelemede bu olumlu izlenimin ışığında tekrar ‘geçer’ not almayı planlıyor.

Bu arada Şükrü Saracoğlu Stadı’nın tribün inşaatı ve zemin yenileme çalışmaları hızla sürüyor. Geçtiğimiz hafta drenaj ve çakıl serme işlemi biten zemine dünden itibaren kum serilmeye başlandı. Kum serilmesinin ardından zemin, 6 Temmuz’da Hollanda’dan getirilecek çimlerle döşenecek.

kaynak: Hürriyet


Sahamıza kum seriliyor
28 Haziran 2005 Salı | 13:59

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu numaralı tribün inşaatı ve stad zemininin yenileme çalışmaları sürüyor.
Geçtiğimiz hafta drenaj işlemleri ve çakıl serme işleminin bitmesinden sonra bugün sahamıza kum serilmeye başlandı. Çakıl taşlarının tesviye işleminden sonra okul tarafından başlanmak suretiyle iş makinalarının yardımıyla serilen kum, sahada çalışan işçiler tarafından zeminde düzenli bir şekilde dağıtılıyor
Başkanımız Aziz Yıldırım, Yöneticilerimiz Nihat Özbağı ve Mahmut Uslu’nun da öğleden sonra sahamıza gelerek inşaat çalışmalarını izlediği görüldü.

kaynak: Fenerbahce.org


Şükrü Saracoğlu sezona yetişecek
26 Haziran 2005

FENERBAHÇE Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, numaralı tribün inşaatı ve çim sahanın yenilenmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. F.Bahçe Asbaşkanı Yatırımlar ve Projeler Sorumlusu Nihat Özbağı, statta yapılan çalışmalarda planlanan iş programından daha önde olduklarını söyledi. Yeni sezonun ilk haftalarında numaralı tribünün tamamlanan bölümlerinden maç izlenebileceğini belirten Özbağı, geçen sezon sorunlar yaşatan çim sahayı da drenajıyla birlikte tamamıyla yenileyeceklerini söyledi. Drenaj işlemleri tamamlanan stat zeminine çakıl taşı serildi.

kaynak: Hürriyet


İnşaat tam gaz sürüyor
26 Haziran 2005

Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, numaralı tribün inşaatı ve çim sahanın yenilenmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Asbaşkan Nihat Özbağı, statta yapılan çalışmalarda planlanan iş programından daha önde olduklarını söyledi. Drenaj işlemleri tamamlanan stat zeminine çakıl taşı serildi.

kaynak: Milliyet


Saracoğlu alt-üst
25 Haziran 2005

F.Bahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki tribün inşaatı hummalı bir şekilde sürüyor

F.Bahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki tribün inşaatı hummalı bir şekilde sürüyor. Statta "fore" kazık çakımı ve temel kazık işlemleri ile ilgili olarak yoğun çalışma devam ederken, Migros yanında inşaatı devam eden bölümün son kat beton dökülmesi için de demir bağlantıları ekleniyor. Yönetim, önümüzdeki hafta bu bölümde beton döküm işleminin başlayacağını açıkladı.

kaynak: Vatan


Stad İnşaatından görüntüler
24 Haziran 2005 Cuma | 16:38

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu numaralı tribünün inşaatı süratli bir şekilde devam ediyor. Fore kazık çakımı ve temel kazık işlemleri ile ilgili olarak yoğun çalışma devam ederken, migros yanında inşaatı devam eden bölümün son kat beton çalışması için demir bağlantıları sürüyor. Önümüzdeki günlerde stadyumun bu bölümünde beton döküm işlemi yapılacak. Bu arada tamamen yenilen stadyum zemininde drenaj işlemleri tamamlandı. Stad zeminine çakıl taşı serilmesi devam ediyor.

kaynak: Fenerbahce.org


Zemin Yenileme Çalışmaları Hızla Sürüyor
24 Haziran 2005

Fenerbahe Şükrü Saracoğlu Stadının tribün inşaatının yanı sıra zemin yenileme işlemleri tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz sezonlarda zemin konusunda yaşanan aksaklıkların tekrarlanmaması için çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Çalışmalara zeminin 70 cm derinliğinde kazılmasıyla başlandı. Buradan yaklaşık 6 bin metreküp toprak çıkarıldı. 2500 metre civarında drenaj kanalı yapıldı. Kanal üzerine Türkiye'de saha yapımında ilk defa uygulanan Geotextil döşendi.

Şu anda gelinen noktada zemine usulüne uygun değişik boylarda Granulemetrik çakıl taşları döşendi.

kaynak: antu.com


STAD VE TRİBÜNLER
23 Haziran 2005

Özlemler tek tek gerçekleşiyor..

efsane Numaralı Tribün yıkıldı ve yapımı sezon başına yetişecek..

Şampiyonlar Ligi'ne kadar makyajı da tam anlamıyla bitmiş olacak.

Kale arkaları da inşaat görünümünden çıkacak, standartı daha yukarıya çekilecek..

Üstelik, 1000 araçlık bir otoparkı da olacak yeni numaralı'nın..

Türkiye'nin efsane tribünü olacak..

STATTAKİ SES VE IŞIK DÜZENİ

Stadın çok çağdaş, son sistem bir yeni ses düzeni olacak, bunun için
400 bin dolar harcanacak.

Aydınlatma düzeni de yeni tribünle birlekte tamamen farklılaşacak, çok kaliteli bir aydınlatma düzeni kurulacak. Bu da çok ciddi bir yatırım..

Ekranlara pırıl pırıl bir görüntü yansıyacak, hem tribünlerden hem de sahadan.. Bu kalite hissedilecek..

Ayrıca stadın zeminindeki kronik drenaj sorunu da hallediliyor. Türkiye'nin en iyi zeminine sahip stad olacak Şükrü Saracoğlu.

KURUMSALLAŞMA VE TESİSLEŞME

Kurumsallaşma yolunda çok önemli bir hamle yapıldı ve CEO sistemine geçildi.

Tesisleşme ise non-stop sürüyor...

7 bin 500 kişilik kapalı spor salonu

ve Kenan Evren Lisesi'nin yerine yapılacak, 3 bin araç otopark kapasiteli iş merkezi..

ve daha 100 yataklı butik hotel yapılacak..

FENERBAHÇE Müzesini yapımı sürüyor..

Aamatör Şubelerdeki faaliyetlerin stratejik plan dahilinde, koşullarının giderek iyileştirilmesi, mutlak koordinasyonu ve gelirlerinin garanti altına alınması, her branşta iddialı hale getirilmesi..

FENERİUM her yıl satışlarını artırarak büyüyor ve giderek yayılıyor. satış potansiyeli mevcut olandan çok fazla, yurt içi ve yurt dışı

fenerium.org ise yeni başladı yayın hayatına, daha çok yeni ve giderek gelişecek, bambaşka ufuklar açacak satışlarda..

KOMBİNE BİLİNCİ VE KARARLIĞI

Bu sezon Türkiye'de bir ilk yaşandı. Takımın şampiyon olup olmayacağı belli değilken, haftalar öncesinden satışa çıkarılan maraton kombineler neredeyse taraftar tarafından tüketildi.

Daha bırakın yapılmamışı, yıkılmamış bir tribünün ortalama (3 ya da 5 yıllık) 20-25 bin dolar değerindeki kombine biletleri, 1907'nin çabaları ile satıldı ve bu paralar tribünün inşaatını finanse ediyor.. Yani taraftar kendi stadını kendisi yapıyor, imece usülü..

Şimdi sırada Açık Tribünlerin kombineleri var.. Onlardan da ciddi bir gelirin sezon başında kulübün kasasına gireceği aşikar..

kaynak: Hasan Ali Atasoy / Fotomac


Fener’den bir ilk daha
22 Haziran 2005

Tesisleşme şampiyonu F.Bahçe bir ilke daha imza atıyor.

Zemini tamamen değiştirilen Ş. Saracoğlu Stadı'nda, Türkiye'de ilk kez uygulanan bir drenaj sistemi hayata geçirilecek. Yöneticiler "Stadımızın zemini Avrupa'nın en iyi statlarıyla yarışacak düzeyde olacak" diyorlar.

kaynak: Pas Fotomaç


Stat bittiği vakit oturarak 52 bin 500 kişi alacak
21 Haziran 2005

Cumartesi günü Kadıköy'e gittim. Fenerbahçe stadının önünden geçerken Başkan Aziz Yıldırım'ın arabasını gördüm. Merak ettim, içeri girdim. Nihat Özbağı ile beraber 30 derece sıcak altında yeni tribünleri kontrol ediyordu. 'Hayrola başkan, İspanya'ya gitmediniz mi! Madrid'de olduğunuz söyleniyor, yazılıyor' dedim. Güldü, 'Her gün Nihat böyle beraber stattayız' cevabını verdi.

550 kazık çakıldı

Hazır başkanı yakalamışken, herkesin merak ettiği konuları konuşmak istedim. Nihat Özbağı, 'Önce stat' diyerek anlatmaya başladı. 'Yeni yapılan tribünün altına 550 kazık çaktık. Sadece bu kazıklar için 5,5 trilyon lira para harcadık. Bu şu demektir; Allah korusun 10 şiddetinde deprem olsa, stada birşey olmaz.. Tribünleri yeni sezona yetiştirmek için insanlar 24 saat çalışıyor.'

20 bin kombine

'Stat bittiği vakit oturarak 52 bin 500 kişi alacak. Yeni sezona yetiştireceğiz. Belki sezon başında iki üç maçımızı kendi sahamızda oynayamayız... Ama bittiği vakit, Türkiye'nin gururu olacak... Şu ana kadar 20 bin kombine bilet sattık. Kale arkalarını da satışa çıkardığımız vakit bu rakam, 30-40 bini bulacak. Soyunma odaları yeni tribünün altına alınacak. Lokantanın önündeki özel koltuklar, localar gibi karaborsa oldu. Çok isteyen var ama, boş koltuk yok...' dedi.

kaynak: aksam.com.tr


Saracoğlu'nda çalışmalar sürüyor..
18 Haziran 2005

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki numaralı tribün inşaatı için çalışmalar sürerken, yöneticiler, stadın yeni sezona yetişebilmesi için çalışmaları sık sık yerinde inceliyor..

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Yatırımlar ve Projeler Sorumlusu Nihat Özbağı ile stada giderek çalışmaları denetledi. Yıkımdan sonra başlayan kazık çalışmaları ile beton dökümü yapılan tribünün bulunduğu bölümü gezen yöneticiler, çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı.

kaynak: ajansspor.com


Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz
14 Haziran 2005 Salı | 17:50

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadımızın yenilenme çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmaların yapıldığı Recep Peker Caddesi üzerinde inşaat faaliyetlerinin çevre halkına zarar vermemesi için geniş güvenlik tedbirleri alınmış durumda.

Numaralı trübünün yenilenme çalışmalarında tribün yıkımı gerçekleştirildi. Yıkılan tribünün yerine kazık çakma işlemi ile yeni tribün inşaasına başlandı. İleri ki günlerde ana temel ve daha sonra çatıyı tutacak ana kiriş inşaatına başlanacak.

Stadımızdaki inşaat faaliyetlerinin olduğu Recep Peker caddesinde çevre halkının, yaya ve araçların güvenliği için kulübümüz tarafından geniş güvenlik tedbirleri alındı. İnşaatın sürdüğü caddenin kenarı özel koruyucu bariyerler ile çevrelendi. Ayrıca güvenlik görevlilerimiz trafiğin aksamaması için inşaata giriş ve çıkış yapan kamyonların geçişine yardımcı olmaktalar.

kaynak: Fenerbahce.org


İnşaat tüm hızıyla devam ediyor
13 Haziran 2005 Pazartesi | 14:55

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadımızda numaralı tribünün yıkım işlemi tamamlandı ve inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Stad inşaatından sorumlu Asbaşkanımız Nihat Özbağı, numaralı tribünün yeni sezona hazır hale geleceğini söyledi.

Asbaşkanımız Nihat Özbağı şu açıklamaları yaptı;

"Stadımızın numaralı tribün yıkım ve söküm işlemi tamamlandı. Söküm yapılan kısımda kazık işlemi devam ediyor. Tahminen yeni bölümde 1500 metre kazık kullanılacak. Bir hafta sonra temel inşaatına başlanacak. İnşaatı devam eden bölümün en üst tribün kısmına geldik. Planladığımız iş programına göre uygun gidiyoruz. 15 gün sonra çatıya ait ana kiriş imalatına başlanacak."

kaynak: Fenerbahce.org


Stadımızın Çalışmalarından Son Görüntüler
11 Haziran 2005 Cumartesi | 13:07

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadımızın inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Dün son yıkım işlemi olan numaralı tribün orta binasının yıkımının da gerçekleştirilmesi ile hızla inşaa çalışmalarına başlandı.

kaynak: Fenerbahce.org


Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi inşaatında sona yaklaşılıyor
11 Haziran 2005 Cumartesi | 12:27

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı bünyesi içinde devam etmekte olan ve Maraton Tribününün alt yarısını kapsayacak olan FENERBAHÇE SPOR MÜZESİ’nin inşaasında son aşamaya geliniyor.

Müze Kurulu Başkanı araştırmacı/yazar Dr. R. Sertaç Kayserilioğlu ile sık sık bir araya gelen Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri, Avrupa’nın en önde gelecek spor müzelerinden birini kurmak için inşaası süren bu müzede, kurul üyeleri ve mimarlar heyeti eşliğinde devamlı olarak çalışmalar yapmaktadırlar.

Müzede; dünya üzerinde sporun ve futbolun doğuşu, Fenerbahçe Kulübü’nün kuruluş anı, Atatürk’ün Fenerbahçe Kulübü’nü ziyaret edişi, İstiklal Savaşında kulüpçe silah kaçırılış enstantaneleri mumyalarla ve geniş dekorlarla sergilenmekte.

kaynak: Fenerbahce.org


Yıkım İşlemi Tamamlandı
10 Haziran 2005 Cuma | 12:27

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadımızın yenilenme çalışmaları dahilinde numaralı tribün inşaatının yıkım işlemi bugün tamamlandı.

Numaralı tribünün tam ortasında yer alan binanın da yıkılması ile yıkım çalışmaları tamamlanmış oldu.
Tribünün sağ tarafındaki inşaat hızla yükselirken, sol tarafına da kazık çakma işlemi yapılmaya başlandı.

kaynak: Fenerbahce.org


Saraçoğlu'nın yıkımı tamamlandı
10.06.2005

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yenilenme çalışmaları dahilinde numaralı tribün inşaatının yıkım işlemi bugün tamamlandı. İşte ayrıntılar...

Numaralı tribünün tam ortasında yer alan binanın da yıkılmasıyla yıkım çalışmaları tamamlanmış oldu. Tribünün sağ tarafındaki inşaat hızla yükselirken, sol tarafına da kazık çakma işlemi yapılmaya başlandı.

kaynak: internetspor.com


Yıkım işlemi yarın tamamlanıor
09 Haziran 2005 Perşembe | 17:52

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadımızda numaralı tribünün yıkım ve inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yıkım işlemi orta kısımdaki son bölümle birlikte yarın sona erecek. Stad inşaatından sorumlu Asbaşkanımız Nihat Özbağı, numaralı tribünün yeni sezona hazır hale geleceğini söyledi.

Nihat Özbağı şu açıklamaları yaptı;

"Yıkım bu akşam bitiyor. Yarın da kule yıkımı gerçekleştirilecek. Böylece tüm yıkım işlemi bitmiş olacak. Planladığımız programdan önce yıkım işlemi tamamlandı. Bu bize süre kazandırıyor. Diğer inşaat ise hızla ilerliyor. Ana bloğun temel inşaatına başlayacağız. Hedefimiz sezon başlangıncına kadar inşaatı belli düzeye getirmek. Şampiyonlar Ligi’nin başlangıcına kadar stadımızı tamamlayacağız."

kaynak: Fenerbahce.org


İzmirli çocuklar stadımızda
08 Haziran 2005 Çarşamba | 08:04

Fenerbahçe Spor okullarına bağlı olarak eğitimini sürdüren İzmir Futbol okulu öğrencileri İstanbul ziyaretlerinde Fenerium, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu ve Fenerbahçe Dereağzı tesislerini gezdi. Sabah erken saatlerden itibaren Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumuna gelen Fenerbahçe İzmir futbol okulunun öğrencileri Stadyumumuzun büyüklüğü karşısında şaşkına döndüler. Yaklaşık 60 öğrenci ile stadımızı ziyaret eden Futbol okulu öğrencileri Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumunun büyüklüğü karşısında çok etkilendiler. Devam eden inşaat ile ilgili olarak bilgi alan öğrenciler Fenerium mağazalarını gezip alışveriş yaptılar. İzmir`li öğrenciler Dereağzı tesislerinde İstanbul’lu arkadaşları ile bir dostluk maçı yapacaklar.

kaynak: Fenerbahce.org


Yıkım Tamamlanıyor
03.06.2005

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu numaralı tribün yıkım çalışmalarının yavaş yavaş sonuna geliniyor. Stadımızda oynadığımız son maçtan sonra başlayan yıkım çalışmalarının kısa bir süre sonra tamamlanacağını söyleyen yetkililer, migros tarafında yıkılan bölümün beton çalışmalarının devam ettiğini bildirdiler. Moloz temizleme işlemlerinin normalde hızlı gittiğini ancak Kadıköy trafiği yüzünden beklemelerin oluştuğunu belirttiler.

kaynak: Fenerbahce.org


Maraton kapalı gişe
02.06.2005

Sarı lacivertli taraftarlar satışa sunulan 12.800 bileti şimdiden tüketti. 1907 adı verilen numaralı tribündeki yeni bölümün 1300 koltuğu 4 günde kapış kapış edildi. Asbaşkan İlhan Ekşioğlu, taraftara teşekkür ederek, "İşte destek budur" dedi.

Tribün şampiyonu

Şampiyon Fenerbahçe, tribündeki üstünlüğünü şimdiden ilan etti. Sarı lacivertli kulübün bir ay önce satışa çıkardığı Maraton Tribünü kombine biletleri şimdiden tükendi. Geçtiğimiz yıl Şükrü Saracoğlu Stadı'nı her maçta dolduran taraftarlar, bu yıl erken davrandı ve lig bittikten bir hafta sonra kombine biletini alarak, önümüzdeki yılı garantiye aldı.

İnşaat sürüyor

12.800 kişilik kapasitesi bulunan Maraton Tribünü'nün tamamını satışa çıkaran Fenerbahçe yönetimi, bir ay içinde 35 trilyon para topladı. Eylül ayında tamamlanacak olan numaralı tribünün inşaatı devam ederken, 1907 adı verilen bölümündeki kombine biletler yok sattı. Sarı lacivertli taraftarlar orta kattaki 1300 koltuğu 4 gün içinde kapış kapış etti.

Bilet satışı yok

2005-06 sezonunda 52 bin seyirci kapasitesine sahip olacak Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maraton tribünü bileti satılmayacak. Tamamı kombine olan bu bölümden bilet alanlar, sezon boyunca takımını yalnız bırakmayacak. Stattan Sorumlu Asbaşkan İlhan Ekşioğlu, toplam 21 bin kapasiteli açık tribünlerden bu yıl da kombine satışı yapılmayacağını açıkladı.

35 bin kombine

Ekşioğlu, her geçen gün daha da büyüyen ve kurumsallaşan kulübün hedeflenen noktaya emin adımlarla gittiğine dikkat çekerek şunları söyledi: Taraftarımız kulübüne nasıl destek vereceğini biliyor. Bu yıl 13.100 kombine satıyoruz. Numaralı tribün bittikten sonra 35 bin kombineye ulaşmak istiyoruz. Taraftarımız artık huzur içinde maç izleyecek.

kaynak: Hürriyet


Statta gece bile çalışma sürüyor
30.05.2005

Saracoğlu'nun yeni yapılacak kapalı tribününde çalışmalar gece gündüz ilerliyor.

Büyük bir hızla başlayan tüm yıkım işlemlerini yerinde izleyen stattan sorumlu yönetici Nihat Özbağı gecesini gündüzüne katmış durumda. Başkan Aziz Yıldırım da günde en az 3-4 defa stada gelerek çalışmaları yerinde denetliyor. Nihat Özbağı, inşaatı sürdüren şirketi vardiyalı olarak 24 saat çalıştırıyor. Yeni sezona Saracoğlu'nun tamamının en iyi şekilde hazır olacağı belirtiliyor.

kaynak: Pas Fotomaç


İnşaat tam gaz !
29.05.2005

Şükrü Saraçoğlu’nda stad yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda numaralı tribünün yıkım işlemleri büyük oranda bitirildi. İlk etapta yıkımı yapılan ve inşaatı başlatılan bölümde çalışmalar tüm hızıyla sürerken, yıkılan bölümlerin temizlenme işlemlerinin birkaç gün içinde bitirileceği belirlendi.

kaynak: Takvim


Şenes Erzik: "Sıra Saracoğlu’nda"
27.05.2005

"Federasyon Başkanımız Levent Bıçakcı 2008 UEFA Kupası Finali ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri için çalışmaya başladı. Önce UEFA Kupası finalini Şükrü Saracoğlu'nda oynatmalıyız. Sonrası zaten gelecek. Yani 2012."

kaynak: Hürriyet


YIKIM BAŞLADI
26.05.2005

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumunun numaralı bölümünün resmen yıkımına bugün başlandı.

Sabah erken saatlerde Asbaşkanımız, Yatırımlar ve Projeler Sorumlusu NİHAT ÖZBAĞI stadımıza gelerek iş makinalarına yıkımı başlattı.

Kurban kesilerek başlayan Numaralı tribün inşaatının yıkımının kısa bir süre sonra tamamlanacağını açıklayan Nihat Özbağı " Burada daha bir iki gün önce 16. Şampiyonluğumuzu kutladık. Yüzbinlerce insanın bu bölümde geçirdiği güzel anılar var. Bunu çok iyi biliyoruz. Ancak yeni yapılacak bu bölümle daha çok taraftarımızı bu stadyumda ağırlama imkanına sahip olacağız ve Stadın bu bölümünü sezona hazırlamak için de elimizden geleni yapacağız"dedi.

kaynak: Fenerbahce.org


BIÇAKCI: "2008 UEFA FİNALİ İÇİN YARIN BAŞVURU YAPIYORUZ!.."
26.05.2005

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Şampiyonlar Ligi Finalinde kusursuz ve sorunsuz bir finale imza attıklarını ve 2008 UEFA Kupası Finalinin Türkiye'de oynanması için UEFA'ya başvuruda bulunacaklarını belirtti.. İşte Detaylar..

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, 2008’deki UEFA Kupası final maçının Türkiye’de oynanması için yarın başvuruda bulunacağını açıkladı.
Bıçakçı, Milan ve Liverpool arasında yapılan maçta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda çok uzun süreler konuşulacak bir final organizasyonu gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "2008 UEFA Kupası Finali’ni Türkiye’ye almak için yarın müracaat edeceğim" dedi.
2012’deki Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri’ni Türkiye’ye almak
için çalışmalarının sürdüğünü belirten Bıçakcı, "2012’den önce benim zaten kafamda yer alıyordu. Bir UEFA Kupası finalini Türkiye’ye getirtmek istiyordum. Bugünü bekliyordum zaten. 2007’ye kadar yapılacak bütün yerler açıklandı. 2008 UEFA Kupası Finali’ni Türkiye’ye almak için yarın müracaat edeceğim" diye konuştu. Bıçakçı, bu müracaatı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı için yapacağını kaydetti.

kaynak: Hürriyet


Numaralı ve Şeref Tribünü Yıkılıyor
25.05.2005

Son olarak Galatasaray ile oynadığımız, 1-0 galip bitirerek şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz maça ve şampiyonluk kutlama törenlerine ev sahipliği yapan stadımız Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu`nda yenileme çalışmaları hızla başladı.

Numaralı ve Şeref Tribünlerinin yıkımı yapılıyor.

Koltukların sökülmesi ile başlayan yıkım işlemi bugün çatının yıkılması ile devam etti.

Bu arada sahamızın çimleri de yenilenme çalışmaları dahilinde bugün kaldırılmaya başlandı.

kaynak: Fenerbahce.org


Stadımızın Çimleri Sökülüyor
25.05.2005

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`mızın yeni sezon hazırlıkları başladı.

Numaralı ve Şeref Tribünlerinin yıkım çalışmaları yanında sahamızın çimleri`de kaldırılıyor.

Yenilenecek olan çimlerimizin alt yapı çalışmaları da bu süreç içerisinde yapılacak.

kaynak: Fenerbahce.org


Nihat Özdemir: "1200 koltuğu 1907 Derneği`ne 4-5 yıllık sattık"
25.05.2005

FB Şükrü Saracoğlu Stadı`nın numaralı tribünü kulübün kasasından para çıkmadan yapılacak tribünde 1200 koltuğu 1907 Derneği`ne 4-5 yıllık sattık. İyi bir yerdeki koltuğun 5 yıllık fiyatı 20-25 bin YTL. Tribünün altında olacak mağazayı da kiralayıp, 2-3 yıllık kira parasını peşin aldık. Tribünün finansmanında sorun yok`` diye konuştu.

kaynak: Fenerbahce.org


UEFA Şükrü Saraçoğlu’nda
25.05.2005

UEFA ekibi Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda ve FBTV’de incelemelerde bulundu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Stad Müdürü Murşit Tarhan ile birlikte stadyumdaki tüm birimleri gezen UEFA grubu daha sonra Fenerbahçe TV stüdyolarını inceledi.

Yasir Kaya’nın kulüp yapılanması ve FB TV ile ilgili verdiği bilgileri dikkatle dinleyen UEFA’cılar son olarak doping odasını gezdiler ve dünyanın bir çok ülkesinde bu kadar büyük ve kapsamlı olarak stadyumlarda yan birimlere yer ayrılmadığını söylediler.

kaynak: Milliyet


Stadımızın Yenileme Çalışmaları Hızlandı
23.05.2005

Sabah saatlerinden itibaren stadımızın yıkılmasına başlandı. 1/3`ünün yıkımı tamamlanmış ve inşaat çalışmaları hızla süren Numaralı Tribün`ün diğer 2/3`lük kısmınında inşaat çalışmalarına başlandı. Numaralı Tribünümüzün yeni sezona hazır olması amaçlanıyor.

kaynak: Fenerbahce.org


19 Mayıs törenleri stadımızda
19.05.2005

ATA`mızın Samsun`a ayak basarak Kurtuluş Savaşı`nın ilk adımını attığı, ülkemizin kalkınması ve çağdaşlaşması yolunda en anlamlı günlerden biri olan bu günde, başta Atatürk`ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimiz olmak üzere, tüm Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutluyor, Ulu Önderimizi bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Bu arada 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına stadımız ev sahipliği yapıyor.

Sabah saat 8.00`den itibaren stadımızda toplanmaya başlayan öğrenciler saat 10.00`dan itibaren Müzikler eşliğinde çeşitli animasyon gösterileri yapıyorlar.Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumundaki tüm aktiviteleri FBTV`den de canlı olarak izlemek mümkün...

kaynak: Fenerbahce.org


Saracoğlu için 2008 başvurusu
14.05.2005

Fenerbahçe Yönetimi, 2008 UEFA Kupası Finali’ne Şükrü Saracoğlu’nda ev sahipliği yapmak için harekete geçti

Şu anda numaralı tribünleri de bölüm bölüm yıkılıp yenilenen Şükrü Saracoğlu’nun yakın bir zamanda hiçbir eksiğinin kalmayacağını ifade eden yöneticiler, 2008 yılındaki UEFA Kupası Finali’nin kendi statlarında oynatılması için UEFA’ya resmi başvuruda bulundu. Yapılan başvuruda Şükrü Saracoğlu’nun maketinin yanısıra, içindeki birimler de fotoğraflarla ayrıntılı olarak anlatıldı, UEFA denetçilerinin Şampiyonlar Ligi maçları öncesi yaptığı denetimlerdeki olumlu görüşleri hatırlatıldı. Bu arada dün çalışmaları denetleyen Başkan Aziz Yıldırım, inşaatı üstlenen firma yetkililerine, Galatasaray maçı sonrası tüm tribünün yıkılması ve 30 Haziran’a kadar yapıma hazır hale getirilmesi talimatı verdi.

kaynak: Fanatik


Sarıyer-Sivasspor maçı Saracoğlu Stadı'nda oynanacak...
13.05.2005

İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi’nde 15 Mayıs Pazar günü Sarıyer ile Sivasspor arasında yapılacak maç, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na alındı.
Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, daha önce Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda yapılacağı duyurulan karşılaşmanın, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na alındığı bildirildi. Maç saat 14.00’de başlayacak.
Birinci Süper Lig’e çıkmayı daha önceden garantileyen Sivaspor, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki maçta taraftarıyla coşkulu bir atmosfer yaşamayı planlıyor. Maç öncesi statta çok sayıda şarkıcının konser vereceği bildirildi.
Bu arada, bilet fiyatlarının numaralı ve maraton alt tribün için 50’şer, maraton üst tribün için 20 ve kale arkası tribünler için 10
YTL olarak belirlendiği öğrenildi.

kaynak:


Saracoğlu Stadı'nda tribün yenileme çalışmaları sürüyor...
10.05.2005

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda numaralı tribünün yenilenmesi çalışmaları sürüyor.
Yıkılan bölümün kazık çalışması tamamlanarak, zemin betonlanması yapıldı.
Gelecek dönemde tribün ve altyapı betonları için kalıp çalışması yapan inşaat grubunun, gelecek hafta içinde bölümler halinde beton dökümüne başlayacağı açıklandı.


Özdemir: ''Stadımız Ruhsatsız Değildir''
30.04.2005

Yönetim Kurulu faaliyet raporunu okuyan kulüp ikinci başkanı Nihat Özdemir, medyada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ruhsatının olmadığı ''gecekondu'' stat olduğu şeklinde yazı yazıldığını, süresi dolan ruhsatı dün 5 yıl daha uzattıklarını söyledi.

Özdemir, ''Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ilk ruhsatını 1999 yılında aldık. Bunun süresi 5 yıldı. Süresi dolan ruhsatı 29.04.2005 itibariyle 5 yıl daha uzattık. Stadımız ruhsatsız değildir'' şeklinde konuştu.

kaynak: spor3.com


Birinci sınıf hizmet
29.04.2005

Yönetim, VIP koltuklara TV ekranı taktıracak, seyirci isterse maçı hem çıplak gözle hem naklen izleyebilecek. Ayrıca bu tribündeki restorant haftanın 7 günü açık olacak

Fenerbahçe, yeni sezonda yaptıracağı VIP koltuklar ve restorantlarla ilgili çağdaş adımlar atacak.
Yönetim, sayısı 1300'ün üzerindeki koltukların her birine, TV ekranı taktıracak. 400 bin dolar tutan bu masraf, ekranları monte edecek şirket tarafından reklam karşılığı sağlanacak. VIP koltuk alacak taraftarlar, maçı çıplak gözle izlemenin dışında, isterse TV yayını da talep edecek ve ücret karşılığı, karşılaşmayı ekrandan da takip edebilecek.
VIP koltukların arkasına yapılacak restoranta da birçok yeniliğe imza atılacak. Haftanın 7 günü açık olacak restorantta yemek yiyenler için maç olmadığı günler dahi , saha tıpkı havuzlar gibi ışıklandırılacak ve görsel bir keyif sunulacak. Ayrıca maç bileti alamayan, ancak restoranta girmek isteyenler öncelikle 150 euro rezervasyon ücreti ödeyecek, ardından yemek yerken karşılaşmayı takip edebilecek.

kaynak: Milliyet


23 Nisan Törenleri Stadımızda
22.04.2005

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayram. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti`nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı gün diğer taraftan `yarının büyükleri, geleceğin garantisi` çocuklar için bir şenlik. Atatürk`ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl düzenleniyor.

İşte Her yıl olduğu gibi bu yıl da Anadolu yakasındaki kutlamalar Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda yapılıyor. Yaşlısı genci tribünlerde bu çoşkuyu yaşıyorlar

Egemenliğin ilan edilmesinin ve ardından bu günün `çocuk bayramı` olarak kutlanmasının tarihsel gelişimi ise şöyle:

İstanbul`un 16 Mart 1920`de düşman askerleri tarafından işgalinden sonra Osmanlı Mebusan Meclisi`nin görevini sürdürmesine imkan kalmamıştı. İşgal güçleri arasında yer alan İngiliz askerleri meclisi basarak bazı milletvekillerini tutuklamışlardı. O sırada Ankara`da bulunan Atatürk, bu durum üzerine 19 Mart 1920 günü vilayetlere ve kolordu komutanlıklarına bildiri göndererek durumu açıkladı. Bildiride ayrıca ülkenin bağımsızlığını korumak amacıyla bir Milli Meclis`in Ankara`da toplanması için çalışılmasını istiyordu. Bu bildiri üzerine tüm illerden 232 milletvekili seçildi. İstanbul`dan gelen 92, Yunanistan ve Malta`dan gelen 14 milletvekili ile bu sayı 337`ye yükseldi. Fakat 23 Nisan 1920 günü yapılan ilk toplantıya ancak 115 milletvekili katıldı. O gün çalışmalarına başlayan milletvekilleri güç şartlar altında çalışmaya başladılar. Meclisin çalışmalarının tek amacı vardı: ‘‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.‘‘

Atatürk`ün çocuk sevgisini herkes biliyor. Atatürk`ün manevi çocuklarıyla ilişkisi, o yıllarda yaşayan kişilerin anı kitaplarında yer alıyor. Bütün konuşmalarında ‘‘Bugünün küçükleri yarının büyükleri‘‘ diyerek geleceğin çocukların elinde olduğunu her fırsatta belirten Atatürk, 1924`te ilk Meclis`in açılış tarihi olan `23 Nisan` gününün bayram olarak kutlanmasına karar verdi. Bu tarihten 5 yıl sonra ise bu bayramı çocuklara armağan etti.

Uzun yıllar kutlanan bayram dünyada çocukların sahip olduğu tek bayram. 1979`un, UNESCO tarafından `çocuk yılı` ilan edilmesiyle bayram uluslararası nitelik kazandı. TRT, 1979`dan bu yana geleneksel olarak 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenliyor. Bir hafta süren etkinliklere tüm dünya çocukları davet ediliyor. Farklı kıtalardan farklı ülkelerden gelen çocuklar gönüllü ailelerin misafirleri oluyorlar. Etkinliklere 8-12 yaş arası çocuklar katılabiliyorlar. 1979`da 6 ülkenin katılmasıyla uluslararası boyutta kutlanmaya başlanan bayrama geçen sene 44 ülke ve yaklaşık 13 bin 394 çocuk katıldı.

kaynak: fenerbahce.org


MARATON KOMBİNELERİ SATIŞTA
18.04.2005

2005-2006 sezonu için Maraton tribünlerinin kombine kartlarının satışına bugün başlanıyor. Kombine kartların satışı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda maraton tribün altındaki VIP girişinde, taraftarlarımız için özel olarak hazırlanan bölümden yapılacak.

Geçen sezon kombine satışında yaşanan sıkıntıların bu yıl tekrarlanmaması amacıyla bu sezon erken tarihte kombine satışına başlanıldığını belirten yetkililer " Geçen yıl kombine sahiplerinin eski yerlerini satın alma dönemi ile süre bittikten sonraki dönemde hem uzun kuyruklar hem de taraftarlarımızın istedikleri yerleri alabilme konusunda problemler yaşadık. Bu yıl erken başlamamızın en önemli sebebi bu. Taraftarlarımız rahat rahat kombinelerini alsınlar, yerlerini belirlesinler ve problem yaşamasınlar"

Geçtiğimiz sezon kombine kartı bulunan taraftarlarımızın eski yerlerini alma konusunda tanınan öncelik hakkının 9 Mayıs 2005 tarihinde dolacağını, anılan tarihte akşam saat 17.00`ye kadar eski kart sahiplerinin haklarının bulunduğunu söyleyen yetkililer, kombinelerini saat 17.00`ye kadar yenilemeyen taraftarlarımızın yerlerinin satışa çıkarılacağını belirttiler.

MARATON KOMBİNE DANIŞMA VE DETAYLI BİLGİ İÇİN TELEFONLAR:
Maraton Üst:
0 (216) 550 36 55/56/57
Maraton VIP:
0216 345 16 27
0216 414 92 82 (faks)
0216 449 56 67 (Dahili 2106)

Maraton Üst Kombine Kartları

2005-2006 sezonu Maraton Üst tribünlerinin kombine kartları 20 Nisan 2005 Çarşamba günü derneğimiz tarafından satışa sunulacaktır. Kombine kartların satışı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyum`unda Maraton tribün altındaki VIP girişinde, taraftarlarımız için hazırlanmış bölümden yapılacaktır.

20 Nisan Çarşamba gününden 9 Mayıs tarihine kadar olan süre zarfında eski kart sahiplerine kendi yerleri rezervli olarak satış gerçekleştirilecek, 10 Mayıs 2005 tarihinden itibaren ise kalan boş yerler satışa sunulacaktır.

2005-2006 Sezonu Maraton Üst Tribündeki fiyatlandırma kategorileri ise aşağıdaki gibidir;

MARATON ÜST C BLOK: 1,090 YTL
MARATON ÜST D BLOK: 1,150 YTL
MARATON ÜST E BLOK: 1,150 YTL
MARATON ÜST F BLOK: 1,150 YTL
MARATON ÜST G BLOK: 1 ,090 YTL

Satışlarımız peşin fiyatına 7 taksit olarak kredi kartı ile yapılacaktır.

Koçbank, Yapı Kredi, Garanti Bonus, Garanti Shop&Miles ve Vakıfbank Kredi Kartlarına eşit taksitlere bölünerek yapılacaktır.

Değerli taraftarlarımızın yoğunluktan etkilenmemek için, kartlarını öncelikli olarak almalarını temenni ederiz.

MARATON ÜST KOMBİNE DANIŞMA VE DETAYLI BİLGİ İÇİN TELEFONLAR:

0 (216) 550 36 55/56/57

Saygılarımızla,

Sarı Lacivert Derneği

kaynak: fenerbahce.org


Hollanda`lı Misafilerlimiz
20.04.2005

Hollanda Rotterdam`dan Turizm Koleji öğrencilerinden bir grup, ödev olarak stadımız Fenerbahçe Sükrü Saracoğlu`nu seçtiler.

Rotterdam`dan gelen grup stadımızı inceledi. Stadımızı gezdikten sonra Fenerium mağazamıza geçen Hollanda`lı gençler Fenerbahçe`mizin ürünlerini çok beğendiler.

Eğlenceli bir alışveriş keyfi süren öğrenciler daha sonra stadımızdan ayrıldılar.

kaynak: fenerbahce.org



Saracoğlu hayat kurtaracak
02.04.2005

Kızılay, mevcut gönüllü donör sayısını arttırmak amacıyla düzenlediği kampanya ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda tribünlerde kan bağışı toplamaya bugün başlıyor.

Kızılay yetkilileri dün öğle saatlerinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadyumu VIP girişindeki alanda kan bağışı standlarını hazırladı.

Fenerbahçemizin bugün sahasında Gaziantepspor ile yapacağı lig maçıyla başlayacak kampanya sezon sonuna dek sürecek.

Maraton üst ve alt tribünlerde başlayacak uygulamada yetkililer maçlar öncesi 17.00-18.00 saatleri arasında kan bağışlarını kabul edecek. Kampanya sezon sonuna dek diğer tribünlerde sürecek.

kaynak: Fenerbahce.org


Saraçoğlu Stadı'nda kan bağışı kampanyası...
01.04.2005

Kızılay, mevcut gönüllü donör sayısını arttırmak için düzenlediği kampanyayla, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tribünlerde kan bağışı toplayacak.
Fenerbahçe'nin yarın sahasında Gaziantepspor ile yapacağı lig maçıyla başlayacak kampanya sezon sonuna dek sürecek.
Maraton üst ve alt tribünlerde başlayacak uygulamada yetkililer maçlar öncesi 17.00-18.00 saatleri arasında kan bağışlarını kabul edecek. Kampanya sezon sonuna dek diğer tribünlerde sürecek.

kaynak: Milliyet


Taraftarlarımızın dikkatine
31.03.2005

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu`na maç seyretmek için gelen biletli ve kombine kartlı taraftarlarımızın maç sonuna kadar, gerek biletlerini gerekse kombine kartlarını yanlarında bulundurmaları ve stadyum içinde yapılacak kontrollerde yetkililere göstermeleri gerekiyor.

Ana girişlerden sonra tribün blok girişlerinde ve stadyumun çeşitli bölümlerinde Spor yasası gereğince uygulanacak yeni kontrollerde, stadyum içinde bileti ve kombine kartı olmayan taraftarlarımız için kanuni işlem yapılacaktır.

Taraftarlarımıza duyurulur.

Saygılarımızla

Fenerbahçe Spor Kulübü

--------------------------------------------

- Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Taraftarına Açılıyor! Fenerbahçe, yeni sezonu yine çağdaş bir yapılanmayla karşılıyor! Maraton Tribünü’nün ardından, Okul ve Migros taraflarındaki tribünlerimizde de kombine kart uygulaması başlıyor!

- Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu VIP bölümünde hizmete açılacak “Fenerbahçe Müzesi”nin inşaatına başlandı.

- Bildiğiniz gibi Şubat ayının son günlerinde stadımızdaki numaralı tribünün Migros tarafındaki üçte birlik ilk bölümünün yıkımı tamamlandı. Şükrü Saracoğlu’nun bu son bölümünün tamamı bu yılın Eylül ayında bitecek. Stadımız bitirildiğinde kapasitemiz yaklaşık 52 bin kişiye çıkacak.

kaynak: Fenerbahce.org


Şükrü Saraçoğlu’nda inşaat sürüyor !
29.03.2005

Şükrü Saraçoğlu’ndaki numaralı tribün inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nın numaralı tribün inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Kademeli olarak yıkılan ve inşaatına başlanan numaralı tribünün yeni sezona yetişeceği açıklandı. Asbaşkan Nihat Özbağı, "Lige verilen arada büyük yol aldık. Yeni sezona her şey bitmiş olacak" diye konuştu.

kaynak: Takvim


Maraton harekâtı
16.03.2005

YÖNETİM, Gençlerbirliği maçında yaşanan olaylar nedeniyle kolları sıvadı. Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki güvenlik önlemlerini artırmaya karar veren Fenerbahçe Kulübü, çıkış tünelinin her iki yanında oturan seyircileri de sıkı kontrole alacak. Zaman zaman futbolculara küfür eden, son olarak Gençlerbirliği takımına saldıran bu taraftarlar tespit edilecek.
KRİTİK haftalara girilirken, muhtemel bir saha kapama cezasının takıma ağır darbe vuracağını düşünen Fenerbahçeli yöneticiler, takımlar sahaya çıkarken, özel bir koruma bandı da oluşturulacak. Bu arada Fenerbahçe, Gençlerbirliğili oyunculara yönelik saldırılar nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Temsilci Haluk Gözen ve gözlemci Mahmut Çetiner'in eylemleri rapor ettiği öğrenildi.

kaynak: internetspor.com


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda bütün tribünler için kombine kart uygulaması başlatacak
12.03.2005

Başkanımız Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda bütün tribünler için kombine kart uygulaması başlatacaklarını, bunun ücreti için 12 ay vade konusunda bankalarla gerekli çalışmaları yaptıklarını da ifade etti.

kaynak: Fenerbahce.org


Saraçoğlu’nda tadilat
05.03.2005

Sükrü Saraçoğlu'na numaralı tribünün Migros kısmında hafriyat çalışması bitiyor.
Akçaabat Sebatspor maçı öncesi yıkımına başlanan numaralı tribünün Migros kısmında hafriyat çalışması son aşamasına geldi.

Tamamen yıkılan Migros tarafındaki bölümde 2 dozer ve 8 kamyon harıl harıl çalışıp, yıkımdan çıkan molozları temizliyor.

Bu işlemin pazar gününe kadar tamamen bitirileceği ifade edildi. Gençlerbirliği ile pazar günü oynanacak müsabaka için, temizlenen bu bölüme branda çekilecek ve hem dışarıdan sahanın görünmesi hem de görüntü kirliliği önlenecek.

kaynak: spor3.com


Saraçoğlu’nda sancı
10.03.2005

F.Bahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nın zemini başağrısı oldu. Mimarisi ve tüm olanaklarıyla Türkiye’nin en iyi statlarından biri olan Şükrü Saraçoğlu Stadı’nın zeminindeki sorun ise başta Daum olmak üzere sarı lacivertli futbolcuların korkulu rüyası haline geldi.

Stattaki drenaj sorunu nedeniyle zeminde biriken suyun dışarı atılamaması başta zemindeki çimlerin çürümesi olmak üzere bir çok sorunu da beraberinde getiriyor. Yine dışarı atılamayan su, zemini de bozup top kontrolünü zorlaştırdığından, teknik olarak da Daum’un başını ağrıtıyor. Zemindeki su birikmesinin nedeni olarak da stadın yapımında kullanılan kalın beton blokların gösteriliyor ve bunların drenajı engelleyerek zemini bozduğu ifade ediliyor. Ayrıca stadın yanından geçen Kurbağlıdere de drenaj için bir başka sorun. Çünkü yoğun yağışla bu dere taşarak suyun sahaya geri dolmasına neden oluyor. F.Bahçe yönetim kurulunun harekete geçerek bu konu için gerekli girişimleri başlattığı bildirildi. Numaralı tribün inşaatıyla birlikte zeminin yükseltilip altına drenaj sistemiyle sorunun ortadan kaldırılması planlanıyor. Numaralı tirübün inşaatında Migros tarafındaki bölümünün yıkımında yüzde 90’lık kısım bitti. Telsim tribün bölümündeki kısımın yıkımı için ise henüz tarih kararlaştırılmadı.

kaynak: Hürriyet


Saracoğlu’na makyaj
05.03.2005

Fenerbahçe yönetimi, drenaj yüzünden sorun haline gelen stadın zeminini yükselterek, sorunu çözmeyi planlıyor.

Çimler bozuldu

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın zemini için yönetim seferber oldu. Sezon başında yeniden gözden geçirilmesine rağmen, ağır hava koşulları nedeniyle bozulan çimlerin, drenaj sistemi yüzünden sorun olduğu ortaya çıktı. Stadın inşaatının yapıldığı sırada kalın beton bloklarının drenajı engellediği bildirildi. Yönetim sezon sonunda zemini yükselterek sorunu çözmek istiyor.

Şikayet arttı

Teknik direktör Christoph Daum ile futbolcuların her defasında şikayetçi olduğu zeminin top kontrolünü zorlaştırdığı dile getiriliyor. Yağan yağmur ve kar sırasında statta toplanan suyun dışarı aktarılmasının zor olması nedeniyle çimlerin çürüdüğü öğrenildi. Numaralı tribün inşaatıyla birlikte zeminin yükseltilmesi ile sorunun ortadan kalkması bekleniyor.

kaynak: Hürriyet


Sahamızdaki 4 maçın biletleri satışa çıkıyor
05.03.2005

Fenerbahçemiz`in Süper Lig`de kendi sahasında oynayacağı önümüzdeki 4 maçın biletleri satışa çıkıyor.

Koçbank kredi kartı sahibi taraftarlarımız, bugünden itibaren, diğer taraftarlarımız ise pazartesi gününden itibaren, takımımızı;n 24. haftada Gençlerbirliği, 26. haftada Gaziantepspor, 28. haftada Beşiktaş ve 30. haftada Trabzonspor ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda oynayacağı maçlara biletlerini şimdiden alabilecekler.

kaynak: Fenerbahce.org


Aziz Yıldırım: `Amacımız geleceği planlamak
03.03.2005`

"Stadımızın son bölümünün inşaat çalışmalarının başlangıcı olan, numaralı tribünün yıkımına geçen hafta başladık. Şartlar uygun olduğu takdirde Eylül ayında inşaatı bitirmeyi planlıyoruz. İnşaatın bu kısmının finansmanı için 1907 Derneği’nden destek alıyoruz. Diğer Fenerbahçe Derneklerinden ve camiamızdan da bu güne kadar olduğu gibi kombine almak ve diğer yöntemlerle finansman desteği sağlamalarını bekliyoruz. Bu yöndeki çabaları için destekçilerimize teşekkür ederiz.

Geçtiğimiz hafta UEFA Başkanı Kulübümüzü, Stadımızı, Fenerium’u ve Tesislerimizi ziyaret ettiler. Kendilerini misafir ettik. Sayın Başkan, gördüklerinden çok etkilendi. Stadımızı, tesislerimizi ve yapılanmamızı çok beğendiğini Fenerbahçe’nin adının artık Avrupa’da çok duyulmaya başlandığını ve pek çok kulüp tarafından örnek alındığnı bize ifade ettiler."

Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı

kaynak: Fenerbahce.org


Numaralıya ilk kazma
03.03.2005

F.Bahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Numaralı Tribün'ün yenilenmesiyle ilgili birinci dilim yıkım çalışmaları başladı. İlk etapta 2 bin 869 koltuk kapasiteli bölüm yıkılacak.

Fenerbahçe Kulübü Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki yenileme ve yeniden inşa kapsamında numaralı tribünün yıkımına başladı. Daha önce satdın 3 tarafındaki tribünleri yıkıp, yerine yenilerini yaparak kapisetesi artırılan stadın, kalan son kısmının da yıkımına ilk kazma vuruldu. Yıkım hazırlıklrı 1 hafta önce tamamlanan numaralı tribünün yıkım çalışması, dün akşam oynanan ve sarı lacivertli takımın 4-0 kazandığı Türkiye Kupası maçının ardından başlatıldı.

Yıkım çalışmasına hazırlık çerçevisinde yapılan yeni düzenlemeyle ilgili bilgi veren Fenerbahçe Kulübü Stat Müdürü Mürşit Tarhan, Migros Tribünü'ne bilet alan taraftarların, otoban köprüsü tarafındaki 13-14 numaralı giriş turnikeleriyle, yeni yapılan 1. kattaki 16-17 numaralı turnikeleri kullanarak stada girebileceklerini belirtti.

kaynak: Hürriyet


Yıkım hazırlıklarında ilk dilim tamamlandı
23.02.2005

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Numaralı Tribün`ün yenilenmesiyle ilgili birinci dilim yıkım hazırlıkları tamamlandı.

Stat Müdürümüz Mürşit Tarhan, yıkım öncesi hazırlıklarıyla ilgili olarak resmi sitemize şu açıklamalarda bulundu:
"Numaralı Tribün`ün birinci inşaat dilimi olan 2869 koltuk kapasiteli bölümün sökümü tamamlandı. Bu hafta sonuna kadar bu bölümün üzerinde bulunan eternit sundurma da komple kaldırılacak. Migros Tribünü`ne 16 ve 17 numaralı turnikelerden giren yaklaşık 5000 civarında taraftarımız, inşaat bitene kadar geçici olarak Migros Tribünü arkasındaki çift çıkışlı çelik merdivenlerden 1. kata çıkacak ve bu kata monte edilecek olan 16 ve 17 numaralı turnikelerden bu tribüne girecek.. 18 numaralı Polis Kapısı ise geçici olarak iptal edildi. Maçlarda görevli polislerimiz inşaat bitene kadar Telsim Tribünü 10 numaralı kapıdan içeri alınacak. Yine, birinci yıkım dilimi içerisinde yer alan güvenlik kamera sistemleri, ses yayın sistemleri, telefon kabloları, GSM baz yansıtıcıları ve Biletix danışma merkezi geçici yerlerine aktarıldı . Ayrıca, toplam 24 tane saha aydınlatmasının, kale arkası tribünleri kedi yollarına montajı yapılırken, bu bölümlerdeki doğalgaz ve su tesisatları da kapatıldı. Bu hafta sonu oynanacak olan Akçaabat Sebatspor maçında Migros Tribünü`ne bilet alan taraftarlarımız, otoban köprüsü tarafındaki 13-14 numaralı giriş turnikeleriyle, yeni yapılan 1. kattaki 16-17 numaralı turnikeleri kullanarak stada girebilecekler."

kaynak: Fenerbahce.org


Fenerlilerin son rüyası gerçek oluyor...
23.02.2005

Şükrü Saracoğlu Stadı’nı bölüm bölüm yıkarak, yeniden inşaa eden Başkan Aziz Yıldırım’ın son rüyası da gerçek oluyor. Şu anda stadın tek eski bölümü olan numaralı tribün de, pazartesi gününden itibaren yıkılmaya başlanacak. Tüm planları hazırlanan, finansmanı temin edilen tribünün yıkımına Migros tribünü tarafından başlanacak. Numaralı tribün üç aşamada yıkılıp, yeniden yapılacak. Bu amaçla dünden itibaren Migros kale arkası tribününün olduğu bölüm, alüminyum perdeyle çevrilmeye başlandı.

Kaynak yapılıyor
Canlı yayın arabalarının olduğu bölüme de, inşaata girilmesini engellemek için duvar örüldü. Eylül ayına yetiştirilmesi planlanan numaralı tribün içinde bazı yerlerde demirleri kaynakla sökme çalışmaları da başladı. Yıkım işlemi pazartesi günü başlayacak olmasına karşın, pazar günü oynanacak Akçaabat Sebatspor maçında bazı bölümlere seyirci alınmayacak. Karşılaşmanın satışa çıkarılan biletleri arasında numaralı tribünden sadece VIP biletleri yer alıyor.

kaynak: Milliyet


Milletvekilleri Saracoğlu`nda
13.02.2005

Türk Sporunda şiddet, şike, rüşvet ve haksız rekabet iddialarının araştırılarak alınması gerekli önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyesi milletvekilleri, bugün Stadımız`ı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Maç öncesi yapılan federasyon ve kulüp yetkilileri ile hakemlerin katıldığı güvenlik toplantısına da katılan milletvekilleri, Yöneticimiz Rahmi Eyüboğlu, Stat Müdürümüz Mürşit Tarhan ve Profesyonel Futbol Takımı İdari Menajerimiz Volkan Ballı`nın eşliğinde polis kamera ve kontrol odasını gezerek stadta incelemelerde bulundu.

Fenerium mağazamızı da gezen milletvekilleri daha sonra Faruk Ilgaz Tesisleri`nde yemek yediler.

kaynak: Fenerbahce.org


Kar temizleme çalışmaları sürüyor
08.02.2005

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu`nun İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışından etkilenmemesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Kar yağışının başlamasından sonra yeşil alanların tümünü sera naylonu ile kaplayan stad yönetimi, yağışın gidişatına göre kar temizliği ve çimlerin havalandırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yoğun kar yağışının olmadığı saatlerde naylonlar üzerindeki karlar temizlenerek çimler havalandırılıyor.

Hafta sonunda Stadımızda oynanacak İstanbulspor maçı için stadın kar yağışına göre temizliğinin süreceğini belirten Stad Müdürümüz Mürşit Tarhan, “Geçtiğimiz yıl da bu çalışmayı yapmıştık. Yeteri kadar elemanımız ve makine parkımız var. Ayrıca, Kadıköy Belediyesi`nden destekte alıyoruz. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından tribünlerin temizlenmesine geçeceğiz. ” dedi.

kaynak: Fenerbahce.org


Johansson`dan övgü
07.02.2005

İstanbul`da bulunan ve sabah saatlerinde Başkanımız Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu`nu gezen UEFA Başkanı Lennart Johansson, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Asbaşkanımız Murat Özaydınlı ile FBTV`ye konuk oldu.

Canlı yayınlanan programda Türk futbolunu yakından takip ettiğini belirten Johansson, "Fenerbahçe Avrupa`nın önemli kulüplerinden biri." dedi.

Fatih Demirkol`un sunduğu programda, Türkiye`ye görevi ve UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik ile olan yakın ilişkisi nedeniyle çok sık geldiğini söyleyen Lennart Johansson, "Sayın Şenes Erzik çok yakın dostum olduğu için zaten çok sık geliyorum. Ve gelmekten de mutluluk duyuyorum." dedi.

"Türk Futbolu, Avrupa ve dünyada önemli bir yere sahip." diyen Johansson, "Türk futbolu Avrupa`da önemli yerlerde. Her sene kulüpler bazında da Avrupa kupalarında temsil ediliyorsunuz. Bilhassa Japonya ve Güney Kore`de düzenlenen Dünya Kupası`nda üçüncü olurken mükemmel futbol sergilediniz ve milli takımlar bazında herkesi kendinize hayran bıraktınız. Türkiye`nin kendine has bir futbol tarzı var ve bu çok da keyif verici bir tarz. Burada en önemli şey, kendi yıldızlarınızı da gayet iyi yetiştiriyorsunuz. Tabii ki kulüpler bazında yurtdışından bazı oyuncular alarak takımı takviye etmeniz de gerekiyor, ama bunu yaparken yerli oyuncularınız da dünya platformunda gayet iyi bir yerde bulunuyorlar. Türkiye`nin en büyük özelliği, başka bir ülke ya da kıtanın futbolunu kopya eden tarzda bir futbol oynamaması, kendine has bir tarzının olması" şeklinde konuştu.

Asbaşkanımız Murat Özaydınlı ise, UEFA Başkanı Lennart Johansson ile sıcak bir ilişki kurduklarını söylerken, "Fenerium, stat ve televizyon konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Gördüğüm kadarıyla oldukça etkilenmiş. Bu kadarını tahmin etmiyordu. En çok hoşuna giden ve bizi taktir ettiğini söylediği şey, her konuda işleri uzmanlarına, profesyonel kişilere bırakmamız oldu. Çünkü Avrupa`da çok kulübün bu hataya düşerek, her şeyi kendilerinin yapmaya çalıştığını ve ellerine yüzlerine bulaştırdıklarını söyledi." diye konuştu.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ise, Johansson ile çok iyi bir dostlukları olduğunu ve kendisinin Türkiye`ye çok sık geldiğini belirtirken, 2005 Mayıs ayında Atatürk Olimpiyat Stadı`nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili olarak çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Erzik, "Hazırlıklar gayet iyi gidiyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin son zamanlarda çevre yolları ve çevrenin düzenlenmesi konusunda büyük atakları var" dedi.

Bu arada program sonunda, UEFA Başkanı Lennart Johansson`a, futbolcularımızın imzaladıkları "1" numaralı Fenerbahçe forması hediye edildi. Johansson daha sonra, Faruk Ilgaz Tesisleri`nde Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimizle yemek yedi.

kaynak: Fenerbahce.org


Anelka, imza dağıtıp stadı gezdi...
31.01.2005

Fenerbahçe'nin yeni transferi Nicolas Anelka, kulüpte yapılan imza töreninin ardından, Fenerbahçe Stadı'nda taraftarlara forma imzaladı.
İmza töreninden sonra yöneticilerle Faruk Ilgaz Tesisleri'ni gezip burada birlikte yemek yiyen Fransız oyuncu, stattaki Fenerium mağazasına geldi.
Anelka'nın Fenerium'a geleceğini duyan çok sayıda taraftar mağazaya gelerek satın aldıkları formaları imzalattılar.
Fransız futbolcu, forma ve sarı-lacivertli çeşitli ürünlerden imzaladıktan sonra basın mensuplarına poz verdi. Taraftarlar, cep telefonlarıyla Anelka'yı görüntülemeye çalıştı.
Anelka daha sonra stadı gezdi ve sahaya çıktı. Fransız oyuncuyu saha içinde sadece Fenerbahçe Kulübü'nün yayın organları ve bir Fransa televizyonu görüntüledi.

kaynak: Milliyet


STADIN KOLTUK KAPASİTESİ 50 BİN 484 OLACAK
29.01.2005

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın kapasitesi, yeniden yapılacak numaralı tribünü ile birlikte 50 bin 484'e ulaşacak.
Proje hakkında bilgi veren yönetici Nihat Özbağı, mevcut tribünlerden Migros kale arkasının 10 bin 813, Telsim tarafının 10 bin 934, maraton tribününün 13 bin 550 koltuk kapasitesine sahip olduğunu, yeni yapılacak tribünün kapasitesinin ise 15 bin 187 olacağını bildirdi.
Mevcut numaralı tribünün 3 bölümde yıkılacağını belirten Özbağı, ilk etapta tribünün sağ kısmının, sezon sonu itibariyle de diğer kısımların yıkılacağını anlattı.
Tribün inşaatı 17.9 milyon YTL'ye mal olacak. Yeni tribün ve stadın bütünün çevre düzenlemesiyle birlikte proje için harcanacak para 21 milyon 145 bin 600 YTL olacak.
Açıklamaların ardından projenin sponsor desteğiyle yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Gerektiğinde 8 milyon dolarlık banka kredisi kullanma yetkisi, mart ayında gerçekleştirilecek mali genel kurul toplantısında alınacak.

kaynak: ajansspor.com


Yeni güvenlik uygulaması
26.01.2005

Kadıköy Kaymakamı Sayın Kasım Eken başkanlığında yapılan İlçe Güvenlik Kurulu toplantısında alınan karar gereğince; Kadıköy Emniyet Müdürlüğü bünyesinde sosyal hizmet polisi olarak görev yapan polislerin bir bölümü “spor polisi” gibi tecrübe kazandırılarak, kendilerine ayrılan “Polis İrtibat Masası"nda müsabaka süresince görev yapacak.

Taraftarlarımız, gerektiğinde şikayetlerini özel güvenlik elemanlarıyla devamlı koordinasyon halinde bulunacak olan bu birime ileterek çözüm bulabilecekler. “Polis İrtibat Masası"na yapılacak her türlü müracaat kayıt altına alınacak.

Bu sistem, hafta sonunda oynanacak Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçıyla uygulanmaya başlanacak.

kaynak: Fenerbahce.org


Engelliler ve gaziler için körük
22.01.2005

Stadımıza maç izlemek için gelen bedensel engelliler ve gaziler için girişe koruma körüğü monte edildi.

Yoğun kış şartları ve stada maç girişlerindeki uzun kuyruklar ve bekleme süresi düşünülerek Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda maç seyretmeye gelecek bedensel engelli seyircilerimiz için 7 no`lu giriş kapısının önüne 8 metre uzunluğunda koruma körüğü konuldu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu müdürü Murşit Tarhan " Önümüz kış, giriş kapısının önünde engellilerimiz beklerken içeriye girene kadar yağmurun altında ve soğukta beklemek zorunda kalıyorlardı. Artık beklerken en azından ıslanmayacaklar ve üşümeyecekler. Burada oynayacağımız ilk kupa maçıyla birlikte 7 no`lu kapının önüne monte edilen koruma körüğünden istifade edebilecekler" dedi.

kaynak: Fenerbahce.org


F.Bahçe Stadı parça parça yıkılacak

F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı lacivertli yöneticilerin gündemleri bugünlerde bir hayli yoğun. Süper Lig, UEFA ve Türkiye Kupası'nda elde edilecek başarıların yanı sıra, stat konusu da Yıldırım ve arkadaşlarının bütün mesaisini alıyor.

Üç yıl önce inşaatına başlanılan Şükrü Saracoğlu Stadı'nın kapasitesini 19 binden 42 bine çıkartan ve Avrupa'nın en modern tesislerinden biri haline getiren Yıldırım ve yönetici arkadaşları bununla da yetinmiyor. Eksik kalan bölümlerin tamamlanması için ilk kazma şubat ayında vurulacak.

Kapasite 52 bin olacak

Tamamlandığında kapasitesi 52 bine ulaşacak olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu, parça parça yıkılacak. Buna karşılık, yapım çalışmaları sırasında maçlar oynanacak ve stada seyirci alımaya devam edilecek. Öncelikle stadın şeref tribünü ve basın tribününün de yar aldığı numaralı bölümün yıkılıp yapımına vakit geçirilmeden başlanacak.

Maçlar oynanacak

Üç bölümden oluşan bu tribünde önce Migros Tribün ile numaralı tribünün kesiştiği bölümün yıkılması kararlaştırıldı. Bu işlemin ardından misafir takım seyircilerine ayrılan bölüm de yıkılacak ve hiç vakit kaybetmeden yapımına başlanacak. Son olarak sıra, Şeref Tribünü ile basın tribününün yer aldığı orta kısma gelecek.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yıkım ve yapım çalışmaları sırasında maçların oynanacağını, taraftarların hiçbir sıkıntı çekmeden ve engelle karşılaşmadan karşılaşmaları seyredebileceklerini ifade etti.

Ve Kadıköy'e 7500 kişilik salon

BAŞTA basketbol olmak üzere amatör branşlarda elde edilen başarıların ardından Aziz Yıldırım, modern bir salon yapılması için harekete geçti. ABD'den projeler getirten Yıldırım, NBA salonlarının küçük bir prototipi olarak düşündüğü salonu, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çevresine inşa ettirmeyi planlıyor. Tamamlandığında modern bir salona kavuşacak olan Fenerbahçe, böylece maçlarını Kadıköy'de kendi tesislerinde oynama imkanı bulacak.

Kaynak: Hürriyet (20.01.2005)


Saracoğlu`nda eksik yok
04.01.2005

Futbol Federasyonu Stat ve güvenlik komitesi üyelerinden Metin Kazancıoğlu, Nejat Köklü, Ahmet Güvener, Kemal Kapulluoğlu, Cenk Cem ve Burak Tüysüz, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na gelerek incelemelerde bulundu.

Stat Müdürümüz Mürşit Tarhan rehberliğinde stadımızı gezen 6 kişilik heyet, soyunma odaları, doping odası ve güvenlik kamerası odalarını kontrol etti.

Telsiz altyapısı ve donanımının yanı sıra el dedektörleri, acil çıkış kapılarını ve paratonerleri ile ilgili incelemelerde bulunan heyetin stadımızdan memnun kaldığı belirtildi.

kaynak: fenerbahce.org


Manchesterlı taraftarlardan teşekkür
28.12.2004

Manchester United Taraftarlar Kulübü, High Peak Şubesi’nin organizasyonu ile ülkemize gelen taraftarlarına gösterilen misafirperverlik ve sağlanan kolaylıklar nedeniyle, Başkanımız Aziz Yıldırım’a bir teşekkür mektubu gönderdi.

Kulübümüz ve çalışanlarının yanı sıra, İstanbul halkına ve Emniyet güçlerine de gösterdikleri misafirperverlikten ötürü teşekkür edilen mektupta, “Avrupa’da 25 yılı aşkın bir süredir Manchester United’ı takip etmek için yaptığımız birçok seyahatten daha iyi bir organizasyon bulduk.. Tarafımıza göstermiş olduğunuz konukseverlik için bir kez daha teşekkür ediyor ve takımımızın finale kalmaması durumunda bile Mayıs ayındaki Şampiyonlar Ligi Finali’nde sizi yeniden ziyaret etmek üzere Fenerbahçe’ye yeni bir seyahatte bulunmayı arzu ediyoruz.” denildi.

kaynak: fenerbahce.org


Ilk Yarı Mabede 323 Bin Seyirci Geldi...

Birinci Süper Lig'de mücadele eden takımlar arasında kapasitesi en yüksek stada sahip olan lider Fenerbahçemiz, sezonun birinci devresinde ilk haftalarda neredeyse tamamını doldurduğu 42 bin kapasiteli Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gelen seyirci sayısında, haftalar ilerledikçe düşüş yaşadı. Fenerbahçemiz 2004-2005 sezonunun ilk yarısında Kadıköy'de Birinci Süper Lig'de 8, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de 3 karşılaşma olmak üzere toplam 11 maç yaptı.Taraftarlarımızın en çok ilgi gösterdiği karşılaşma, Kadıköy'de sezonun ilk maçı olan Samsunspor mücadelesi oldu. Karşılaşmayı 41 bin 899 seyirci izledi. Kadıköy'de ilk yarının en az ilgi gören maçı ise 13 bin 292
seyirci ile Diyarbakırspor karşılaşması oldu.

OLYMPIQUE LYON MAÇINDAN SONRA DÜŞÜŞ
Takımımızın, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste aldığı Manchester United (6-2) ve Olympique Lyon (3-1)yenilgileri sonrasında seyirci sayısındaki azalma göze çarptı. Olympique Lyon maçına kadar 38 ile 42 bin aralığında seyircinin geldiği Kadıköy'de, 3-1'lik yenilgi sonrasında yapılan maçlarda taraftar sayısı 30 bini hiç geçemedi. Bu maçtan sonra Kadıköy'deki ilk 3 maçta seyirci sayıları 20 binin altında kalırken, son 3 maçta da 20-30 bin aralığında seyretti.

323 BİN 858 SEYİRCİ
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı sezonun ilk yarısında 323 bin 858 seyirciyi ağırladı. Fenerbahçemizin Kadıköy'de yaptığı 11 resmi maçı 323 bin 858 seyirci izlerken, stada maç başına 29 bin 441 seyirci geldi.

KADIKÖY'DE SEYİRCİ SAYILARI

Fenerbahçemizin bu sezon ilk yarıda Şükrü Saracoglu Stadı'nda yaptığı Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki maçların seyirci sayıları şöyle:

1- Fenerbahçe-Samsunspor.....: 41.899
2- Fenerbahçe-AC Sparta Prag.: 40.528
3- Fenerbahçe-Malatyaspor....: 38.542
4- Fenerbahçe-Denizlispor....: 38.542
5- Fenerbahçe-Olympique Lyon.: 41.764
6- Fenerbahçe-Sakaryaspor....: 17.764
7- Fenerbahçe-B.B. Ankaraspor: 18.096
8- Fenerbahçe-Diyarbakırspor.: 13.292
9- Fenerbahçe-Ankaragücü.....: 22.213
10- Fenerbahçe-M.United......: 27.815
11- Fenerbahçe-Konyaspor.....: 23.403

Not: Sakaryaspor, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ve Diyarbakırspor maçlarının seyirci rakamları kulüp tarafından internet sitesinde 1 Aralık 2004'de yapılan açıklamadan, Ankaragücü, Manchester United ve Konyaspor maçlarının rakamları statda yapılan duyurudan, diğer 5 maçtaki maçlardaki rakamlar ise Şampiyonlar Ligi grup maçları sırasında her hafta karşılaşmaları öncesi basın mensuplarına dağıtılan takımlarla ilgili istatistik bilgileri içeren dosyadan alınmıştır.

kaynak: Milliyet


Stadımıza paratoner
25.12.2004

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda yer alan numaralı tribünün köşesine, her birinin yarıçapı 100 metre olan dairesel alanı koruma sahası içine alacak şekilde, 2 adet paratoner monte edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA Lisans sistemi kriterlerine uygun olarak monte edilen ve stadyum emniyet kriterlerinde belirtildiği üzere saha ve tribünlerdeki kişilerin yıldırım düşmesinden zarar görmemesi için yapılan aktif paratonerler, NCF 17.102 standartının öngördüğü teknik kriterlere uygun olarak monte edildi.

Daha önce stadımızın inşaatından sonra devreye bulunan eski paratorerler ise, devre dışı bırakıldı.

kaynak: fenerbahce.org


Stadımız bakıma alındı
25.12.2004

Devre arasını fırsat bilen Stat Yönetimi, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu sahasını elden geçiriyor.

Özellikle kale önlerinde meydana gelen ezilme ve yıpranmalar için başlatılan yeni çim montajı tamamlandı.

Stadyum Müdürü Mürşit Tarhan "Kale önlerinde yeni çimlenme yapıldı. Ve sahanın bir bölümü havalandırılıyor. Yeni sezonda eksiklikler olmasın düşüncesiyle maç sonrası yaptığımız rötuşlu bölgeleri elden geçiriyoruz. Havalar böyle giderse kısa sürede sahamız ideal hale gelir" diye konuştu.

kaynak: fenerbahce.org


Saracoğlu yıkılıyor
25.12.2004

F.Bahçe, Mart 2005'te kazmayı vuracak ve Şükrü Saracoğlu Stadı'nın numaralı tribünü 4 ayrı bölüm halinde Eylül 2005 tarihine kadar yenilenecek. Kapasite 51 bine çıkacak.

Yarım kalmıştı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yarım kalan numaralı tribünü nihayet tamamlanıyor. Sarı lacivertli yönetim, sonunda kararını verdi ve kazmayı vuracağı tarihi belirledi. Mart ayında inşaatı başlayacak olan numaralı tribünün 4 ayrı bölüm halinde yapılacağı ve Eylül 2005 tarihinde kesin olarak tamamlanacağı öğrenildi.

8 bin artacak

1907 Derneği'nin desteğini de arkasına alan yönetim, hem maçları oynatacak, hem de stadı tamamlayacak. Halen 43 bin bilet kapasitesi bulunan Saracoğlu Stadı eylül ayından sonra 51 bin seyirciye ulaşacak. Sezon başında Şampiyonlar Ligi'ndeki atmosferin bozulmasını engellemek için inşaatı ertelen yönetim sonunda kararını verdi.

Final oynansın

Başkan Aziz Yıldırım'ın yapımı tamamlanacak stadın yanındaki Kenan Evren Lisesi için de girişimlerini sürdürdüğü öğrenildi. Yönetim okul tarafındaki otoparkın tamamlanmasından sonra Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir Avrupa Kupası finali oynatmayı planlıyor. Okul tarafındaki otoparkın üst katlarında da alışveriş merkezi yapılacak.

Büyük hedefler

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde büyük hedefler ortaya koyacak olan sarı lacivertliler, kadrosunu da güçlendirerek dev rakiplerini yeni stadında ağırlayacak. Teknik Direktör Christoph Daum ile sözleşmeyi uzattıktan sonra gelecek yılın kadrosunu kurmak için kolları sıvayacak. Flaş transferler ile büyük hedeflere yol alınacak.

kaynak: Hürriyet


Stadımızda yeni uygulama
06.12.2004

Kulübümüz, Bedensel Engelli Vatandaşlarımız ve Gazilerimiz`in Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda oynanan karşılaşmalara girişleriyle ilgili olarak, kendilerinden gelen istekler doğrultusunda yeni bir uygulama başlatıyor.

Takımımızın Şampiyonlar Ligi`nde Manchester United ile oynayacağı maçtan itibaren, Bedensel Engelli Vatandaşlarımız ve Gazilerimiz, karşılaşmanın başlamasından 1 saat önce 15 dakika içerisinde stadımıza alınacak.

kaynak: fenerbahce.org


Geri sayıma geçildi

ŞÜKRÜ Saracoğlu Stadı'nın numaralı tribünündeki yıkım çalışmalarının ocak ayında başlanacağı bildirildi. Yönetim, önce Migros tarafındaki bölümü yıkacak, ardından Telsim ile basın ve protokol tribününe el atacak. Sarı - Lacivertliler, ikinci yarıdaki Beşiktaş derbisinden önce stat ile ilgili çalışmalara nokta koymayı hedefliyorlar.

kaynak: Milliyet (30.11.2004)



Son üç maçtaki seyirci sayılarında büyük oranlarda düşüş yaşandı...

Kadıköy'de sezonun ilk haftalarında seyirci rekorları kıran Fenerbahçe'de, taraftarın maçlara olan ilgisi son haftalarda ilginç bir şekilde azaldı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son üç maçtaki seyirci sayılarında büyük oranlarda düşüş yaşandı.
Diyarbakırspor maçında yaklaşık 15 bin civarında taraftarın geldiği tribünler, Kadıköy'de Şampiyonlar Ligi'ndeki 2 maç da dahil olmak üzere yapılan ilk 5 maçlık periyotta ortalama 40 bin taraftarı ağırlamıştı.
Sezonun ilk maçında Samsunspor karşılaşmasında 41 bin 899 taraftarın doldurduğu tribünler, Şampiyonlar Ligi'ndeki AC Sparta Prag maçında 40 bin 528 kişiyi ağırladı.
Malatyaspor ve Denizlispor maçlarında 38 bin 542 taraftar Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelirken, Şampiyonlar Ligi'nde Olympique Lyon ile yapılan maçta ise 41 bin 764 seyirci karşılaşmayı izledi.

SON 3 MAÇ SAYI DÜŞTÜ

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de yaptığı son 3 maçta seyirci sayısı her geçen maç daha da azaldı.
Birinci Süper Lig'de sarı-lacivertlilerin sırasıyla yaptığı Sakaryaspor maçına 26 bin 578, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor maçına 21 bin 847 ve son olarak dün akşamki Diyarbakırspor maçına 15 bin civarında seyirci geldi.

kaynak: Milliyet (28.11.04)



Özdemir: Biz bu stadı boş kalsın diye yapmadık...

Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Diyarbakırspor maçında tribünleri boş bırakan taraftarlarına sitem etti.
A.A muhabirinin sorularını yanıtlayan Nihat Özdemir, boş tribünlere oynanan futbolun ne sahada mücadele eden oyuncular, ne de kendileri açısından önemi olmadığını belirterek, ''Biz bu stadı boş kalsın diye yapmadık'' dedi.
Seyircinin stada gelmemesinin kendileri için bir sorun olduğunu ve bunun da ileride ciddi sıkıntılar yaratabileceğinin altını çizen Özdemir, ''Dün akşamki seyirci azlığının bir nedenini de statlarda son dönemde yaşanan olaylara bağlıyoruz. Futbolu seyirciyle beraber oynarsanız bir zevktir. Boş tribünlere oynanan futbolun ne futbolcular açısından ne de bizler açısından büyük bir önemi yok. Biz bu tesisleri boş kalsın diye yapmadık. Bu bir problemdir, ciddi sıkıntılar yaratır. Seyircisiz futbolun hiçbir anlamı yok'' diye konuştu.

ŞİDDET YASASININ UYGULANIŞI

Özdemir, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik yasanın uygulanmasının, futbolun içindeki tüm birimlerin desteğiyle amacına ulaşacağını vurguladı.
Bu konuda güvenlik birimlerine, Futbol Federasyonu'na, yöneticilere, futbolculara ve sporseverlere görevler düştüğünü kaydeden Özdemir, ''Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi yasasının uygulanmasında herkese görevler düşüyor. Herkes üzerine düşen görevi tam olarak yaparsa, statlardaki olayların son bulacağına inanıyorum'' dedi.
Özdemir, kulüp olarak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptıkları düzenlemelerle 2 ay öncesinden itibaren UEFA kriterlerini uygulamaya başladıklarını hatırlattı.

KOMBİNE BİLET SAYISI ARTIRILIYOR

Özdemir, özellikle kale arkası tribünleri de dahil olmak üzere sezonun ikinci yarısını kapsayacak biçimde, kombine biletli koltuk sayısını artırmayı planladıklarını söyledi.
Bunun için çeşitli projeler hazırladıklarını kaydeden Özdemir, konuyla ilgili ilerleyen günlerde gerekli açıklamaları yapacaklarını bildirdi.
Özdemir, kombine biletin hem taraftarlar için hem de kendileri için daha iyi olduğunu anlatarak, bu biçimde tribünlerdeki düzenin de daha kolay sağlandığını vurguladı.

kaynak: Milliyet (28.11.04)


Locaya bile operasyon

Aziz Yıldırım, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın en prestijli yerlerindeki cam kül tablaları ve bardakları kaldırdı.

BEŞİKTAŞ-Çaykur Rizespor maçında Cihat Aktaş adlı bir taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi üzerine harekete geçen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yeni düzenlemelere gitti. Dün, toplantı üstüne toplantı yapan Yıldırım, Diyarbakırspor maçı öncesi tüm tribünleri dolaşarak, kontrol etti. Özel güvenlik görevlilerini, çıkabilecek herhangi bir olay konusunda sürekli uyaran Aziz Yıldırım, stadın en prestijli yerleri olan localarda bile operasyon yaptı. Cam kül tablası ve bardak gibi sert cisimler kaldırıldı. Dün, localarına gelenler, kağıt bardaklar ve alüminyum kül tablalarıyla karşılaştı. Karşılaşma boyunca stat içinden sürekli, ‘Herkes kendi yerine otursun’ anonsu yapıldı. Ayrıca, localarda oturanların, güvenlik görevlilerinin ricası üzerine içki servisi istemediği belirtildi.

1200 kombine karta el kondu

GEÇTİĞİMİZ hafta İnönü Stadı’nda işlenen cinayetin ardından güvenlik tedbirlerini arttıran polis, Fenerbahçe tribün gruplarından Genç Fenerbahçeliler Derneği’nin kombine kartına el koydu. Maça girmek için stada gelen grubun Migros Açık Tribünü’ne ait 1200 biletine el koyulurken, 88 taraftar da gözaltına alındı. Polisin bu biletleri Fenerbahçe Kulübü’ne iade edeceği açıklandı. Genç Fenerbahçeliler’in lideri Sefa’nın da 6 ay stada alınmama cezasının bulunduğu ve bu cezanın iptali için İdari Mahkeme’ye başvurduğu belirtildi.

Başka Cihat’lar ölmesin

KARŞILAŞMA öncesi, geçen hafta BJK İnönü Stadı’nda öldürülen Cihat Aktaş için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Sarı lacivertli taraftarlar tribünlere, ‘Başka Cihat’lar ölmesin. Futbol terörüne son’ ve ‘Acınızı paylaşıyoruz’ yazılı pankartlar açtı.

kaynak: Hürriyet (28.11.04)


Galibiyete 50 milyar

Milli Takım Şube Sorumlusu Davut Dişli, futbolculara galibiyet primini açıklarken, 40 bin bayrak dağıtacaklarını da belirtti.

Türk Milli Takımı’nın, Ukrayna karşısında alacağı galibiyet primi 50 milyar lira olarak açıklandı. Futbol şube sorumlularından Davut Dişli dün Polat Otel’de futbolcularla yaptığı toplantıda Ukrayna karşısında alınacak galibiyet primini yönetim olarak net 50 milyar lira olarak belirlediklerini söyledi. Dişli, ayrıca farklı galibiyet içinde özel prim verebileceklerini belirtti. Federasyonunun vereceği primin yanı sıra sponsorlardan Petrol Ofisi, Pepsi, Nike, Sarar, Turkcell, Efes Pilsen, Türkiye İş Bankası ve Mercedes Benz’in oluşturulacak havuzda ekstra prim verecekleri de ifade edildi. Davut Dişli, Nike ile yapılan özel anlaşma gereği maça gelecek taraftarlara forma, Petrol Ofisi tarafından da yaptırılan şapka ve bayrak dağıtılacağını söyledi.

Gökhan Özen’den mini konser

Kazakistan maçında olduğu gibi DMC yine milli karşılaşma için özel bir konser hazırladı. Gençlerin gözdesi Gökhan Özen karşılaşmadan önce mini bir konser verecek. Bu arada Nike Milli Takımlar Sorumlusu Şefik Dolman, Yunanistan ile yapılacak rövanş karşılaşması için de karşılaşmaya gelenlere süpriz hazırlıklar yaptıklarını belirtti.

Kadıköy’ün uğuru

AY yıldızlı takımımız Kadıköy’de 5. kez sahaya çıkacak. Milliler, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda daha önce yaptığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı, yenilgi yüzü görmedi. 8 gol atarken, kalesinde sadece 2 gol gördü.

kaynak: Hürriyet (17.11.2004)


Milliler Saracoğlu`nda çalıştı
15.11.2004

A Milli Futbol Takımımız, 2006 Dünya Kupası elemelerinde 17 Kasım Çarşamba günü Ukrayna ile oynayacağı maçın hazırlıklarını karşılaşmanın oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı`nda yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, millilerimiz taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı.

Antrenmana, İtalya`dan yeni dönen Emre Belözoğlu, ve sakatlığı bulunan Hasan katılmadı.

A Milli Takımız, Ukrayna ile oynayacağı maçın hazırlıklarını salı akşamı Florya Metin Oktay Tesislerinde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

kaynak: fenerbahce.org


Posterli motivasyon
08.11.2004

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nın soyunma odalarına çıkan "mix zone"a bağlı koridora oyuncularımızın çerçevelenmiş posterleri asıldı.

Özel olarak hazırlatılan posterlerin maç öncesinde oyuncularımızın motive etmeye yönelik olarak hazırlandığı belirtildi.

kaynak: fenerbahce.org


UEFA`dan övgü
26.10.2004

Fenerbahçemiz, Şampiyonlar liginde yaptığı kusursuz ev sahipliğiyle UEFA’dan bir kez daha övgü aldı.

Organizasyondan sorumlu UEFA yetkilileri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Olympique Lyon maçının ardından Kulübümüz’e teşekkür ederken, Hollandalı UEFA delegesi taraftarlarımızı övdü.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ndeki Sparta Prag maçının ardından, Lyon karşılaşması için de UEFA`dan övgü ve teşekkür aldı.

UEFA delegesi Hollandalı Hendrik Willem Kesler raporunda, karşılaşmanın centilmence ve son derece sportmence bir müsabaka olduğunu belirterek, takımların davranışlarının birbirlerine ve hakeme saygılı, güvenliğin kusursuz, basının çalışmasının aksaksız, stadyum şartlarının da iyi olduğunu vurguladı.

Raporunda taraftarlarımızın çok etkileyici olduğunu vurgulayan UEFA delegesi, maçta yaşanan olumsuzlukları ise, başlama vuruşundan önce 3 meşalenin yakılması, 22. dakikada sahaya su şişesi atılması ve takımımızın golünden sonra kale arkası tribünde meşale yakılması olarak gösterdi.

UEFA’nın Şampiyonlar Ligi’nde stadyum, reklam ve sponsor konularından sorumlu yetkililerinden oluşan ve TEAM olarak bilinen heyeti ise, raporunda Fenerbahçe Spor Kulübü’ne maç öncesi ve sonrası yaptığı mükemmel ev sahipliği için teşekkür etti.

kaynak: Fenerbahce.org


"Stat ve taraftar süper"

AVRUPA Parlamentosu Yeşiller / Avrupa Özgür İttifakı Grubu Eşbaşkanı Danial Cohn - Bendit de, Fenerbahçe - Lyon maçını izledi. "Kızıl Danny" olarak da tanınan Cohen, Şükrü Saracoğlu Stadı ve Sarı - Lacivertli taraftara hayran kaldı. "Kızıl Danny", Lyon takımının daha iyi oynadığını ve galibiyeti hak ettiğini söylerken, Fenerbahçe'yi uğurlu gelmediği için üzüldüğünü de ekledi. Cohen, grubun Genel Kurulu, İstanbul'da düzenlendiği için Türkiye'ye gelmişti.

kaynak: Milliyet (20.10.2004)


Fransız gazeteciler, Şükrü Saracoğlu Stadı'na hayran kaldı

Fransız basın mensupları, Daum'un basın toplantısından önce gezdikleri Şükrü Saracoğlu Stadı ve Fenerium Mağazası'na hayran kaldı.
Fransızlar, ülkelerine götürmek üzere çeşitli hediyelik eşyalar satın alırken, Lyon Basın Danışmanı Frederic Breffeilh, “Stat ve mağaza bir harika. Fenerbahçe Kulübü’nü böyle bir stat yaptığı için kutlarım. Yarın (bugün) akşamki maçta kazanmak için elimizden geleni yapacağızö dedi.

kaynak: Milliyet (19.10.2004)


Kadıköy'de karnaval

Tribünler tıklım tıklım doldu, Saracoğlu'nda milli bayram yaşandı

KAZAKİSTAN maçı tam bir şölen havasında geçti. Tribünde F.Bahçe Kulübü'nün hazırladığı 26 metre eninde, 136 metre boyundaki dev Türk Bayrağı açıldı

MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ

KADIKÖY dün tarihi günlerinden birisini yaşadı. Kazakistan maçı Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü ve belediyenin katkılarıyla muhteşem bir şölene dönüştü. Futbolseverler Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünlerini tıklım tıklım doldururken, federasyon tarafından dağıtılan 40 bin Türk Bayrağı ile 90 dakika boyunca hiç susmadan Ay-Yıldızlı takımımızı destekledi. İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada ise yeni yapılan kapalı tribünde 26 metre eninde ve 136 metre boyundaki Türk Bayrağı dalgalanınca ortaya muhteşem bir görüntü çıktı.

SARACOĞLU'NDA DEVAM

LİSE tarafındaki açık tribüne açılan 12 sırt numaralı dev milli forma yaşanan güzelliğe güzellik kattı. Maça olan yoğun ilgi nedeniyle biletler karaborsaya düştü. 5 milyon liradan satılan kale arkası tribün biletleri 15 milyon, 30 milyon olan numaralı biletler ise 100 milyon liraya kadar alıcı buldu. Öte yandan Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı Kadıköy'deki seyircinin muhteşem olduğunu ifade ederek, 'Bu atmosferi gördükten sonra Milli Takım'ın evindeki tüm maçlarını Şükrü Saracoğlu'nda oynayacağını söyleyebilirim' dedi.

Fenerbahçeli KAZAKLAR

MAÇI Türkiye'de yaşayan 400 Kazak vatandaşı F.Bahçe forma ve kaşkollarıyla izledi. Kazak futbolseverler, F.Bahçe taraftarı olduklarını ve Sarı-Lacivertliler'in Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki hiçbir maçını kaçırmadıklarını söylediler.

Futbolseverler konserle coştu

KARŞILAŞMA öncesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3 şarkıcı minik bir konser verdi. Emrah, maçın başlama düdüğünden 1.5 saat önce elinde Türk bayrağıyla tribünleri dolaştı ve şarkılarıyla taraftarları coşturdu. Emrah'tan sonra Mirkelam ve Bayhan da şarkılarıyla taraftarlara müzik ziyafeti çekti. Sporseverler en büyük ilgiyi ise Bayhan'a gösterdi.

kaynak: Aksam 10.10.2004


Saracoğlu’na tam not

TÜRKİYE-Kazakistan maçına ev sahipliği yapan Şükrü Saracoğlu Stadı, UEFA yetkililerinden ve otoritelerden tam not aldı. UEFA gözlemcileri Türkiye’de ilk kez böylesine özel dizayn edilmiş bir stat gördüklerini belirtirken F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı tebrik etti. Yıldırım, soyunma odalarından şeref tribününe kadar her yeri kontrol edip en ufak bir aksaklık yaşanmaması için büyük çaba harcadı.

Ukrayna maçı da Kadıköy’de

FUTBOL Federasyonu Asbaşkanı Hasan Doğan ve Cemil Kazancı, 2006 Dünya Kupası Eleme Grubu’nda Ukrayna ile yapılacak maçın da Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacağını söyledi.

Protokol tribünde izdiham yaşandı

TÜRKİYE-Kazakistan maçında protokol tribününde de yoğun ilgi nedeniyle karışıklık yaşandı. Karşılaşmayı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı M.Ali Şahin’in yanı sıra Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı ve eşi, bazı kulüp başkanları ve bazı sanatçılar da izledi. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, protokol tribününde ev sahipliği yaptı.

kaynak: Hürriyet 10.10.2004


İsmail ER:

Şükrü Saracoğlu’ndaki muhteşem atmosfere oyuncularımız ikinci yarı ayak uydurdu. Kazakistan’ı dağıttı. Gökdeniz gol perdesini açtı. Nihat’ın füzesi rahatlattı. Bir penaltı kaçıran, bir topu da direkten dönen Fatih, takımımızın 500 ve 501. gollerine imza attı.

MİLLİ Takımımız dün akşam 50 bin ateşli taraftarının önünde 2006 Dünya Kupası finallerinin provasını yaptı. Kazakistan maçında Şükrü Saracoğlu’nun tribünlerini dolduran adeta kırmızı beyaz renklere boyanmış taraftarların, isteği, desteği ve de bitmek bilmeyen zafer marşları kulakları çınlattı.

Sahada, 2002’de kazanılmış olan dünya üçüncülüğünü bir kenara bırakmış, Hakan Şükür stresini rafa kaldırmış, gözünü 2006 finallerine dikmiş oyuncularımız vardı.

İşte böylesine görkemli bir atmosferde oyuna başlayan millilerimiz, rakip Kazakistan’ı ilk dakikalarda yarı sahasına hapsetmeyi başardı. 17’nci dakikada istediğini aldı. Kornerden gelen topu Smakov uzaklaştırdı. Nihat’ın sert ortasında top defanstan sekip, ceza sahası dışındaki Gökdeniz’in önüne düştü. Bu oyuncu önce kaleye, sonra topa baktı ve meşin yuvarlağı kalecinin uzanamayacağı köşeye adeta çaktı: 1-0. Bu golün ardından Milli Takımımız biraz durakladı. Çok pas hatası yapan millilerimiz, taraftarının sabırsızlıkla beklediği ikinci gole ilk yarıda ulaşamadı.

İkinci yarıya ay yıldızlılarımız son derece hırslı ve arzulu başladı. Rakibine adeta top göstermeyen Milli Takımımız, aradığı ikinci golü 51’inci dakikada buldu. Nihat yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu. Falso alan top kaleciyi yanılttı ve ağlarla buluştu: 2-0. 55’inci dakikada Avdeyev’in Necati’yi düşürmesiyle kazanılan penaltıda Fatih, topu kaleciye nişanladı.

Bu dakikalarda tribünlerde şampiyon Türkiye sesleri yükseliyor, destek daha da artıyordu. 77’nci dakikada Hasan Şaş, Ümit Özat’a pasını bıraktı. Bu oyuncunun ortasına, Fatih vurdu ancak top bu kez de direkte patladı. Milli Takımımız arzuladığı 500’üncü gole 90’ıncı dakikada ulaştı. Soldan Hasan Şaş ortaladı. Tuncay topu göğüsüyle düzeltip vurdu. Morev’e çarpıp kaleye giden topu, bir penaltı kaçıran, bir topu da direkten dönen Fatih tamamladı: 3-0. Bu gol farkı 3’e çıkarırken, Milli Takımımız’ın 500’üncü golü olarak da tarihe geçti. 90+3’üncü dakikada Fatih maçın skorunu ilan etti: 4-0.

kaynak: Hürriyet 10.10.2004


Ersun Yanal "Stad'ta Futbol adına güzel bir atmosfer vardı"

Ersun Yanal, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarların adeta bir karnaval havası yarattığını belirterek, ''Futbol adına güzel bir atmosferdi. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Stadı karnaval havasına çeviren seyirciye de teşekkür ediyorum. Futbolun en güzel kısmı buydu. Milli takımın, seyirci kültürünü oluşturmada başlangıç teşkil etmesini diliyorum'' diye konuştu.


Can BARTU: Fenerbahçe Stadı’ndaki maçın atmosferi ve tribünler muhteşemdi. Burada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı da kutlamak lazım. Kendi localarını misafirlere ve Milli Takım’a vermiş. Hiçbir şey de talep etmedi.

Erman TOROĞLU: "Uzun zamandır görmediğim bir milli heyecan, bir pırıltı vardı. Aslında bu pırıltı, tribünlere de sirayet etti. Kadıköy’de stat doluydu. Futbolculara, Futbol Federasyonu’na küfür eden yoktu. Uzun zamandır görmediğim bir milli heyecan, bir pırıltı vardı. Aslında bu pırıltı, tribünlere de sirayet etti. Kadıköy’de stat doluydu. Futbolculara, Futbol Federasyonu’na küfür eden yoktu.

kaynak: Hürriyet 10.10.2004



Çoşkun Özarı: "Şükrü Saraçoğlu gibi muhteşem bir stattan ve muhteşem bir seyircinin önünden mutlu olarak ayrıldık."

kaynak: fanatik 10.10.2004


'Futbol karnavalı'
10.10.2004

ŞÜKRÜ Saracoğlu Stadı'ndaki atmosfer için emeği geçen herkese teşekkür eden Yanal, "Umarım bu futbol karnavalı sürer" diye konuştu. İlk yarıdaki kötü futbolu strese bağlayan Milli Takım Teknik Direktörü, "İkinci yarıda toparlandık ve sonlara doğru olsa bile golleri bulduk" ifadesini kullandı. Çarşamba günkü Danimarka maçında daha farklı oynayacaklarını vurgulayan Yanal, "Emre ve Okan'lı bir kadromuz olacak" dedi.

Kadıköy sınıfı geçti

Fiyatların ucuz tutulması nedeniyle maça büyük ilgi gösterilirken, alınan tüm önlemlere rağmen biletlerin karaborsaya düşmesinin önüne geçilemedi. 40 bin bayrak dağıtılan taraftarlar Şükrü Saracoğlu'nu bayram yerine çevirdi. Maraton tribününde Fenerbahçe'nin hazırladığı 138 metreye 26 metrelik dev bayrağın ve açık tribünde üzerinde "12 numara" yazan büyük boyutlarda bir milli formanın açılması coşkuyu artırdı. Maç öncesi Emrah, Mirkelam ve Bayhan mini konser verdi.

kaynak: milliyet


Saraçoğlu'na övgü...

A Milli Takım Sorumlusu Davut Dişli ve Futbol Federasyonu Başkan Vekili Şekip Mosturoğlu Kazakistan maçı sonrası Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı övdü.. Dişli, Hakan Şükür konusundaki spekülasyonlar hakkında da konuştu..

A Milli Takım Sorumlusu Davut Dişli, Kazakistan karşısında özellikle ikinci yarıda çok iyi oynadıklarını ve farklı galip geldiklerini, ayrıca Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki atmosferin de mükemmel olduğunu söyledi.

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Şekip Mosturoğlu ise, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın atmosferinin çok güzel olduğunu vurgulayarak, ''Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tercih edilen bir stat. Artık milli takım seyircisi oluşuyor. Seyirci ve organizasyon müthişti. Fenerbahçe Kulübü'ne teşekkür ederim. Galibiyetten dolayı mutluyuz, beklediğimiz bir sonuçtu. Danimarka'yı da yenip rakibimizin gruptaki iddiasını bitirmek istiyoruz'' dedi

Bıçakçı Kadıköy'ü sevdi !..

Türkiye Kazakistan'ı Kadıköy'de 4-0 yenerken, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, taraftarlardan ve stadın atmosferinden övgüyle söz etti ve "Artık maçlar burada oynanır" dedi...

Bıçakçı, maçtan sonra yaptığı açıklamada, milli karşılaşmaya taraftarların aileleriyle birlikte geldiğini ifade ederek, ''Türk futbolunun özlediği seyirci vardı. Atmosfer muhteşemdi'' dedi.

Bıçakçı, bir gazetecinin ''Bundan sonra milli maçlar Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda mı oynanır?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Bu seyirciyi ve atmosferi gördükten sonra büyük olasılıkla bundan sonra maçlar burada oynanır'' şeklinde yanıt verdi.


Bıçakçı`dan stadımıza övgü
09.10.2004

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, A Milli Takımımız`ın Kazakistan`ı 4-0 mağlup ettiği maç sonrasında yaptığı açıklamada stadımızı övdü.

Türkiye-Kazakistan milli maçına ev sahipliği yapan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nı yorumlayan Bıçakçı, "Bu akşam burada, Türk futbolunun özlediği seyirci vardı. Atmosfer muhteşemdi. Bu seyirciyi ve atmosferi gördükten sonra büyük olasılıkla bundan sonra maçlar burada oynanır" dedi.

Milli takımın Kazakistan karşısındakini oyununu da değerlendiren Bıçakçı, "Kazakistan zayıf bir rakipti. Bize karşı kapandılar. İstediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Ancak istediğimiz sonucu aldık. Kazakistan`ı farklı yenerek gruptaki ilk galibiyetimizi elde ettik. Diğer maçın da berabere bitmesi bizim için iyi oldu." şeklinde konuştu.

kaynak: fenerbahce.org


04.10.2004

Saracoğlu`na dev Türk bayrağı

18. Dünya Kupası eleme grubunda Türkiye ile Kazakistan milli takımları arasında, 9 Ekim Cumartesi akşamı oynanacak maça ev sahipliği yapacak olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`na dev boyutlarda bir Türk bayrağı asıldı.

Kulübümüz tarafından yaptırılan 138 metreye 20 metrelik dev bayrak, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı maraton üst tribününün tamamını kaplıyor.

kaynak: Fenerbahce.org


19.09.2004

Basın açıklaması

Fenerbahçe Şükrü Şaracoğlu Stadyumu`nda maç günlerinde sahada görev alan medya mensuplarının görev sınırları, Türkiye Futbol Federasyonu ve yeni çıkartılan "Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" ile belirlenmiş, stadımızda uygulanacak kurallar TSYD (Türkiye Spor Yazarları Derneği)’ne bildirilmiştir.

Sahamızda görev yapacak basın mensupları, güvenlik mensuplarının talimatları ve TFF’nin çalışmalarına izin verdiği alanlarda görev yapacaklardır. 2004-2005 sezonundaki çalışma bu şekilde belirlenmiştir.

Geçtiğimiz hafta stadımızda oynanan Sparta Prag maçındaki UEFA gözlemcisi saha içindeki medya çalışmalarını üst düzeyde bulmuş ve bu doğrultuda olumlu bir rapor hazırlamıştır.

Tıpkı UEFA maçlarında ve standartlarında olduğu gibi sahamızda bu uygulamayı sürdürmek de saha içinde görev yapan güvenlik görevlilerinin işidir.

Bu görevlilerin üzerine yürüyerek "Biz daha önce buradan geçtik, biz gireriz" münakaşası yapmak ve uyarılara karşı gelmek, sözlü ve fiili saldırıda bulunmak ve bu konuda uyarıda bulunan başkanımıza tehdit sözleri savurmak, basınımızın bazı üyelerine yakışmamaktadır.

Yaşanılan bu olayları ertesi gün kendi gazetelerinde haklıymış gibi savunmaları ise, son derece düşündürücüdür.

Stadımızdaki güvenlik uygulaması, sadece UEFA maçlarında değil, oynayacağımız tüm maçlarda uygulanacak, görev alan basın mensupları da bu kurallara uyacaktır.

Spor kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulubü


18.09.2004

UEFA delege raporu açıklandı

Fenerbahçe-Sparta Prag maçının UEFA delege raporu açıklandı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki organizasyondan övgüyle bahsedildi. Dikkat çekilen olumsuzluklar ise, sahaya atılan plastik şişe, Servet Çetin’in gördüğü kırmızı kart ve yakılan meşaleler olarak sıralandı. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk sınavından alınan üç puanın yanı sıra organizasyon açısından da başarıyla çıktı. UEFA delegesi Avusturyalı Heinz Fahnler’in raporunda şu ifadeler yer aldı.
- Ev sahibi kulübün yetkilileri, UEFA saha direktörüne her açıdan mükemmel şekilde yardımcı oldu. Protokolle ilgili tüm talimatlara uyuldu, ulaşım sorunu İstanbul trafiğine rağmen çok başarılı bir şekilde çözüldü.
- Her iki takım da ağırlıklı olarak sportif açıdan adil ve doğru bir tutum izledi.
Fenerbahçe taraftarı, stadyumu şarkılarla, coşkulu sloganlarla ve dakikalarca süren heyecanlı dalgalanmalarla bir cadı kazanına çevirdi.
- Güvenlik hizmetleri, 2800 polis, bir güvenlik kuruluşunun 400 çalışanı vardı. Giriş kontrolleri üç aşamalı olarak sağlandı ve hiç bir problem veya herhangi bir taşkınlık yaşanmadı.
UEFA medya yönetmeliklerine tam olarak uyuldu. UEFA Medya Bölümü tarafından desteklendi. Medya konusunda bir sıkıntı yaşanmadı.
- Stadyum kalelerin arkasında her iki yanda ve soyunma odalarının da bulunduğu “Şeref Tribünü”nün karşısındaki taraf, tamamen yenilenmişti ve her açıdan güvenlik gerekliliklerine uygundu.
- Dolapların ve genel tuvaletleri de içeren ıslak mahallerin temizliği etkileyiciydi.
- Ziyaretçiler için yeterli dinlenme yerleri ve engelliler için de iyi bir görüş açısına sahip yerler mevcuttu. Yine tamamen yenilenmiş olan Şeref Tribünü üzerinde bir olumsuz söz konusu değildi.

Avusturyalı delege yaşanan olumsuzlukları ise şöyle sıraladı:
- Maç başlamadan önce Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu kale arkası tribünlerde meşaleler yakıldı. 16.dakikadaki golün ardından tüm stadyumda hayli güçlü bir duman etkisine neden olan meşaleler yakıldı.
- Fenerbahçe’nin 3 numaralı oyuncusu Servet Çetin’in kırmızı kart görmesinin hemen ardından teknik direktör Daum da duyulacak ve sinirli bir şekilde hakemi eleştirdi. Hakem kendisini uyardı.
- Maçın 74.dakikasında Fenerbahçe tribünlerinden o anda Fenerbahçe kalesini koruyan kalecinin arkasından sahaya bir plastik şişe atıldı ve kale ağlarına takıldı. Bu şişenin Fenerbahçeli Servet Çetin’e gösterdiği kırmızı kart nedeniyle hakeme yönelik olduğu açıktır.

UEFA delegesinin raporunda ayrıca, Sparta Prag takımında maç kadrosunda olmayan Karel Poborsky’nin yedek kulübesinde oturması ve uyarıları dinlemeyerek sahadan çıkmamasına da yer verildi.

kaynak: fenerbahce.org


17.09.2004

Zorunlu bir açıklama

Kulübümüz, 2004-2005 sezonu öncesinde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda uyulması gereken kurallarla ilgili olarak "UEFA Kriterleri Doğrultusunda Stadyum Tesis Kuralları" hazırlamış ve bu kuralları tüm tesis içerisinde uygulamaya koymuştur.

UEFA kriterleri göz önünde bulundurularak hazırlanan bu kurallar gereği, stadımıza getirilen 7 yaş üstü çocuklar için bilet veya kombine kart alma koşulu bulunmaktadır. Buna rağmen, bazı taraftarlarımız Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`na kombine kartı veya bileti olmayan 7 yaşın üzerindeki çocuklarını getirmektedir.

Her yaştan taraftarın stadımıza gelerek takımımızı desteklemesi, bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olsa da; bu durum karşılaşmayı kombine kart veya bilet alarak izlemeye gelen taraftarlarımızı olumsuz yönde etkilemekte, oturulacak yer konusunda karışıklıklara sebebiyet verdiği gibi, sezon başında maçları kendilerine ait koltuktan izleyebilmek için kombine kart alan taraftarlarımıza da rahatsızlık vermektedir.

Ayrıca, kapasitenin üstüne çıkılması nedeniyle stat merdivenlerinde oturularak maç izlenmesi ve bu noktalarda yığılmaların yaşanması, Kulübümüz`e UEFA nezdinde ciddi sorunlar yaşatmaktadır.

Kulübümüz, bu konuyla ilgili duyuruları sezon öncesinde resmi sitemiz Fenerbahce.org, FBTV ve Fenerbahçe Dergisi aracılığıyla yapmış olup, aynı şekilde kombine kartlarla ilgili yapılan sözleşmede ve stat içerisinde yer alan stadyum kuralları levhalarında bu husus belirtilmiştir.

Değerli taraftarlarımızın her konuda olduğu gibi bu konuda da Kulübümüzün yanı sıra diğer kombine kart ve bilet sahiplerine anlayış göstereceklerine inanıyor, bundan sonra oynanacak maçlarda 7 yaş üzerinde bileti veya kombine kartı bulunmayan taraftarlarımızın stada alınmayacağının altını önemle çiziyoruz.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu adına,
İlhan Ekşioğlu
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`ndan Sorumlu Yönetici


UEFA'dan Taraftarımıza övgü

UEFA Delege Raporunda Taraftarımıza övgü:
''FENERBAHÇE TARAFTARLARI, STADı ŞARKILARLA, COŞKULU SLOGANLARLA VE DAKİKALARCA SÜREN HEYECANLI DALGALANMALARLA BİR CADI KAZANINA ÇEVİRDİ''

Çarşamba akşamı oynadığımız AC Sparta Prag maçının UEFA delegesi Avusturyalı Heinz Fahnler, raporunda taraftarlarımızdan övgüyle sözetti. UEFA delege raporunda, Stadımızdaki atmosferden övgüyle sözedilerek ''Fenerbahçe taraftarları, stadı şarkılarla, coşkulu sloganlarla ve dakikalarca süren heyecanlı dalgalanmalarla bir cadı kazanına çevirdi'' denildi. Fahnler'in raporunda, olumsuzluk olarak ise meşale yakılması ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un Servet'e gösterilen kırmızı kart sonrasında hakemi sinirli bir biçimde eleştirmesi dikkatiçekti. Fahnler'in raporunda, özetle şu görüşler yer aldı: ''Evsahibi kulübün yetkilileri, UEFA saha direktörüne her açıdan mükemmel biçimde yardımcı oldu. Protokolle ilgili tüm talimatlara uyuldu, ulaşım sorunu İstanbul trafiğine karşın başarılı bir biçimde çözüldü.
- Fenerbahçe taraftarları, stadı şarkılarla, coşkulu sloganlarla ve dakikalarca süren heyecanlı dalgalanmalarla bir cadı kazanına çevirdi.
- Güvenlik hizmetleri, 2 bin 800 polis ve bir güvenlik kuruluşunun 400 çalışanıyla sağlandı. Giriş kontrolleri 3 aşamalı olarak yapıldı ve hiçbir sorun veya herhangi bir taşkınlık yaşanmadı.
- Maç başlamadan önce Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu kale arkası tribünlerde meşaleler yakıldı. 16. dakikadaki golün ardından tüm stadda hayli güçlü bir duman etkisine neden olan meşaleler ortaya çıktı.
- Fenerbahçeli Servet Çetin'in kırmızı kart görmesinin hemen ardından teknik direktör Christoph Daum da duyulacak ve sinirli bir biçimde hakemi eleştirirken, hakem de kendisini uyardı.
- Maçın 74. dakikasında Fenerbahçe tribünlerinden o anda Fenerbahçe kalesini koruyan kalecinin arkasından sahaya bir plastik şişe atıldı ve kale ağlarına takıldı. Bu şişenin Fenerbahçeli Servet Çetin'e gösterdiği kırmızı kart nedeniyle hakeme yönelik olduğu açıktır.''


16.09.2004

UEFA yetkilileri etkilendi!


Fenerbahçemiz`in Sparta Prag ile oynadığı maç sonrasında yapılan değerlendirme toplantısında UEFA yetkilileri, Stadımızı ve taraftarlarımızı İngilizce "inanılmaz" ve "müthiş" anlamlarında kullanılan "Fantastic" kelimesiyle özetlediler.

Maç sonrasında yapılan toplantıda organizasyonu ve maçı değerlendiren UEFA Yetkilileri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`ndaki atmosferin inanılmaz olduğunu ve çok etkilendiklerini belirttiler.

kaynak: fenerbahce.org


16.09.2004

TARAFTARLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Profesyonel Futbol Takımımız`ın Şampiyonlar Ligi D Grubu`nda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda Sparta Prag ile oynadığı maçta takımımıza muhteşem bir şekilde destek vererek galibiyette önemli bir pay edinen, karşılaşma boyunca sergiledikleri birbirinden güzel tribün şovları ile hem Türkiye`deki, hem de Avrupa`daki sporseverlerin haklı övgüsünü alan, stat içinde en küçük tatsız olayın dahi çıkmasına müsaade etmeyen ve fairplay ruhunu taraftarlık ruhuyla mükemmel bir şekilde kaynaştırarak, rakip takıma karşı Türk konukseverliğinin ve sporun dostluk, kardeşlik ilkesinin en güzel örneğini veren Değerli Taraftarlarımıza teşekkür ediyor, bu müthiş performanslarını bundan sonraki Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig maçlarında da sürdürmelerini temenni ediyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu adına,

İlhan Ekşioğlu
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`ndan Sorumlu Yönetici

kaynak: fenerbahce.org


09.09.2004

Türkiye-Kazakistan maçı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak

(A) Milli Futbol Takımı'nın, 18. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 9 Ekim'de Kazakistan ile yapacağı 2. Grup'taki 3. maçı FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de oynanacak.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, daha önce Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılması planlanan karşılaşmanın, 2005 Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçı için bu stada giden yollarda ve otoparklarda yapılan çalışmaların sürmesi nedeniyle başka bir stada alınmasının zorunlu hale geldiği bildirildi.

Ümit Milli Futbol Takımı'nın 15. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda 8 Ekim'de Kazakistan ile yapacağı karşılaşmanın ise BJK İnönü Stadı'nda yapılacağı açıklandı.

Milli takımın cezası nedeniyle seyircisiz yapılacak maç saat 20.00'de başlayacak.

kaynak: Milliyet


15 Eylül'de hazır olacak

UEFA yetkilileri, Şampiyonlar Ligi'nin başlamasına kısa bir süre kala Şükrü Saracoğlu'nu son bir kez daha inceledi. Soyunma odaları, basın merkezi ve koltukları büyüteç altına alan yetkililer, stada tam puan verdi. Bu arada Fenerbahçe, çimleri yenileme çalışmalarının 10 Eylül'de sona ereceğini ve 15 Eylül'deki Prag maçına kadar tüm eksiklerin giderileceğini garanti etti.

kaynak: Milliyet


31.08.2004

Çim zemin bakımı tamamlandı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda bir süredir devam eden çim zemin bakım çalışmalarında sona gelindi.

Yaklaşık 4000 metrekarelik alanın yenilendiği Fenerbahçe Şükrü saraçoğlu Stadı`nda bakımı yapılan bölgelerde ilk kesim işlemi pazartesi günü yapıldı.

Gübreleme işlemlerinin de tamamlandığını belirten yetkililer, 10 Eylül`de yapılacak son kontrollerin ardından stadımızın maçlar için tamamen hazır hale geleceğini açıkladılar.

kaynak: fenerbajce.org


25.08.2004

Sahamız bitti

Stadımızın çim zemini yenileme çalışmaları tamamlandı. Geçtiğimiz cuma günü başlayan çalışmalar, dün akşam gece geç saatlerde tamamlandı.

Stadımızın çim zeminin tam olarak oturması, sulama ve bakımının yapılarak maç oynanır hale hazır gelebilmesi için maraton tribün önündeki yamalı bölüm silindirlendi.

Bu gece mevcut çimlere renk uyumu sağlanması için yeni bölümde gübreleme işleminin yapılacağını söyleyen yetkililer, akşam saatlerinde numaralı bölümün önündeki 1200 metrelik alande silindir çalışması yapılacağını ve bir süre bekledikten sonra delme işlemine başlanacağını belirttiler.

Şampiyonlar Ligi maçlarına kadar çim zeminin her bakımdan hazır hale geleceğini söyleyen yetkililer, gazetelerde ve bazı yayın organlarında sahanın yetişmeyeceği ve çimlerin başka ülkelerden getirtileceği şeklinde çıkan haberlerin doğru olmadığını altını çizerek, çim zeminin yeniden düzenlenmesi işleminin tamamen bittiğini, kalan sürenin sadece bunun bakımı ve getirtilen çimin oturması için tanınması gereken süre olduğunu belirttiler.

kaynak: fenerbahce.org


23.08.2004

Stadımızın zemini bakıma alındı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nın çim zemini bakıma alındı.

Stadımızın çim zemininde ortaya çıkan sorunun giderilmesi amacıyla geçtiğimiz hafta başlatılan çalışmalar, profesyonel bir ekip ve iş makinaları ile hızlandırılırken, Başkan Vekilimiz Nihat Özdemir konu ile ilgili olarak resmi sitemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Stadın çim zeminin bir bölümünün düzenlenmesi için çalışmalara geçtiğimiz cuma günü başladık. Yalnızca Kayserispor maçımızı bir başka sahada oynamak durumundayız. Bu maç dışında fikstürde kendi sahamızda görünen tüm maçlar Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda oynanacak. Ayrıca, perşembe günü çekilecek Şampiyonlar Ligi kurası sonucunda, ilk maçımızı burada oynasak bile çalışmalar o zamana kadar zaten tamamlanmış olacak."

kaynak: fenerbahce.org


22.08.2004

Kayseri'ye teklif
ŞÜKRÜ Saracaoğlu Stadı'nın bozulan çimlerini bakıma almak isteyen Fenerbahçe, bu haftaki Kayserispor maçını deplasmanda oynamak için Sarı - Kırmızılı kulübe teklif götürdü. Başkan Aziz Yıldırım'ın, Kayserispor Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı aradığı ancak net bir cevap alamadığı öğrenildi.


BÜYÜKKILIÇ'IN, "Önerinize sıcak bakıyoruz ama teknik kadromuzla görüşelim" yanıtını verdiği, Teknik Direktör Hüsnü Özkara'nın ise maçı İstanbul'da oynamak istediği kaydedildi. Fenerbahçe bu girişimden sonuç alamazsa, Kayserispor sınavını Olimpiyat Stadı ya da Kocaeli'de oynayacak.

kaynak: Milliyet


16.08.2004

Basın açıklaması

15 Ağustos Pazar gecesi Star TV Telegol Programı akışı içerisinde Fenerbahçe Stadı ile ilgili bir yayın yapılarak Stad Müdürümüzü muhatap alan bazı düzmece gizli kamera görüntüleri yayınlanmıştır.

Bir spor programından ziyade bir komedi programı unsurlarını içeren yayında, futbol takımımızın geçen yılki şampiyonluğu bazı doğaüstü güçlere mal edilmek istenilmiştir.

Fenerbahçe Spor Kulübü gibi çağdaş yapıya sahip bir kurum kimliği ile asla bağdaşmayan bu gerçek dışı yayınlarla, gizli kamera ile bir görevliye komplo kurulmuş ve haber verme yerine “haber üreterek”, maç görüntüsü veremeyen bir tv kanalına Fenerbahçe kimliği üzerinden reyting sağlanmak istenilmiştir.

3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkındaki Kanun’un Yayın İlkeleri başlıklı 4 ncü maddesi ile aynı kanuna bağlı olarak çıkartılan Yönetmeliğin 5 nci maddesi hükümleri gereğince suç teşkil eden bu yayını yapan Televizyon Kanalı ve sorumluları hakkında idari açıdan yasal takibat için başvuruda bulunacağımızı ve uğranılan maddi ve manevi zararların tazmini için de yargı yoluna gidileceğini sayın kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Fenerbahçe Spor Kulübü


16.08.2004

İlhan Ekşioğlu`nun açıklaması

Fenerbahçe Spor Kulübü, 14 Ağustos Cumartesi günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda oynanan Fenerbahçe-Samsunspor maçı ile birlikte, Şampiyonlar Ligi statüsünde belirlenen kurallar çerçevesinde basın mensupları için yeni bir uygulamayı daha hayata geçirerek, Türkiye`de bir ilke daha imza atmıştır.

Bu uygulamayla birlikte, maç sonralarında onlarca kameranın futbolcularla saha içinde röportaj yapma telaşı nedeniyle ortaya çıkan görüntü kirliliği ve gereksiz kargaşa ortamı ortadan kaldırılırken, basın mensupları da uygun ve medeni bir ortamda, ortak amaca yönelik olarak çalışma imkanına kavuşturulmuştur.

Bu uygulamanın hayata geçirilmesinde bize yardımcı olan Yönetim Kurulumuza ve değerli basın mensuplarına teşekkür ederim.

Saygılarımla,

İlhan Ekşioğlu
Stattan Sorumlu Yönetici


16.08.2004

Teşekkür ediyoruz

Profesyonel Futbol Takımımız`ın 14 Ağustos Cumartesi günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda oynadığı Samsunspor maçına büyük bir ilgi gösteren taraftarlarımız, her zaman olduğu gibi centilmence davranışları ve yaklaşımları ile diğer kulüp taraftarlarına örnek bir portre çizmiş, küfürsüz bir ortamda takımımıza verdiği muhteşem destekle de farkını bir kez daha ortaya koymuştur.

Futbolun sportif yanını ön plana çıkarırken, bu güzel sporu görsel bir şölene çeviren taraftarlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulübü


15.08.2004

Bu ne sevgi ah!

91 günlük ayrılıktan sonra Saracoğlu’na çıkan Fenerbahçe’yi, muhteşem taraftarı bağrına bastı

Sadece Fenerbahçeliler’in gurur duydukları bir futbol mabedi değil Şükrü Saracoğlu... Rakiplerinin gıpta ettiği, Avrupa’da bile benzerine az rastlanan mükemmel bir mimari ve akustik harikası. Buna bir de Sarı - Lacivertli taraftarların coşkusu eklenince, Kadıköy bir başka güzel oluyor maç akşamları... Geçen sezonun son maçı olan Samsunspor mücadelesinden bugüne geçen 91 günün hasretiyle tribünleri yine doldurmuştu taraftarlar.

Türkiye’nin dört bir yanından ve Avrupa’dan akın akın gelen Sarı - Lacivertliler, Alex’in siftah yapacağı maça bir başka heyecanla geldi. Tribünlerin tamamına yakını doldu. Müthiş tezahürat bir saniye durmadı. Futbolcular tek tek tribüne çağrılıp, coşkuyla desteklendi. Önce kaptan Ümit Özat... Ardından da yeni gözde Sambacı Alex çağrıldı. Çağrıyı anlamayan Ünlü yıldız, takım arkadaşlarının uyarısı sonrası tribünlere koştu.

Başkan Aziz Yıldırım’ın talimatı ile yayıncı kuruluş Digiturk’e bir dizi yasaklar getirildi. Digiturk, Fenerbahçe-Samsunspor maçı öncesi sahadan hiç bir görüntü alamazken, tüm kameraların önüne özel güvenlik elemanları yerleştirildi. Bu arada basın tribünün tepesine monte edilen pilot kameralara da yasak geldi. Bu kameralar şeref tribününün hemen altında seyircilerin arasına indirildi. Öte yandan yönetici İlhan Ekşioğlu, karşılaşma öncesinde sahada görevli fotomuhabirleriyle tokalaşarak başarı diledi.

kaynak: Fanatik


14.08.2004

Alex: `Çok etkilendim`

Fenerbahçe forması ile ilk resmi maçına çıkan Brezilyalı yıldızımız Alex de Souza, Samsunspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada, Kadıköy`ün atmosferinden ve seyircilerimizden çok etkilendiğini söyledi.

Maç sonrasında duygularını bizlerle paylaşan oyuncumuz, 2 haftadır Türkiye`de bulunduğunu ve takımın yapısına ısınmaya başladığını belirterek, "Oyun sistemimize alışmaya çalışıyorum. Takım arkadaşlarımla birbirimizi yeni yeni tanıyoruz." şeklinde konuştu.

Saracoğlu`ndaki atmosferden çok etkilendiğinin altını çizen Alex, "Statta inanılmaz bir atmosfer ve taraftarımızın mükemmel desteği vardı. Bu desteği güzel bir oyunla süslememiz lazımdı. Henüz tam kapasite ile oynuyorum diyemem. Yavaş yavaş takıma ve arkadaşlarıma ısınıyorum." şeklinde konuştu.

kaynak: Fenerbahce.org


13.08.2004

Aziz Yıldırım: Tribünü niye yıkmadık?

Aziz Yıldırım, ‘Şükrü Saraçoğlu Stadı için 4 aya ihtiyacımız var’ dedi. Yıldırım, stadın 3 tribünün bittiğini son bölümün inşaatından Şampiyonlar Ligi maçlarını düşünerek vazgeçtiklerini söyledi. Yıldırım, ‘Bir tribün inşaat halindeyken orada maç oynamak hem futbolcunun konsantrasyonunu hem de seyirci baskısını olumsuz etkiliyor’ dedi.

kaynak: Hürriyet


04.08.2004

Fenerbahçe'den sahte bilete önlem...

Fenerbahçe Kulübü, son yıllarda artan sahte bilet olaylarına önlem almak amacıyla FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nın girişlerine sahte bileti ayırt eden elektronik sistem kurdu.
Kulüpten yapılan açıklamada, taraftarlardan maç biletlerini yalnızca kulübe ait gişelerden, Biletix satış noktalarından ve Biletix internet sitesinden almaları konusunda hassas davranmaları istendi.
Fenerbahçe'nin FC Juventus ile İzmir'de yaptığı maçta alınan tüm önlemlere karşın sahte bilet satışı yapan bir şebeke belirlendiği, elemanlarının da yakalanarak haklarında yasal işlem başlatıldığı bildirilen açıklamada, Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'nın, karaborsa ve sahte bilet basıp satan kişilerle ilgili olarak ağır cezalar getirdiğine de dikkati çekildi.

kaynak: Milliyet


28.07.2004

Kapasite arttı!

Taraftarlarımızın kombine kartlara gösterdiği yoğun ilginin ardından, Maraton Alt D Tribünü’ne 160 koltuk ilave edilerek oturma kapasitesi genişletildi.

Yeni sezon kombine kartlarının yoğun ilgi görmesinin ardından Maraton Alt D Tribünü genişletilerek stadımızdaki kapasite arttırıldı.

Oyuncularımızın saha çıkış koridorunun her iki tarafını kapsayan D Tribünü’ne temelden oturtulan çelik konstrüksiyonlu bölümle oturma kapasitesine 160 koltuk daha ilave edildi.

Temmuz ayının başlarında başlayan inşaat, yoğun mesai harcanarak kısa sürede tamamlandı.

Taraftarlarımızdan büyük ilgi gören yeni koltuklarımız satışa çıktığı andan itibaren kısa sürede tamamen satılmıştı.

Bu arada Stadımızdaki tüm birimler, saha çıkış koridoru, tüm tribünler ve sahadaki çim yeniden gözden geçirilerek sezona hazır hale getirildi.

kaynak: Fenerbahce.org


27.07.2004

Basın açıklaması

20 Temmuz 2004 tarihli Fanatik Gazetesinde, TSYD Genel Başkanı ve Spor Yazarı Sn. Onur Belge’nin UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakalarında UEFA kriterlerine uyulmadığı yönünde yazısı yer almıştır.

Öncelikle iddia edildiği şekilde UEFA’dan herhangi bir geçersiz not ya da tesis incelemesi sonrası yapılan değerlendirme toplantısında söz konusu basın tribünüyle ilgili herhangi bir olumsuz gelişme oluşmamıştır.

Bahse konu UEFA’nın yayınlamış olduğu stadlardaki yeni medya haklarıyla ilgili olarak yazılı basın mensuplarına ayrılacak koltuk sayısının yükseltilmesine yönelik kulüplere ve medyaya vermiş olduğu bu yayını kulüplere tavsiye niteliğindedir.

Sayın Onur Belge’nin Şampiyonlar Ligi`nde istenen medya tribübününün koltuk sayısının 300dür şeklindeki sınırlandırması şu anki koşullar içinde geçerliliği söz konusu değildir.

UEFA’nın öngördüğü, 2004 – 2005 UEFA Şampiyonlar Ligi Kulüp Manueli ve 2004 – 2005 Şampiyonlar Ligiyle bağlantılı, 27 Mayıs 2004 tarihli medyayla ilgili göndermiş olduğu yazısında, medya isteklerine ilişkin olarak -Grup maçlarında : 100 – 200 arası koltuğun ve bunun 75 koltuğunun da laptop kullanımına ve yazı yazılabilecek koltuklardan oluşmasını öngörmektedir. Ayrıca gerekli donanım (elektrik ve modern telefon bağlantılarının) yapılması belirtilmektedir.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda mevcut koltuk kapasitesi 188 olarak ve modern bağlantılarıyla medyaya tahsis edilmiştir.

Ayrıca, UEFA’nın yayınında medya tribününün çeyrek finalde 250, yarı finalde 300 koltuğa yükseltilmesinin göz önünde bulundurulması ve koltukların da yarısının kolçaklı bir tarzda olmasını belirtmektedir.

UEFA’nın yukarıda belirtilen medya isteklerine ilişkin, yazılı basınla bağlantılı medya isteklerine ilişkin, 15 – 16 Temmuz 2004 tarihinde stadımızda yapılan tesis incelemesinde kulübümüze göndermiş olduğu 23 Temmuz tarihindeki değerlendirme raporunda UEFA’nın öngördüğü 100 - 200 arası koltuğun yazılı basın için tahsis edileceğini ve bu sayının da yarı finallerde 300 koltuğa yükseltilmesini, yine grup maçlarında 75 koltuğun ve yarı final maçlarında en az 150 koltuğun kolçaklı olmasını ve modern telefon bağlantılarının bulunması gerektiği de belirtilmektedir. Ayrıca numaralı tribün standında 188 koltuğun bu koşullarda yazılı basına tahsis edildiği kulüpçe konfirme edilmiştir denilmektedir.

Şeffaflık ve açıklık politikasını her zaman amaç edinen Kulübümüz, resmi internet sitemiz aracılığıyla doğruyu ve gerçekleri değerli medyamıza ve spor kamuoyuna duyurmayı ilkeli bir habercilik anlayışı içerisinde sürdürecektir.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulübü


17.07.2004

Basın açıklaması

Bugünkü Fanatik, Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde, "İki gündür İstanbul`da incelemelerde bulunan UEFA yetkilileri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nın basın tribününü kriterlerine uygun bulmadı ve yenilenmesini istedi. Gerekli onarım yapılmadığı takdirde UEFA`dan uyarı ve ceza gelebilir" şeklinde ifadelerin yer aldığı haberler yayınlanmıştır.

Bu haberler gerçek dışı ve hayal ürünüdür.

İddia edilenin aksine, UEFA Müsabaka Direktörü Steen Dahrup, UEFA Medya Sorumlusu John Hojmark ve beraberlerindeki heyet, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`ndaki 2 günlük incelemelerinin ardından yaptıkları değerlendirme toplantısında, stadımızın tüm bölümlerinde gerekli incelemeleri yaptıklarını ve bugüne dek Türkiye`de oynanan Şampiyonlar Ligi müsabakalarında istenilen koşulların fazlasıyla mevcut olduğunu belirtmiş, bu durum karşısında memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.

Özellikle de, UEFA Medya Sorumlusu John Hojmark, basın tribününde basın mensuplarına tahsis edilen 188 koltuğun, UEFA kriterleri doğrultusunda uluslarası telefon hatları bağlantılarıyla birlikte uygunluğunu belirtmiş olup, anılan tribünün yenilenmesi yada bir başka tribünde yer verilmesine ilişkin herhangi bir basın kuruluşuna beyanda bulunmamıştır.

2 günlük incelemeler süresince, FBTV dışında hiçbir basın kuruluşu stadımızda bulunmamasına rağmen, böyle bir haberin neden yapıldığına ve içerisindeki iddiaların neye dayandırıldığına bir anlam verememekteyiz.

Ayrıca, tüm spor kamuoyunun da bildiği üzere, 9-10 Haziran tarihlerinde, İtalya`nın Milano kentindeki San Siro Stadı`nda yapılan ESMA (Avrupa Stat Yönetimi Birliği) toplantısında, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Avrupa`daki diğer statlar arasında örnek stat olarak gösterilmiştir.

Değerli spor kamuoyunun bilgilerine sunulur.

Saygılarımızla

İlhan Ekşioğlu
Fenerbahçe Spor Kulübü
Yönetim Kurulu Üyesi
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Sorumlusu


12.07.2004

Fenerliler 12 bin bileti 15 milyon dolara havada kaptı

Yeni sezona dönük loca ve kombine bilet satışında Fenerbahçe önde bulunuyor. Fenerbahçe Stadı’ndaki 120 bin dolarlık 60 loca kapışıldı. 12 bin kombine biletin tamamına yakınını satan Fenerbahçe 15 milyon dolar gelir bekliyor. kombine satışlarda Beşiktaş’ın geliri 7 milyon dolara ulaşıyor.

TÜRKİYE 1’inci Futbol Süper Ligi, 6 Ağustos’ta başlayacak. Takımlar, astronomik transfer rakamlarıyla kadrolarını genişletti. Kulüplerin kombine bilet satışında flaş transferler, belirleyici rol oynuyor. Kadrosuna bu sezon yıldız isimler ekleyen Fenerbahçe (FB), Beşiktaş (BJK) ve Trabzonspor (TS), kombine bilet satışı için yoğun bir uğraş veriyor. Galatasaray’ın (GS) yeni sezonda maçlarını nerede oynayacağı henüz netlik kazanmadığı için; kombine bilet satışının ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

FENERBAHÇE ÖNDE

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, geçen yılın şampiyonu olan FB, kombine bilet satışı konusunda rakiplerine oranla daha fazla talep görüyor. Geçen sezon maçlarını nerdeyse kapalı gişe oynayan Fenerbahçe, Kadıköy’de oynadığı 17 lig maçından 18 milyon dolar hasılat elde etti. Bu sezon numaralı tribünün yıkılıp yerine yenisinin yapılmasıyla stat gelirinin 35 trilyonu geçeceği ifade ediliyor. Brezilyalı Alex’in dışında bu sezon kadrosuna Serkan Balcı, Önder Turacı gibi birçok yerli ve yabancı yıldızı katan Fenerbahçe, kombine bilet satışına 1 Haziran’da başladı. Kombine biletlerin fiyatları, 960 milyon lira ile 4 milyar 950 milyon lira arasında değişiyor.

Fenerbahçe, piyasaya çıkardığı 12 bin kombine biletin neredeyse tamamını sattı. Kulübün basın sözcüsü Nihat Özdemir, Maraton Alt VIP tribününde sadece G Blok’un satışının devam ettiğini, bunun da birkaç gün içinde tükeneceğinin söyledi. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yer alan her biri 10 koltuklu 69 locanın da satışına 1 Haziran’da başlayan Fenerbahçe yönetimi, bu konuda da yoğun bir taleple karşılaştı. Öyle ki 25 ile 120 bin dolar arasında değişen fiyatlarla kapanın elinde kalan bu locaların tümü satıldı. Fenerbahçe yönetimi, 69 loca ile kombine bilet satışlarından yaklaşık 15 milyon dolara yakın gelir elde etti.

kaynak: Hürriyet


10.07.2004

Fenerbahçe'de 3.6 milyara koltuk...

Futbolcuların çıkış tünelini iptal edip, 156 kişilik tribün yapan Fenerbahçe yönetimi, stadın bu en değerli yerini sezonluk 3,6 milyara satışa çıkardı.

Ek gelir yaratıldı
Kulübe gelir sağlamak için her olanağı kullanan Fenerbahçe Yönetimi, son olarak Şükrü Saracoğlu Stadı’nda açılan yeni tribünle 600 milyar liraya yakın ek kaynak yaratı. Başkan Aziz Yıldırım’ın gurur kaynağı olan Şükrü Saracoğlu’nu adeta para basan bir stada çeviren yöneticiler, futbolcuların çıkış için kullandığı tüneli iptal edip, buraya 156 VIP koltuk yaptı. Sahayı en iyi gören alan olduğu için stadın en değerli yeri kabul edilen koltuklar da buna uygun fiyatla satışa sunuldu.

Titiz davranıyorlar
Buradan sezonluk kombine bilet almak isteyenler, peşin olarak 3 milyar 600 milyon lira ödemek zorunda. Takside bağlanması durumunda fiyat 3.8 milyara çıkıyor. Localardan sonra en değerli yer kabul edilen yeni tribünden kombine almak isteyenler harekete geçerken, yönetim buradaki koltukları titiz bir araştırmadan sonra satma kararı aldı. Futbolcular sahaya bu tribünlerin altından çıkacakları için koltukları aşırı hareketlerde bulunabilecek kimselerin almamasına dikkat edilecek.

kaynak: Milliyet


25.06.2004

Alex: "Çok etkilendim"

Türkiye’de kaldığı süre içerisinde gezdiği tesislerimizden ve stadımızdan inanılmaz derecede etkilendiğinin altını çizen Alex, “Fenerbahçe’ye ait tesislerin tamamını gezemedim bile.. Fenerbahçe yöneticileri, zaman darlığı nedeniyle, beni kulüp binası ve stadyum ile diğer merkezi yerlerdeki tesislere götürdüler. Özellikle belirtmek isterim ki, stadyumları tam anlamıyla sansasyonel… Hakan Bilal Kutlualp, bana Fenerbahçe’nin bir Dünya Kulübü olduğunu söylemişti. Bu stada gelip etkilenmemek mümkün değil. Son derece büyük ve mimari olarak da modern bir yapı. Türkiye’de kaldığım 2 gün içersinde Fenerbahçe’den ve Türk halkından inanılmaz derece etkilendim. Ve, burada yaşamak konusunda hiçbir şüphem kalmadı. Belli ki; Fenerbahçe benim için yeni bir başlangıç olacak. Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal, Milan, Barcelona ve Real Madrid gibi Avrupa’nın en iyi takımlarıyla karşılaşmayı önemsemiyorum. Çünkü Fenerbahçe’nin standartları yüksek ve dünyanın her yerinde top yuvarlaktır. İşte bu nedenlerden ötürü, Türkiye’ye dönmek için sabırsızlanıyorum.” diyerek yazısını noktaladı.

kaynak: fenerbahce.org


16.06.2004

Stadımıza uluslararası övgü

Kulübümüz, Avrupa Stat Yönetimi Birliği toplantısına katıldı. Katılımcılara yazılı ve görsel malzemelerin desteği ile tanıtılan Stadımız büyük övgü aldı.

Avrupa Stad Yönetimi Birliği ESMA`nın (European Stadium Management Association) İtalya`nın Milano kentindeki San Siro Stadı`nda, 8–10 Haziran 2004 tarihlerinde düzenlediği ve Arsenal, Milan, Inter, Liverpool, Olympic Lyon, Paris Saint Germain gibi dünyanın önde gelen 30 civarında kulübünün iştirak ettiği toplantıya; Fenerbahçe Spor Kulübü adına Genel Müdür Vekilimiz ve Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar ve Stad Müdürümüz Mürşit Tarhan katıldılar.

Spor Kulüpleri yanında, üniversiteler, stat sahibi ve işletmecisi kurumların da katıldığı toplantıda; çağdaş stat yönetim teknikleri, bilet basım ve satış organizasyonları, stat yönetimi ve bilet satışları ile ilgili bilgisayar programları, stat güvenlikleri, statların rasyonel kullanımları gibi konular tartışıldı.

Teorik tartışmaların yanı sıra, film gösterileri ve "vak’a metodu" yöntemi de eğitimde kullanılırken, ayrıca San Siro Stadı`nda alan çalışması yapıldı.

ESMA yönetimi ve katılımcılara, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı tanıtan yazılı ve görsel malzemelerin de sunulduğu toplantıda, bir çok temsilci, stadımızın örnek olarak gösterilen çoğu stattan daha muhteşem olduğunu vurguladı.

Panel süresince stadlar ile stat araç ve gereçleri konusunda bir de fuar açıldı.

Bu arada, toplantıya katılan temsilcilerimiz tarafından hazırlanan rapor, Yönetim Kurulumuz`a sunuldu ve değerlendirmeye alındı.

kaynak: Fenerbahce.org


08.06.2004

ESMA Stat Yönetimi Semineri

European Stadium Management Association “ESMA” / Avrupa Stat Yönetimleri Birliği’nin; İtalya’nın Milano şehrindeki San Siro Stadı`nda düzenlediği "Stat Yönetimi" konulu eğitim çalışmalarına, Fenerbahçe Spor Kulübü’nü temsilen Genel Müdür Vekili ve TFF / UEFA Kriterleri Sorumlusu Abdülkadir Kuşin, Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar ve Stat Müdürü Mürşit Tarhan katılıyor.

9-10 Haziran tarihlerinde yapılacak çalışmalara, Avrupa’nın otuzdan fazla büyük kulübü ile stat sahibi ve işletmesi olan kurumlar iştirak ediyor.

Statlara çağdaş bir işletme gözü ile bakan ve bu nedenle stadların modern işletme bilimi yöntemleri ile çalıştırılmasını öngören ESMA; bu nedenle UEFA’dan da büyük destek alıyor. Söz konusu eğitim çalışmalarının ana başlıkları söyle:
Statların ve müsabaka yönetimlerindeki sorunların giderilmesi
Stat yönetim tekniklerinin geliştirilmesi ve çağdaşlaştırılması
İzleyici güvenliğinin sağlanması
Kalabalıkların kontrolü
Biletlerin basım ve denetimleri ve giriş yöntemleri
Güvenlik ( Steward) konumları ve işleyişi
Statlara maç günleri dışında da gelir getirici işlev kazandırılması
Sahaların zemin ve çim sorunları

Teorik bilgilerin yanı sıra, Vak’a Metodu da eğitimde kullanılacak. San Siro Stadı`ndaki bütün birimler görülmek suretiyle alan çalışmaları da yapılacak.

kaynak: fenerbahce.org


27.05.2004

TRİBÜN GELİRLERİ

Kadrosunu yıldız futbolcular transfer ederek güçlendirmeye çalışan sarı-lacivertliler için, kendi sahasında yapacağı Şampiyonlar Ligi maçlarında elde edilecek tribün gelirleri de büyük boyutlarda olacak.

Şampiyonlar Ligi'nde alacağı her puanla aynı zamanda para kazanacak Fenerbahçe, bu fırsatı değerlendirebilirse gelirlerini daha da arttıracak.

KOMBİNELERE İLGİ BEKLENİYOR

2003-2004 sezonunda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı maçlarda 40 bine yakın seyirci ortalaması tutturan Fenerbahçe'de taraftarların kombine biletlere yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

1 Haziran Salı gününden itibaren statda oluşturulacak özel bölümde satışa sunulacak kombine biletler de kulüp için bir gelir kaynağı oluşturuyor.

kaynak: AA


24.05.2004

Başkanımız FBTV`ye konuk oldu

"NUMARALI TRİBÜNE OCAK VEYA ŞUBATTA BAŞLAYACAĞIZ"
"Fenerbahçenin geleceğini ön görerek bir plan oluşturduk ve şimdiye kadar buna sadık kaldık. Numaralı tribünü de bu çerçeve de bir sıraya koyduk ve ortaya çıkan sportif başarının devamı için stadın yapımını önümüzdeki döneme bıraktık. Şampiyonlar Ligi`nde iyi bir yere geliriz, ve şubat gibi yapmaya başlarız diye konuştuk."


17.05.2004

Stat yıkılmıyor

Ligi şampiyon bitiren Fenerbahçe’de Şükrü Saracoğlu Stadı’nın tamamlanması ile ilgili proje beklemeye alındı. Sarı lacivertli yönetim, inşaatın başlaması halinde bunun Şampiyonlar Ligi’ne olumsuz yansıyacağını düşünerek, planını şimdilik askıya aldı.

Stadın yapımından sorumlu Asbaşkan Nihat Özbağı, ‘Hedefimiz lig biter bitmez kazmayı vurmaktı. Ancak takımın Şampiyonlar Ligi’ndeki konsantrasyonunun bozulmasını istemiyoruz. Bu yüzden gelişmeleri bekleyip, öyle karar vereceğiz’ dedi.

kaynak: Hürriyet


17.05.2004

Ulusoy: F.Bahçe taraftarı örnek

Futbol Federasyonu Başkanı, ‘F.Bahçe ile gurur duydum. Taraftarları centilmen bir tavır gösterdi. Şampiyonluk maçında bana gösterilen ilgiden memnun kaldım’ dedi.

FUTBOL Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki atmosferin Avrupa’da bile yaşanmadığını ifade ederek sarı lacivertlilere övgü yağdırdı. Her takıma eşit mesafede olduğuna değinen Ulusoy, F.Bahçe’nin şampiyonluğundan gurur duyduğunu söyledi.

Ulusoy şöyle dedi: ‘Son maça federasyon yönetim kurulu üyelerimle geldim. Taraftarların uzattığı F.Bahçe kaşkolunu takınca inanılmaz tebrik aldım. Ligde yüreği ve tribünleri ile mücadele ederek şampiyonluğu hak eden F.Bahçe ile gurur duydum. Sadece maça girişte ve çıkışta birkaç eleştiriye maruz kaldım. Bunun dışında şampiyonluğu ve başarıyı F.Bahçe yönetimi ve taraftarları ile paylaşmanın sevincini yaşadım. F.Bahçe taraftarları centilmen tavırları ile örnek oldular. Bana gösterilen ilgiden çok mutlu oldum. Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluna organizasyondan dolayı teşekkür ederim.’

kaynak: Hürriyet


16.05.2004

Kutlama zamanı

Fenerbahçemiz`in 15. şampiyonluğu, bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`ndaki şölenle kutlanacak.

Taraftarlarımızın görsel ve işitsel bir şölene tanıklık edeceği kutlamalara Malatyaspor maçının biletleri ile giriş yapılabilecek.

Kutlama için Kadıköy`de olacak taraftarlarımız, saat 16.00’dan itibaren stada alınmaya başlanacaklar.

Oyuncularımız ve teknik kadromuzu taşıyacak olan üstü açık otobüs ise, saat 16.30’da Samandıra’dan hareket ederek, Maltepe ve Sahil Yolu güzergahı üzerinden konvoylar eşliğinde stadımıza gelecek.

Kapıların açılmasından itibaren 2 saat stada taraftarlarımızın yerleşmesi ile geçecek, aynı esnada stat hoparlörlerinden müzik yayını yapılacak. Saat 18.00’den itibaren de bir çok ünlü sanatçı konser verecek.

Hepimizin sabırsızlıkla beklediği şampiyonluk kutlaması, saat 21.00`den itibaren başlayacak. Bu çok özel gecede, tribünlerdeki ve televizyon ekranları başındaki milyonlarca taraftarımız, muhteşem bir görsel şölene tanıklık edecek.

Bu arada, şampiyonluk kutlamalarına katılacak olan taraftarlarımızın, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`na fotoğraf makinesi ile girmelerine izin verilecek.


15.05.2004

İlhan Ekşioğlu'nun Açıklaması

16 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Fenerbahçemiz’in şampiyonluk şöleni için yazılı basınımızın foto muhabirlerinin kullanımı için iki adet çalışma platformu ayrılmıştır. Ayrılan platformların bir tanesi numaralı tribün, diğeri ise maraton tribünün önünde inşa edilmiştir. Kutlamalarımız esnasındaki özel ses ve görüntü efekt sisteminin rahatlıkla uygulanabilmesi için foto muhabirlerinin bu alanların dışına çıkmaması gerekmektedir. Bu yüzden foto muhabirlerinin sahaya çıkış için kullandıkları kapı gösteri boyunca kapalı tutulacaktır, çıkışlar numaralı tribündeki eski hakem çıkış kapısından yapılacaktır. Bu arada yapılan özel anlaşma gereği, görüntülü çekim hakları sadece FBTV ve Lig TV’ye aittir. Bu nedenle stadımıza hiçbir kurumun kameraları alınmayacaktır. Yukarıda belirttiğimiz konulara gerekli hassasiyetin gösterilmesi, saha içindeki düzenin bozulmasını önleyecektir. Anlayışınız için teşekkür eder, saygılar sunarım.

İlhan Ekşioğlu
Stadtan Sorumlu Yönetici


12.05.2004

Kombine kartlarla ilgili çalışmalar başladı

Kulübümüz, 2004-2005 futbol sezonu için kombine kart çalışmalarına başladı.

Kısa süre içerinde hazır olacağı belirtilen kombine kartların satışa çıkacağı tarih, Kulübümüzün resmi internet sitesi www.fenerbahce.org ve FBTV aracılığıyla taraftarlarımıza duyurulacak.


12.05.2004

Taraftarımıza teşekkür

Takımımızın 14 Mayıs Cuma akşamı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda Malatyaspor ile oynayacağı sezonun son maçının biletleri tükendi.

Sabah saatlerinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Biletix gişeleri ve internet sitesi olmak üzere bir çok farklı noktadan satışa sunulan biletler, kısa sürede tükenirken, daha önceki maçlarda uygulanan 1 kişiye en fazla 5 biletin satıldığı kural, bu maç için 1 kişiye en fazla 2 bilet şeklinde uygulandı.

Türkiye`nin ve dünyanın en büyük taraftar kitlelerinden birine sahip olan ŞAMPİYON takımımızın maçına gösterilen bu müthiş ilgiden ötürü taraftarlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulübü


11.05.2004

100 milyon dolar

Bütçesini 100 milyon dolara çıkarmayı hedefleyen yönetim, Malatyaspor maçından sonra Şükrü Saracoğlu Stadı’nın numaralı tribününü yenilemek için startı verecek. 5 ay içinde tamamlanması planlanan yeni tribünün altında 3 bin metre karelik bir iş merkezi açılacak. Doğuş Grubu’na verilmesi planlanan iş merkezinde çeşitli mağazalar açılacak. Sarı lacivertli taraftarlar bu iş merkezinde haftanın 7 günü alışveriş yapıp, kulüplerine katkıda bulunabilecek.

Numaralı tribün tarafında loca sayısı ikiye katlanacak. Maraton’da 60 locaya sahip olan sarı lacivertliler, yeni yapılacak tarafa talep çok olduğu için, 120 tane loca koyacak. Localar için şimdiden çok sayıda Fenerbahçeli işadamının sırada beklediği bildirildi.

kaynak: Hürriyet


05.05.2004

Stad Danışma Merkezi

Kulübümüz bir ilke daha imza attı. Türkiye`nin bir numaralı stadı olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadı gelişen ve çoğalan tribünleri ile taraftarlarımıza hizmet anlamında stad ile ilgili her türlü sorunları değerlendirmeye almak için stad danışma merkezi birimi ile taraftarlarımızı bilgilendirmekte ve sorunların çözülmesi için yetkili kişiler ile gerekli görüşmeleri yaparak sonuçlandırmakta.

Şükrü Saracoğlu Stadı Danışma Hattı
Email: sukrusaracoglustadi@fenerbahce.org
Telefon: 0 216 349 37 37


04.05.2004

Stadımız örnek alınacak

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA kriterlerine uygun hale getirilen Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda yapılan örnek çalışmalar nedeniyle, Kulübümüz`e bir teşekkür mektubu gönderdi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nın diğer kulüplere örnek ve format teşkil edecek şekilde, 2004-2005 futbol sezonu ile birlikte yürürlüğe girecek olan UEFA kulüp lisans sistemine göre gerekli kriterlere uygun hale getirilmesi ile ilgili kaleme alınan yazıda, geçtiğimiz günlerde stadımıza gelerek incelemelerde bulunan Kulüp Lisans Sistemi Altyapı Uzmanı Cem Cenk`in şu ifadeleri yer aldı: "Kulübünüzün Kulüp Lisans Sistemi Altyapı Kriterleri ile ilgili hazırlamış olduğu "Emniyet ve Güvenlik Stratejisi", "Onaylanmış Tahliye Planı", "Yangın Söndürme Sistemi", "Tesis Kuralları" ve "Yönlendirme İşaret Şekilleri" gibi çalışmalarınız diğer kulüplere format olması amacıyla Kulüp Lisans Yetkilileriniz Sn. Turgut Acar ve Müsabaka Direktörümüz Sn. Mürşit Tarhan`ın şifai onaylarıyla gönderilmiştir. Kulüp Lisans Sistemi Altyapı Kriterlerine göstermiş olduğunuz profesyonel ve titiz anlayışınızdan dolayı yetkililerinize ve şahsınıza teşekkür ederiz."

kaynak: fenerbahce.org


04.05.2004

Fenerbahçe, stadı yıkmak için bekliyor...

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın numaralı tribün bölümünün yıkımı konusunu da görüştüklerini kaydeden Özdemir, ''15 gün içinde bu konuda kararımızı vereceğiz. Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayıp oynamayacağımız henüz belli değil. Eğer oynayacaksak, stadın yeniden yapılması o maça yetişir mi, düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda karar vereceğiz. Stadın çimleri de değiştirilecek'' diye konuştu.

kaynak: milliyet


Ortega Saracoğlu`nda!
27.04.2004

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, "Hayat Bilgisi" dizisinin "Ortega" lakaplı oyuncusu Paşhan Yılmazer ve dizinin çekim ekibine ev sahipliği yaptı.

Günün erken saatlerinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`na gelen "Ortega" ve Hayat Bilgisi`nin çekim ekibi, dizinin önümüzdeki günlerde yayınlanacak bölümü için stadımızın farklı bölümlerinde çekim yaptılar.

Fenerbahçeli olduğunu belirten Pashan Yılmazer yaptığı açıklamada, "Daha önce bir çok kez taraftar olarak buraya geldim, fakat bu sefer durum farklı. Stat boş ve ben de sahadayım. Çok etkilendim" dedi.

kaynak: fenerbahce.og


26.04.2004

Stadımız denetlendi

2004-2005 futbol sezonu ile birlikte yürürlüğe girecek olan kulüp lisans sistemine göre UEFA Kriterlerine uygun hale getirilen Stadımız, bugün TFF tarafından denetlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu`nun statlarla ilgili yetkilisi Cem Cenk, bugün sabah saatlerinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`na gelerek bu konuda incelemelerde bulundu.

Statlarla ilgili rapor hazırlayacak olan Cem Cenk, yaptığı açıklamada, ilk olarak stadımızda incelemelerde bulunduğunu ve buradan Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor`un statlarında da incelemede bulunacağı ifade etti.

Bu arada, UEFA yetkilileri gelecek ay Türkiye`ye gelerek statların belirlenen kriterlere uygun olup olmadıklarını inceleyecekleri bildirildi.

kaynak: fenerbahce.org


26.04.2004

Sada inceleme

Futbol Federasyonu statlarla ilgili yetkilisi Cem Cenk, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda incelemelerde bulundu.
Statlarla ilgili rapor hazırlayacak olan Cenk'in, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un statlarında da incelemede bulunacağı, ayrıca UEFA yetkililerinin de gelecek ay Türkiye'ye gelerek statları gezecekleri bildirildi.

kaynak: Milliyet


23.04.2004
Stadımız kutlamalara ev sahipliği yaptı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, bugün Kadıköy`deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına ev sahipliği yaptı.

Miniklerin gösterileri ile başlayan kutlamalar, verilen konserlerle sona erdi.

kaynak: fenerbahce.org


21.04.2004

Stadın zemini ısıtmalı oluyor

Fenerbahçe Stadı'nın eski tribünleri yıkılıyor. Nihat Özbağ'ın yeni tribünler ile birlikte stadın çevresini de kapsayan harika bir spor kompleksi projesi var. Geçenlerde Başkan Aziz Yıldırım'ın, Aziz Yılmaz'ın liderliğini yaptığı vakfa ziyarete gittiğini yazmıştım. Nedeni, bu vakıf binasını da bu harika stad projesine dahil etmekmiş. Bunu konuşmuşlar. Yılmaz'da başkana kulübün menfaatlerini düşünerek vakıf yerine vermek için yeşil ışık yakmış.

Altı otopark olacak tesisler için lig biter bitmez çalışmalar başlayacak. Ancak Fenerbahçe Stadı'nın zemini, o görkemli, harika tribünlere göre değil. Yani zemin kötü. Drenajı da iyi değil. Yeni tribünler ile birlikte zeminde yeniden yapılacak. Ve Fenerbahçe'de ilkleri yapmayı çok seven Başkan Aziz Yıldırım, zemini de ısıtmalı yapmak istiyor. Yapılırsa, Türkiye'nin en iyi stadının yanında zemini ısıtmalı ilk stadı da Fenerbahçe'nin olacak.

kaynak: Alaattin Metin (Akşam)


21.04.2004

Stad inşaatına 1 Mayıs günü başlanıyor

Şükrü Saracoğlu’nun dördüncü tribününün inşaatına 1 Mayıs günü başlanıyormuş.
Stat 4 ay içinde tamamlanacakmış.

İlk projede yeni yapılacak tribünde özel loca yapılması düşünülmüyormuş.
Ancak loca için talep artmış ve kuyruk oluşmuş.
O nedenle bu tribüne de loca yapılması gündeme gelmiş.
Bunun yanında büyük bir ‘devlet locası’ ve VIP locası düşünülüyormuş.
Bir de basın tribünü...
Aziz Yıldırım yıllık loca gelirini 5-6 milyon dolar olarak hesaplıyor.
Stat bittiğinde 55 bin kişilik olacak.

kaynak: Ertugrul Özkök (Hürriyet)


21.04.2004

Stadımız denetlenmeye hazır

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, 2004-2005 futbol sezonu ile birlikte yürürlüğe girecek olan kulüp lisans sistemine göre UEFA Kriterlerine uygun hale getirildi.

Bu doğrultuda yapılan uygulamada, UEFA, İçişleri Bakanlığı,Türkiye Futbol Federasyonu, İstanbul Valiliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulunun istekleri doğrultusunda hazırlanan "Stadyum Tesis Kuralları", stadyumumuzun giriş kapılarına ve fuayelerine asıldı.

TFF tarafından örnek gösterilen ve diğer kulüplere tavsiye edilen "Stadyum Tesis Kuralları", Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 dilde hazırlandı.

Kulübümüz bu hazırlık doğrultusunda, Futbol Federasyonu tarafından 26 Nisan 2004 Pazartesi günü denetlenecek.

kaynak: fenerbahce.org


19.04.2004

Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, Fenerbahçe karşısında böylesine bir atmosferde 1 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Uyanık, maç sonrası yaptığı açıklamada, bu akşam futbolcularından daha iyi bir oyun beklediğini belirterek, ''Yine de futbolcularım çok iyi mücadele etti. Haysiyetleriyle buradan 1 puan çıkaran futbolcularımı ve teknik heyetimi kutluyorum'' dedi.

Böylesine güzel bir futbol mabedinde maç oynamanın ve puan almanın sevindirici olduğunu anlatan Uyanık, ''Öncelikle bu stadı yapanları tebrik ediyorum. Maçta bizim attığımız golden sonra Fenerbahçe panikledi. Belki daha dikkatli oynasak sahadan galibiyetle de ayrılabilirdik. Zor bir maçtan puan aldık'' şeklinde konuştu.

kaynak: milliyet


13.04.2004

Kees Van Wonderen; ``Fenerbahçe maçındaki atmosferi unutamam``

Hollanda`nın en ünlü spor programı Studio Sport`da bu sezon futbolu birakacak olan Hollanda`lı futbolcu Kees Van Wonderen konuktu. Programın sonunda Van Wonderen`e ``Kariyerinizin en önemli anları nelerdi?' sorusu soruldugunda Van Wondoeren şu cevabı verdi:

``Tabiki Uefa kupasını kazanmak kariyerimin en önemli noktasıydı. Ondan sonra Feyenoord ile 1999`da şampiyonluğu kazanmaktı. Ama deplasmanda oynadığımız Fenerbahçe maçında stadtaki atmosferi uzun zaman unutmam``

kaynak: antu.com


12.04.2004

F.Bahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın 60 bin kapasiteye çıkarılması için son adım atılıyor. Doğuş Grubu'nun ve Garanti Bankası'nın sahibi F.Bahçeli işadamı Ferit Şahenk ile F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım arasında yapılan görüşmelerden sonra, stadın kalan tribünlerinin bu sezon sonunda tamamlanması kararı alındı. Ferit Şahenk, yaklaşık 10 milyon dolar maliyetli projeyi F.Bahçe Kulübü için bedelsiz olarak yapacak. Stada ilk kazma, Şampiyonlar Ligi'nin garantilenmesi ile vurulacak

Stadın tamamlanmayan bölümlerinin projelerinden sorumlu yönetici Nihat Özbağı ile koordineli olarak yürütülecek çalışmalarla tribün yeniden tamamen yıkılarak, şu andaki Maraton Tribünü'nün aynısı buraya yapılacak. Tribünün altında kalan zeminin balçık olması nedeniyle inşaat başlamadan önce ilk olarak kazık çakma operasyonu gerçekleştirilecek. Tribünler yıkıldıktan sonra zemine çok sayıda kazık çakılacağı ve ardından tribün inşaatına başlanacağı öğrenildi

Yeniden yapılacak olan tribünde Doğuş Grubu'na ait bir store alanı ile 3 bin 500 araçlık 3 katlı otopark da bulunacak. Kapasitesi 10 bin kişi arttırılacak olan yeni tribün ile birlikte F.Bahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın toplam kapasitesi 60 bin kişiye ulaşacak. Tribündeki tüm çalışmaların 3 ay içinde tamamlanacağı ve F.Bahçe'nin yeni sezondaki lig maçları ile Şampiyonlar Ligi maçlarına gecikmesiz hazır hale getirileceği de alınan haberler arasında.


12.04.2004

Rüzgar panelleri takıldı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda Migros tribünün ardından Telsim tribünün de arka bölümlerine rüzgar panelleri takıldı.

Stad Müdürümüz Mürşit Tarhan, resmi sitemize yaptığı özel açıklamada, "Migros tribünün ardından Telsim Tribünü`nü de rüzgar panelleri ile kapadık. Bu paneller ses dalgasını yansıtıyor ve titreşim yapmıyor. Bu şekilde stadımızın akustiğine önemli bir katkıda bulunuyor. Bunun dışında her iki tribünün de üst bölümüne gelen rüzgarı kesiyor, yağışlı günlerde yağmur taneciklerinin bu bölüme girmesini ve bu suyun sıçramasını engelliyor" şeklinde konuştu.

138 metre uzunluğundaki bir bölüme takılan paneller, 2.3 m eninde, 4.3 m yüksekliğinde.

60 adet rüzgar paneli ile toplam 530 m2`lik bir alan kapatılırken, 5 cm kalınlığındaki paslanmaz boya ile kaplı bu panellerin iç kısmında ise poliüretan malzeme kullanılmış. Her bir panelin 30 yıl garantisi bulunuyor.

kaynak: fenerbahce.org


09.04.04

Stat tamamlanacak

Yönetim, lig biter bitmez Şükrü Saraçoğlu Stadı’na kazmayı vuracak. Şu anda 52 bin seyirci kapasitesine sahip olan stadın Şampiyonlar Ligi maçlarına yetiştirilmesine çalışılacak. Bu konuda gerekli finansal kaynağı oluşturan sarı lacivertliler, 2005 yılına 65 bin kişilik stat ile girmeyi hayal ediyor. Stat bittikten sonra ise Kenan Evren Lisesi’nin yerine iş merkezi ve otopark inşaatı başlayacak.

Kazma vurulacak

Şükrü Saraçoğlu Stadı’nın numaralı tribününe lig biter bitmez kazma vuruluyor. Yönetimin hedefi Şampiyonlar Ligi maçlarını tamamlanmış statta oynamak.

kaynak: Hürriyet


04.04.04

Kazma mayısta

F.BAHÇE Asbaşkanı Nihat Özbağı, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın numaralı tribününün yapımına lig biter bitmez başlayacaklarını söyledi. 4-4.5 aylık bir süre içinde stadın inşaatını bitirmeyi amaçladıklarını dile getiren Özbağı, ‘‘İnşaat tamamen bittiğinde taraftarımız daha da güzel maç seyredecek. Tribünler bitince otopark inşaatına başlayacağız’’ dedi.

kaynak: Hürriyet


03.04.04

Numaralı tribün için ilk adım...

Fenerbahçe Stadı'nda numaralı tribünün yenilenmesi için çalışmalara start verildi. Liglerin bitimiyle birlikte yıkılacak olan tribünün sondaj çalışmalarına bugün başlandı. Sondaj çalışmaları ile açılacak deliklere tribünün oturtulacağı kazıkların çakılacağı belirtildi.


31.03.04

NOBRE FENERBAHÇE DERGİSİNE ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPTI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarların yarattığı atmosfere de övgüde bulunan Nobre, şöyle devam etti: ''Bu takımı, bu müthiş taraftarı ve bu formayı çok sevdim. Şükrü Saracoğlu Stadı tam bir arena. Burada coşmamak elde değil. Galatasaray'a gol atarak tam bir Fenerbahçeli oldum. Ailem geldiği günden beri Türkiye'de çok mutlu. Çocuğum da küçük olmasına rağmen kısa sürede buraya adapte oldu.''


30.03.04

Basın açıklaması

21.03.2004 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Bursaspor müsabakasında çıkan olaylardan dolayı TFF Disiplin Kurulu, Kulübümüzün 2.500.000.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar vermiştir.

Taraftarlarımızdan bundan sonraki maçlarımızda bu gibi cezalara sebebiyet verecek davranışlarda bulunmamalarını, şampiyonluk yolunda ilerleyen takımımızı gönülden desteklemelerini, her zaman olduğu gibi maçlara gelerek destek vermelerini rica ederiz.

Fenerbahçe Spor Kulübü
Yönetim Kurulu

kaynak: fenerbahce.org


29.03.2004

Stadımıza rüzgar panelleri takıldı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nın Migros ve Telsim tribünlerinin arka bölümlerine rüzgar panelleri takıldı.

Stad yetkilileri, takılan rüzgar panelleri sayesinde hem stad akustiğinin daha iyi sağlanacağını, hem de tribünlerin üst bölümlerine gelen rüzgarın kesileceğini belirttiler.

kaynak: fenerbahce.org


29.03.2004

Yönetim Kurulumuz toplandı

Yönetim Kurulu toplantısında Stadımız`ın kalan bölümünün yıkılıp yeniden yapılması konusunda görüştüklerini de söyleyen Vedat Olcay, "Sayın Nihat Özbağı, bu konuda sorumlu yönetici arkadaşımız. Kendisi proje bazında her türlü hazırlığın yapıldığını ve her an inşaata başlanabileceğini söyledi. Fakat, Yönetim Kurulumuz hem takımımızın ligdeki durumunu da göz önünde bulundurarak, bir sonraki toplantıda bunu karara bağlamayı uygun gördü." diyerek sözlerini tamamladı.

kaynak: fenerbahce.org


Saracoğlu’nda final

UEFA’nın, Şükrü Saracoğlu’nu final maçı oynatılacak statlar arasına aldığını belirten Nihat Özbağı, inşaatın bitmesini bekliyorlar dedi

‘Tam puan verdiler’
Asbaşkan Nihat Özbağı’nın şu günlerde içi içine sığmıyor. Şükrü Saracoğlu Stadı’nın tribünlerinin yıkılıp yeniden yapılmasında büyük emeği bulunan Nihat Özbağı, UEFA’nın, kendileri başvurmadan Saracoğlu’nu, “Önemli final maçı oynatılabilecek statlar” listesine eklediğini vurgulayıp, “Yetkililer, olimpiyat incelemesi için geldiklerinde stadımıza tam puan vermişlerdi. Şimdi, numaralı tribünü de yıkıp, yeniden yapmamızı bekliyorlar” diye konuştu.

Çalışmalar hızlandı
En geç mayıs ayında numaralı tribünün yıkılıp, yeniden yapımına başlamayı planladıklarını ifade eden Özbağı, şunları söyledi: “İnşaat bitip, stadımız tam anlamıyla dört dörtlük olunca, UEFA da Kadıköy’de bir Avrupa Kupası finali oynatacak. Çalışmalarımıza hız verdik. Sadece stat değil, projesini yaptığımız ve yapılanmasında olanak bulunan tüm yeni tesisleri bu dönemde bitireceğiz. Kısa sürede hangi tesislerin ne zaman yapılacağının haritası ortaya çıkacak.

kaynak: Fanatik


27.03.2004

Rezervasyon yapıldı

ASBAŞKAN Nihat Özbağı, UEFA'nın kendi başvuruları olmadan Şükrü Saracoğlu'nu önemli bir final maçı oynatılabilecek statlar listesine eklediğini açıkladı. Fenerbahçeli yönetici, UEFA yetkililerinin Olimpiyat Stadı'nı inceledikleri sırada Kadıköy'e de geldiklerini ve Şükrü Saracoğlu'na tam puan verdiklerini söyledi. Özbağı, "Bir an önce inşaatı bitirmemizi bekliyorlar. Çalışmalarımıza hız verdik" diye konuştu.

kaynak: Milliyet


25.03.2004

Stat yıkılıyor, Fener Laila açılıyor

Fenerbahçe Stadı'nın yarım kalan bölümleri de yıkılıyor. Yani, Şeref Tribünü'nün olduğu o eski bölümlere mayıs ayında kazma vurulacak. Şimdi diyeceksiniz ki, takım Şampiyonlar Ligi'ne katılacak, o zaman o stat ne olacak.

Geçen gün Başkan Aziz Yıldırım, kardeşi Ali Yıldırım ve o güzel stadın projesini yapan, gece gündüz çalışan Nihat Özbağ ile birlikte kulübün bahçesinde dolaşırken, konu birdenbire stadın o eski bölümünün yıkımına geldi. Nihat Özbağ ile Ali Yıldırım, 'Mayıs ayında lig biter bitmez kazmayı vuralım' dedi. Çok şaşırdım. Herkes gibi ben de, 'Şampiyonlar Ligi maçları ne olacak' dedim. Yıldırım ile Özbağ, '3 ay içinde tribünleri bitiririz' cevabını verince daha çok şaşırdım. Öyle ya, Mustafa Denizli döneminde Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne kalmış, yol tarafındaki tribünler yıkıldığı için stadın havası bozulmuştu. Özbağ, '3 ayda tribünlerin kaba inşaatını bitiririz. Şampiyonlar Ligi'nde de taraftarların oturacağı şekile getiririz. En fazla ince işlerini yapamayız..' cevabını verdi. Hatta, şampiyon matematiksel olarak lig bitmeden belli olursa, zaman kazanmak için yıkımın daha önce de yapılabileceği konuşuldu.

Bu arada herkesin Fenerbahçe Burnu'nda kulüp binasının olduğu yere gidip, yeni yapılanları görmesini tavsiye ederim. Metin Aşık'ın yaptırdığı havuz yıkıldı. Yerine daha büyüğü, daha güzeli yapılıyor. Etrafında üyelerin yazın güneşleneceği, vitamin barından, normal barına ve diskosuna kadar Laila gibi harika bir mekan yapılıyor. Avrupa'dan getirilen palmiye ağaçları dikilecek. Galatasaray tesisleri ile arasında bulunan taş yığını barakalar kaldırılacak, sınırda beton yığınları değil, yemyeşil ağaçlar olacak. Yazın plaja gelenler de o gecekondu görüntüsündeki soyunma odalarında değil, daha önce Yüksek Divan Kurulu'nun bulunduğu modern binayı kullanacak. Faruk Ilgaz Tesisleri'nin altında deniz tarafında bulunan pastahane, fitness center, sauna açıldı. Pazar günü muhteşem bir kalabalık vardı. Başkan Aziz Yıldırım, 'Burayı ben Kadıköy'ün en güzel yeri Laila'sı yapacağım' diyordu. Bitmek üzere. İsmi de Fener Laila.

kaynak: Aksam


20.03.2004

Nihat Özdemir: "Henüz inşaata başlama tarihini belirlemedik..."

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Fenerbahçe Burnu'ndaki kulüp binasında gerçekleştirdiği toplantıda görev dağılımı yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan Nihat Özdemir, 2. başkanlık görevini sürdürdüğünü, aynı zamanda basın sözcülüğü görevini de üstlendiğini belirtti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın numaralı tribününün yeniden inşasıyla ilgili projeleri değerlendirdiklerini ancak henüz inşaata başlama tarihini belirlemediklerini söyleyen Özdemir, bu konuda takımın durumuna göre hareket edeceklerini kaydetti.

kaynak: internetspor.com


13.03.2004

Basın açıklaması

13 Mart tarihli günlük Fanatik gazetesinde "Stada çimci dayanmıyor" başlığı altında yayınlanan ve içeriğinde "Şükrü Saracoğlu Stadı’nın çimleri başa bela oldu.. Son olarak ziraat mühendisi çim uzmanı Yelda Güçlü`nün görevine son verildi" şeklinde ifadeler yer alan haber gerçekleri yansıtmamaktadır.

Sayın Yelda Güçlü`nün, 2002 yılının Temmuz ayından itibaren çim sahaların bakımı ile ilgili olarak Kulübümüzle hiç bir profesyonel bağlantısı yoktur.

Spor kamuoyunun bilgisine sunulur.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulübü

kaynak: Fenerbahce.org


13.03.2004

FB ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADI'NA ÖVGÜ

Stadyumların kulüplerin fabrikası olduğunu kaydeden Şenes Erzik, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gereken yatırımı yaptığı için Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluna teşekkür etti.
Görevi gereği bugüne kadar Avrupa'da pek çok stat gezdiğini anlatan Erzik, ''Fenerbahçe'nin yeni yapılan maraton tribünündeki düzen, ne Nou Camp'ta ne de Bernabeu'da var. Tribüne girdiğinizde gördüğünüz hava, görevli personelin size davranışları, bir stat değil de lüks bir oteldeymişsiniz gibi hissettiriyor'' şeklinde konuştu.

kaynak:Milliyet


10.03.2004

Sarı-lacivertliler, Saracoğlu Stadı'nın numaralı tribünü için 2 formül düşünüyor. Ya sezon biter bitmez kazma vurulup Şampiyonlar Ligi'ne yetişecek ya da 1 yıl daha beklenecek.

Ligde 11 puan geriden gelerek liderlik koltuğuna oturan F.Bahçe'de Şükrü Saracoğlu Stadı'na ne zaman kazma vurulacağı konusu henüz kesinlik kazanmadı. Numaralı, basın ve VIP tribünlerinin yer aldığı bölümün modern bir hale kavuşturulması konusunda iki formül bulunuyor. Sarı-lacivertli yönetim, bu kararı verebilmek için ligin bitmesini bekliyor.

Formül 1: Yıkım sezon sonu

İlk formül, bu bölümün Malatyaspor ile ligin son haftasında yapılacak maçın ardından yıkılması. Eğer bu gerçekleşirse gece- gündüz yapılacak yoğun bir çalışmanın ardından tribün, Şampiyonlar Ligi ön elemesine yetiştirilecek. Tribünün üzeriyse gelecek sezonun bitiminden sonra kapatılacak. Otopark ve işyerlerinin inşaatları ise devam edecek. Fenerbahçe'nin bu sezonu ligde şampiyon oarak bitirmesi halinde 1 ön eleme, ikinci olması halindeyse 2 ön eleme oynayacak olması kafaları karıştırıyor.

Formül 2: 1 yıl bekleyelim

Yönetimde bir bölüm üye ise inşaatın tamamen diğer sezona bırakılması gerektiğini savunarak, "3 sezon önce inşaatı yetiştiremeyince Şampiyonlar Ligi'nde puan alamadık. İnşaatın bitmeme riskini göze alamayız. Rakip takımları, tribünlerin görkemiyle boğmalıyız. Taraftarlar bizden Şampiyonlar Ligi'nde başarı bekliyor" yorumunu yapıyorlar.

55 bin koltuk olacak

Eğer tribün inşaatı gerçekleşirse 44 bin koltuklu olan stat, 55 bin koltuğa çıkacak. Bu da hasılatın daha yüksek olmasını sağlayacak. Şimdi kararın netleşmesi için yönetim, Malatyaspor ile ligin son haftasında yapılacak maçı bekliyor. O maçın sonunda belki de ligde alınacak sonuca göre tribün inşaatına başlanıp başlanmayacağı kesinleşecek.

DENİZ DERİNSU
Sabah


05.03.2004

Başkanımız FBTV`ye konuştu

NUMARALI TRİBÜNÜ YENİDEN YAPACAĞIZ
"Yakın bir zamanda, numaralı tribünü yıkıp, üstünü kapayacağız ve kapasiteyi 75 bin kişiye çıkaracağız. Sayın Nihat Özdemir bu konuda çok heyecanlı. Bana 3-4 ay gibi bir sürede bunu tamamlayabileceğini ifade etti. Ama, şampiyonluğa giden takımımıza olumsuz bir etki yapmamak için uygun zamanı bekliyoruz."

KÜFÜRSÜZ TEZAHÜRAT ÇAĞRISI
"Fenerbahçe seyircisinden isteğim, tribünlerimizde küfürü ortadan kaldırmaları. Bayanların ve çocukların da gelebilmesi için bu şart. Bize yakışan da zaten bu. Bunu son Galatasaray maçında gördük. Umarım, bunu sürdürürler."

İSLAM ÇUPİ BASIN TRİBÜNÜ
"İslam Çupi basında duayen olmuş biridir. O`nu anmak istiyoruz. Bu nedenle basın tribünümüze İslam Çupi`nin ismini vereceğiz. Şu anki basın tribününü yıkıp yerine onun ismine yakışır bir basın tribünü yapacağız. Böylece Çupi`nin adı yaşayacak."

kaynak: fenerbahce.org


26.02.2004

Derbi 19.00`da oynanacak

İl Güvenlik Kurulu, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maç öncesinde bugün toplandı.

Kurul, 29 Şubat Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin, saat 19.00`da oynanmasına karar verdi.

İstanbul Valisi Muammer Güler`in başkanlığında yapılan toplantıya, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Başkanımız Aziz Yıldırım ve Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın da katılırken, toplantıdan şu kararlar çıktı:

  • Maçta 4200 personel görev yapacak.
  • Maç saatinin gündüze alınmasında yayın, stadın durumu, hava şartları ve güvenlik unsurlarının yanı sıra güvenlik açısından bir sorun olmaması nedeniyle maçın daha önce açıklandığı şekilde saat 19.00`da başlaması.
  • Galatasaraylı taraftarlara 2100 bilet
  • İki takım taraftarları arasında güvenlik alanı oluşturulacak.
  • Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nın kapıları, maç günü saat 13.00`de açılacak.
    Galatasaraylı taraftarlar 13.00`de Ali Sami Yen önünde toplanarak, buradan maça götürülecekler.


24.02.04

Büyük derbi yine kapalı gişe!

Ve büyük derbi yine kapalı gişe !.. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Pazar günü yapılacak derbi maç için satışa çıkan biletler 1 gün içerisinde tükendi.. Biletix'in sitesini bile kilitleyen taratarların bilet akını, rekor düzeyde satış gerçekleştirdi...

Sabah saatlerinde satışa çıkarılan ve taraftarların büyük ilgi gösterdiği biletler için talep patlaması yaşandı.

Taraftarların bu ilgisi Biletix'in sitesini kilitlerken, sadece bu maç için bilet satışı için bir ana sayfa dizaynı yapıldı.
Ayrıca Biletix gişeleri önünde de uzun kuyruklar oluştu.

Öğleden sonra biletlerin bittiği açıklaması, Biletix firmasının internetteki web sitesinden duyuruldu.


23.02.2004

Taraftara umut, rakiplere taş !..

Fenerbahçeli yöneticiler Nihat Özdemir ve Murat Özaydınlı, katıldıkları bir öğrenci söyleşisinde ezeli rakiplerini Galatasaray ve Beşiktaş'a sık sık göndermeler yaptılar.. İşte çok konuşulacak açıklamalar...

Fenerbahçeli yöneticiler başkanvekili Nihat Özdemir ve Asbaşkan Murat Özaydınlı, katıldıkları bir öğrenci söyleşisinde katıldılar.

Acıbadem'deki Doğuş Üniversitesi'nde Fenerbahçeliler Kulübü'nün düzenlediği ''Dünden bugüne Fenerbahçe Spor Kulübü'' konulu söyleşiye katılan yöneticilere, özellikle bu hafta sonu karşı karşıya gelecekleri Galatasaray'la ilgili sıkça soru yöneltildi.

Asbaşkan Özaydınlı, sarı-kırmızılı kulübün karşılaşmanın ilk maçta olduğu gibi gündüz oynanması talebiyle ilgili değerlendirme karşısında, sorunun güvenlik meselesi olduğunu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu sorunun yaşanmadığını anlatarak şöyle konuştu:
''Galatasaray'ın daha önceki yönetimleriyle şu andaki yönetimi çok farklı. Canaydın daha ağırbaşlı ve camiaya yakışan ağırlıkta bir tavır içinde. Karşılıklı ilişklerimiz iyi gidiyor. Olimpiyat Stadı'na biz veya diğer kulüpler onları zorla göndermedi. Kendileri gittiler. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Biz ilk maçta güvenlik toplantısına giderken ve maça giderken 2 kez kaybolduk. Orada karanlıkta boş arazide güvenlik sağlanamayacağı için emniyetin ve valiliğin aldığı bir kararla maç 16.00'da oynatıldı.

Fenebahçe Şükrü Saracoğlu Stadı medeniyetin tam ortasındadır. Onlarca senedir burada derbi maç oynanıyor. Misafirlerimiz kurallara uyarsa maçın gece oynanacağını tahmin ediyorum''

-GALATASARAYLI TARAFTARLARA AYRILACAK YER-

Bir öğrencinin derbi maçta Galatasaraylı taraftarlara ayrılacak tribün kapasitesiyle ilgili sorusuna başkanvekili Özdemir'in verdiği yanıt konferans salonunu güldürdü.

Özdemir, ''Neden bin 800'ün üzerinde yer ayırmıyorsunuz'' şeklindeki soruya, ''Yaptığımız anlaşma bu kadar, Ama geçen haftaki maçınızda 150 tane bilet satılmış 900 kişi izlemiş. İnşallah bin 800'ü de doldurursunuz'' diyerek espirili bir yanıt verdi.

Konuyla ilgili Murat Özaydınlı ise, ''Fiziki zorluklarımız var. Konuk takıma ayırabileceğimiz kapasite bin 800'dür. Siz sıkışırsanız 2 bine de çıkarılır. Beşiktaşlılar 2 bin kişi geldiler. Sorun çıkmadı.

Stat inşaası tamamlanmadığından dolayı böyle bir sorunumuz var. Yapabilecek birşeyimiz malesef yok. Gönül isterdi ki daha fazla Galatasaraylı kardeşimiz gelsin'' şeklinde konuştu.

Özaydınlı, bir Galatasaraylı taraftarın sorusunu yanıtlarken de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın maledildiği fiyata sarı-kırmızılı kulübün sadece maket yaptırdığını söyledi.

Murat Özaydınlı'nın Fenerbahçeli taraftarlara naftalin sattığını ancak, ürünleri bozuk çıktığı için taraftarların başka ürün tercih ettiğini söyleyen Galatasaraylı taraftara yanıtı ise, ''Naftalinleri stokta sakla, 10 sene boyunca lazım olabilir sana'' oldu.

Ajansspor


23.02.2004

İRAN FEDERASYON YETKİLİLERİ STADI GEZDİ

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'u ziyaret için İstanbul'a gelen İran Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Dadkan ve federasyon yönetim kurulu üyeleri Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı gezdi.
İran federasyonundan oluşan 8 kişilik heyetin, stat müdürlüğünden stadın yönetimi, güvenliği ve daha birçok konuda brifing aldıktan sonra, gezerek hatıra fotoğrafı çektirdikleri bildirildi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı tam bir ''futbol arenası'' olarak nitelendirdiği ifade edilen İran federasyon yetkililerinin, Fenerbahçe'yi İran'a davet etmek istedikleri ifade edildi.

Milliyet


20.02.2004

Bir Kadıköy anısı!

İngiltere Milli Takımı’nın genç yıldızı Rooney’in Şükrü Saracoğlu ile ilgili çarpıcı tespitleri var: Oradaki gürültü insanı öldürür

‘Atmosfer unutulmaz’
Türkiye-İngiltere maçı geçti ancak yankıları hala sürüyor. Ada’nın ünlü Four Four Two dergisine konuşan Everton ve İngiltere Milli Takımı’nın genç yıldızı Wayne Rooney, karşılaşmanın oynandığı Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nun atmosferini unutamıyor. Zorlu deplasmanı ‘cehennem’ olarak yorumlayan 18 yaşındaki golcü, Türk taraftarlara ve stadyuma şu övgüleri yağdırdı.

‘Benim için büyük zaferdi’
“Saracoğlu Stadı’nda yaşadıklarım benim için inanılmaz bir deneyim oldu. Stat tam bir futbol mabedi. Maç içinde yaşadıklarıma gelince... Isınmaya çıktığımda seyirciler tribünleri doldurmuştu ve insanı öldürecek bir gürültü vardı. Birkaç metre ötemdeki takım arkadaşlarımı duyamıyordum. Tüm bu olumsuzluklara rağmen kazandık. Bu, benim için büyük bir zaferdi.”

Fanatik


12.02.04

Şükrü Saracoğlu'nun zeminine naylon çekildi

Fenerbahçe Kulübü, İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle stadında önlem aldı.
Diyarbakırspor ile 15 Şubat Pazar günü yapılacak lig maçı düşünülerek, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı çim yüzeyinin üzerinin naylonla kapatıldığı bildirildi.
Stat yetkilileri, zeminin karla kaplanması ihtimalini düşünerek, temizleme çalışmalarının daha kolay yapılması ve bu çalışmalar sırasında zeminin bozulmaması için bu şekilde bir önlem aldı.

Milliyet


01.02.2004

Kulüp yönetimi, halka arz ile elde edilecek gelirin tamamının kulüp yatırımlarında harcanacağını açıkladı.

Halka arz gelirleriyle, yeni stadı tamamlayacak olan Fenerbahçe, ayrıca Kenan Evren Lisesi'nin arazisi üzerine 45 bin metrekare alana oturmuş bir merkezin inşasını da tamamlayacak. Bu merkezde alışveriş, yemek, dinlenme mekanları yanısıra beş bin kişilik kapalı spor salonu da yer alacak. Ayrıca, yine halka arz gelirleriyle yayın hayatına başlayan FBTV'nin yayın gelirlerini artırıcı çalışmalar da yapılacak.


27.12.2003

Þükrü Saracoðlu`nu andýk

Kulübümüzün eski baþkanlarýndan ve eski Baþbakanlarýmýzdan Þükrü Saracoðlu, ölümünün 50. yýlý dolayýsý ile bugün Zincirlikuyu Mezarlýðý ile Fenerbahçe Þükrü Saracoðlu Stadyumu`nda düzenlenen bir törenle anýldý.

Sabah saat 11.30 sýralarýnda yönetim kurulu üyelerimiz ve Saracoðlu’nun ailesinin de katýldýðý ilk tören Þükrü Saracoðlu’nun Zincirlikuyu mezarlýðýndaki kabri baþýnda yapýldý.

Törende Saraçoðlu’nun kabrine çelenk koyulduktan sonra onun siyasi ve spor kiþiliði konuþuldu.

Daha sonra stadýmýzýn 2. katýndaki fuayede toplanan Baþkanýmýz Aziz Yýldýrým, yöneticilerimiz, eski baþkanlarýmýzdan Emin Cankurtaran, Kadýköy Belediye Baþkaný Selami Öztürk, Kolordu Komutaný, Kadýköy Kaymakamý, eski sporcularýmýz, Yüksek Divan Kurulu baþkanýmýz ve diðer davetliler, Halit Kývanç’ýn sunduðu anma törenine katýldýlar.

Halit Kývanç’ýn anektodlarý ve eski sporcularýmýzdan Halit Deringör’ün anýlarýný anlatmasýnýn ardýndan kürsüye gelen Baþkanýmýz Aziz Yýldýrým, “Þükrü Saraçoðlu isminin stada verilmesi için göreve geldiðim yýl içindeki divan toplantýsýndan gerekli izni almýþ ve bu sayede ismini stadýmýza vermiþtik. Bundan sonra, Fenerbahçe’ye emeði geçmiþ eski sporcularýmýzýn isimlerini tesislerimize vermek için de yetki isteyeceðiz. Bunu bir vefa borcu olarak görüyoruz. Ayrýca, sonra her yýl sadece Saraçoðlu deðil, diðer büyüklerimiz ve sporcularýmýz için de anma törenleri yapýlacak” dedi.

Konuþmasýndan sonra Aziz Yýldýrým, Þükrü Saraçoðlu’nun oðlu Yýlmaz Saraçoðlu’na Þükrü Saraçoðlu resminin bulunduðu stadýmýzýn tablosunu hediye etti.

Kadýköy Belediye Baþkaný Selami Öztürk ise, yaptýðý konuþmada Kadýköy’deki bir çok yerde sergilenmek amacýyla devlet büyüklerimiz ve Kadýköy’de yaþamýþ ünlüler için çeþitli büyüklüklerde büstler yaptýrdýklarýný, bunlarýn arasýnda Þükrü Saraçoðlu’nun büstünün de bulunduðunu söyleyerek, “Bu büstü Kulübümüze vermek için stadýn tamamlanmasýný bekliyorduk. Bugüne kýsmetmiþ” þeklinde konuþtu. Öztürk, ayrýca spor sahalarýnýn artýk bundan sonra üzerinde hiçbir yorum yapýlmaksýzýn spor külüplerine verilmesi gerektiðini söyleyerek, “Þükrü Saraçoðlu bu düþünceyle, 1 lira bedelle bu sahayý Fenerbahçe Spor Kulübü’ne satmýþ. Buradaki amaç, sporseverlerin buradan istifade etmesidir. Bu düþünceyle davranýlmasý ve mevcut spor tesislerin spor külüplerine sembolik fiyatlarla devredilmesi gerekir” diyerek sözlerini tamamladý.

Törende, Baþkanýmýz Aziz Yýldýrým ve Þükrü Saraçoðlu’nun oðlu Yýlmaz Saraçoðlu birlikte büstün kurdelesini keserek gazetecilere poz verdiler.

Tören sonrasýnda Saraçoðlu ailesinin üyelerin toplu olarak Þükrü Saraçoðlunun büstünün önünde toplu resim çektirdiler..

fenerbahce.org


24.12.2003

Þükrü Saracoðlu anýlacak

Þükrü Saracoðlu`nu anacaðýz! Deðerli devlet adamýmýz ve Kulübümüzün eski baþkanlarýndan Þükrü Saracoðlu, ölümünün 50. yýlý dolayýsý ile 27 Aralýk Cumartesi günü saat 13.00`de Fenerbahçe Þükrü Saracoðlu Stadyumu`nda düzenlenecek törenle anýlacak. Törene, Baþkanýmýz Aziz Yýldýrým ile Yönetim Kurulu üyelerimiz, Yüksek Divan Kurulu Baþkanlýk Divaný ve üyeleri, Þükrü Saracoðlu`nun ailesi ve yakýnlarý, Amatör þubelerimizin kaptanlarý da katýlacak.

Anma töreni Fenerbahçe Þükrü Saracoðlu Stadyumu VIP tribünü üst bölümünde yapýlacak.

Þükrü Saracoðlu hakkinda kapsamlý bilgiler için burayi týklayýn!

kaynak: Fenerbahce.org


14.11.2003

Loca ve kombine sahiplerinin dikkatine!

Loca ve kombine kart sahibi taraftarlarýmýz, Ümit Milli Takýmýmýz`ýn 18 Kasým Salý günü Fenerbahçe Þükrü Saracoðlu Stadý`nda Almanya Ümit Milli Takýmý ile oynayacaðý rövanþ maçýný, kendilerine ait yerlerden ücretsiz olarak izleyebilecekler.

Bu arada, stadýmýzda bu önemli maç öncesi hazýrlýklarýn tüm hýzýyla sürdüðü bildiriliyor.

Kaynak: Fenerbahce.org


11.11.03

Fazla Seyirci Alan Kulüplere Para Cezasý

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüðü (GSGM) tarafýndan sporda þiddetin önlenmesi amacýyla hazýrlanan yasa tasarýsýna göre, karþýlaþmalara kapasitenin üzerinde seyirci alan kulüplere verilecek para cezalarý bir hayli artýrýlýyor.

Bakanlar Kurulu tarafýndan imzalanarak TBMM'ye sevk edilen yasa tasarýsýna yapýlan ilaveyle, spor karþýlaþmalarýna kapasitesinin üzerinde seyirci alan kulüplere verilecek para cezalarýnýn miktarý belirlendi. Buna göre, stat ya da salonlara, koltuk sayýsýndan fazla miktarda seyirci alýndýðý taktirde, kulüplere 100 milyar lira para cezasý verilecek. Bu þekilde spor karþýlaþmasýna giren seyircilerin herhangi bir olaya neden olmalarý halinde ise para cezasý 250 milyar liraya yükselecek.

Spor karþýlaþmalarýnda yaþanan olaylarýn en önemli nedenlerinden birinin, tribünlere kapasitenin üzerinde seyirci alýnmasý olduðunu vurgulayan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, ''Buna imkan tanýyan kulüplere, bugüne kadar sembolik denebilecek miktarlarda para cezalarý veriliyordu. Yeni yasa tasarýsýnda, caydýrýcýlýðý saðlayabilmek için para cezasýný bir hayli yüksek tuttuk'' dedi.

Atalay, belirlenen rakamlarýn futbolda, tüm profesyonel ligler için ayný olduðunu sözlerine ekledi.

kaynak: Milliyet


11.11.2003

Gazi ve bedensel engelli taraftarlarýmýzýn dikkatine

Geçmiþ müsabakalarda ki uygulamalarda; Bedensel Engelli ve Gazilerimiz için stada giriþte bir sýnýrlama yapýlmamýþ, müsabakayý izlemek isteyen ve özel kartý olan her bedensel engelli taraftarýmýz stada alýnmýþtýr. Ancak bu miktar, 300 kiþiye kadar çýkmýþtýr.

Alýnan karar ile, bu konuya açýklýk getirilmiþ ve buna göre stada girecek bedensel engelli ve Gazilerimiz için yeni hazýrlanan korumalý platformdaki yer kapasitesi kadar giriþe müsaade edilmiþtir.

Bu nedenle, Telsim tribünü 7 no`lu kapýdan maç günü 15:00 - 15:30 saatleri arasýnda girecek olan Gazi ve bedensel engelli taraftarlarýmýzýn sayýsý, korumalý yer kapasitesi göze alýnarak toplam 48 olarak belirlenmiþtir.

Bilgilerine sunulur.

kaynak: fenerbahce.org



03.11.2003

UEFA yetkilileri Saracoðlu`nu inceleyecek

UEFA Stat ve Güvenlik Komitesi Baþkaný Ernie Walker ve UEFA Stat Güvenlik Departmaný Müdürü Marc Timmer, 5 Kasým Çarþamba günü sabah saatlerinde Atatürk Olimpiyat Stadý`nda yapacaklarý teftiþin ardýndan, öðle saatlerinde Fenerbahçe Þükrü Saracoðlu Stadý`nda da incelemelerde bulunacaklar.

kaynak: fenerbahce.org


22.10.2003

Hasret bitiyor!

Takýmýmýz`ýn Kadýköy özlemi sona eriyor... Futbol Federasyonu tarafýndan verilen ceza, 2 deplasman maçýmýzýn üstüste olmasý ve milli takýmlarýn maçlarý nedeniyle lige verilen 1 haftalýk ara nedeniyle, 39 gündür Þükrü Saracoðlu`nda seyircimizle buluþamayan Fenerbahçemiz`in, 24 Ekim Cuma akþamý Kadýköy`de oynayacaðý Adanaspor maçý ile hasreti sona eriyor.

Takýmýmýz, Þükrü Saracoðlu Stadý`nda son maçýný 14 Eylül`de Gaziantepspor ile oynamýþ, bu maçýn ardýndan Galatasaray, Konyaspor ve Bursaspor maçlarýný deplasmanda, Gençlerbirliði maçýný Gaziantepspor maçýnýn ardýndan verilen saha kapatma cezasý nedeniyle Ýzmir`de oynamýþtý.

Takýmýmýz, önümüzdeki hafta ise deplasmanda Akçaabat Sebatspor ile karþýlaþacak.

fenerbahce.org


10.10.03

Milliler, 8 yil aradan sonra Saracoglu`nda

A Milli Takýmýmýz, 11 Ekim Cumartesi günü oynayacaðý maç ile birlikte 8 yýl aradan sonra ilk kez Þükrü Saracoðlu Stadý`nda bir karþýlaþmaya çýkacak.

Yenilenen ve kapasitesi arttýrýlan Stadýmýz, daha önce 2 kez milli heyecana tanýklýk etti.

10 Kasým 1993`te Norveç ile Dünya Kupasý eleme grubu maçýna çýkan Millilerimiz, bu maçý unutulmaz oyuncularýmýzdan ve halen Ýstanbulspor`un teknik direktörlüðünü yapan Aykut Kocaman ve Ertuðrul Saðlam`ýn golleriyle 2-1 kazanmýþ, 8 Mart 1995`te oynanan özel maçta ise yine Aykut Kocaman ve Suat Kaya`nýn attýðý gollerle Ýsrail`i ayný sonuçla 2-1 maðlup etmiþti.

fenerbahce.org


08.07.03

Stadimizin çimleri serilmeye baslandi

Fenerbahçe Sükrü Saracoglu Stadyumu`nda bir süredir devam eden "çim yüzeyi iyilestirme" çalismalarinda son asamaya gelindi. Hollanda`dan getirilen blok çimler sahamiza serilmeye baslandi.

Alti tir halinde gelen çimler, çim uzmani Dieter Prahl gözetiminde yaklaþik 4800 m2`lik alani kaplayacak sekilde serilecek.

www.fenerbahce.org


05.07.03

Mahmut Uslu: "Stat gururumuz"

Fenerbahçe Asbaskani Mahmut Uslu, A Milli Futbol Takimimiz''in 11 Ekim''de Ingiltere ile oynayacagi maçin Sükrü Saracoglu Stadi''nda yapilacak olmasindan kulüp olarak büyük onur duyacaklarini söyledi. Türk futbolunda son 20 yildaki özerklesmenin bu stadin yapilmasinda büyük rol oynadigina dikkat çeken Uslu, ??Halkin takimi olarak bir stat yaptik ve devletin hizmetine veriyoruz?? dedi. Bu arada Fenerbahçe Yönetim Kurulu bir bildiri yayinlayarak, Türkiye-Ingiltere maçinin Sükrü Saracoglu Stadi''nda oynanmasina karar veren Futbol Federasyonu''na tesekkür etti.


04.07.03

Basin aciklamasi!

Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2004 eleme grubunda 11 Ekim 2003 tarihinde oynanacak Türkiye-Ingiltere maçinin, Fenerbahçe Sükrü Saracoglu Stadi?nda oynanmasi yönünde karar almistir.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, devletimizden kiralayarak, dünya çapinda bir stad haline getirdigimiz Fenerbahçe Sükrü Saracoglu Stadi?nda, Milli Takimimiz için böyle büyük bir önem tasiyan karsilasmanin oynanacak olmasi bizleri gururlandirmistir.

Bir yerde halkin devlete hizmeti olarak gördügümüz Stadimiz, hem konumu, hem de UEFA standartlarina uygun sekilde hazir olusuyla, böylesine bir maç için en ideal sahadir.

Bu karari alan Futbol Federasyonu?na tesekkürlerimizi sunar, Milli Takimimiz?a Stadimiz`da oynayacagi bu önemli karsilasmada basarilar dileriz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

www.fenerbahce.org


04.07.03

Türkiye - Ingiltere maci Sükrü Saracoglu Stadinda

Ve beklenen açiklama yapildi.. Türkiye ile Ingiltere''nin 2004 Avrupa Sampiyonasi grup elemelerindeki hayati maç için oynanacak stadi Futbol Federasyonu belirledi.. Zaferin adresi: Kadiköy Sükrü Saraçoglu stadyumu !..

Iste Futbol Federasyonu Baþkan Vekili Ata Aksu''nun konu hakkindaki açiklamalari:

* Ingiltere maçi 11 Ekim 2003 tarihinde oynanacak. Hedefimiz grup birinciliði ve Avrupa þampiyonasi Kupasini Türkiye''ye getirmek. Bu maçin oynanmasiiçin spekülayonlar vardi Bu son buldu. Maç o gün saat 22.00''de Kadiköy Sükrü Saraçoglu Stadi''nda oynanacaktir.


Kombine ve VIP?e yeni düzenleme

Stadin maraton tribünü tarafinda bulunan VIP tribünleri yeniden düzenlendi.

1. VIP tribün daraltilip 2. ve 3. VIP tribünleri olusturuldu. Geçtigimiz sezon sorun olan üst kattan atilan maddeler için önlem alan yönetim, böylece kombine VIP bilet uygulamasini cazip hale getirdi. Tribünün sag ve sol köselerine yeni VIP tribünleri ekleyen yönetim, diger tribünlerin de kombine uygulamasina açilmasi için teklif aliyor. Öte yandan Sükrü Saracoglu Stadi''na Hollanda''dan getirilecek özel bir çim ekilecegi bildirildi.


27.06.03

Stadimiz hareketlenecek!

Kulübümüz tarafindan Fenerbahçe Sükrü Saracoglu Stadi`na yerlestirilecegi açiklanan video ledli dijital stad panolari ile ilgili çalismalara baslandi.

Ortana firmasi ile yapilan anlasma çerçevesinde çalismalarina baslanan video ledli dijital stad panolarinin, 2003-2004 sezonunun ilk karsilasmasina kadar tamamlanacagi belirtildi.

Kulüp yetkililerimiz, Fenerbahçe Sportif AS. kanali ile satisa sunulan panolarla ilgili olarak geçtigimiz günlerde sitemizden yapilan açiklamanin ardindan, bir çok firmadan çok ciddi reklam talepleri alindigini ve bunlarin sözlesmeye baglanmaya baslandigini ifade ettiler.

Hareketli görüntü yoluyla reklam yapilmasina olanak saglayan panolar, Real Madrid ve Real Sociedad gibi kulüplerin maçlarini oynadiklari stadlarin saha kenarlarinda da bulunuyor.


23.06.03:

Sükrü Saracoglu?nda yogun çalisma

Sezon bitiminde bakima alinan Sükrü Saracoglu Stadi?nda çalismalar sürüyor

Sezon bitiminden sonra yogun bakima alinan Fenerbahçe Sükrü Saracoglu Stadi?nda çalismalar hizla sürüyor. Eski çimlerin kaldirilip, altyapisiyla birlikte tamamen yenilenen Saracoglu?nun zemininin, yeni sezona hazir olacagi belirtildi. Stadin eskisi gibi yine Türkiye?nin en iyi zeminine sahip olacagini söyleyen Asbaskan Nihat Özbagi, ?Tribünlerde de yenilemeye gidecegiz. Taraftarlarimiz yeni sezonda daha konforlu bir sekilde Fenerbahçe maçlarini izleyebilecek? yorumunu yapti.


20.06.03:

Sükrü Saracoglu Stadyumu?nun islahi çalismalar hizli bir sekilde devam ediyor...

Sükrü Saracoglu Stadyumu?nun islahi ile ilgili çalismalar hizli bir sekilde devam ediyor. Saha çimlerinin sökülerek tasfiyesi ve drenaj hortumlarinin dösenme islemlerinin büyük ölçüde tamamlandigini söyleyen saha yetkilileri, ?Isin zor bölümü tamamlandi, orta saha bölümüne yakin çimler dahil 40 cm?lik topragi kaldirarak her bölüme paralel dagitilacak suyun drenaj hortumlari yerlestiriyoruz.Bundan sonra, yagmur ne kadar yagarsa yagsin, sahamizda su birikintisi olmayacak. Bazi bölümlerin montaji bitti. Bugünkü haliyle çakil dökme islemleri de tamamlanma asamasina geldi. Kisa bir zaman sonra toprak sikistirma ve çimlendirme islemlerine baslayacagiz. Almanya?dan gelen saha uzmani çimlerle ilgili çalismalarini sürdürüyor, onun direktifleri dogrultusunda, yeni çimlenme yapilacak? dediler.


19.06.03

Kutlualp: "Tesislerimiz Milli Tak?m`?n hizmetindedir"

Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bilal Kutlualp, Makedonya maçinin Fenerbahçe Sükrü Saraçoglu Stadi''nda oynanmamasina getirilen elestirilere tepki gösterdi. Aurelio ile yapilan anlasmayla ilgili basin toplantisinda bu konuda açiklamalarda bulunan Kutlualp, ''''Fenerbahçe Sükrü Saraçoglu Stadi''nda Makedonya maçinin neden oynatilmadigi yönünde bazi sözler duyuyoruz. Stat su anda onarimda'''' dedi.

Kutlualp, geçen sezon Besiktas ile yagmur altinda yaptiklari maç sonrasinda sahanin zemininin çok bozuldugunu vurgulayarak, ''''Zeminin islahi ile ilgili çalismalar yapilmakta. Besiktas ile yagmur altinda yaptigimiz maçtan sonra sahanin zemini çok bozuldu. Sezonu zor tamamladik. Avrupa''dan getirdigimiz uzman denetiminde bir çalisma yapiyoruz'''' diye konustu.

Makedonya maçinin Fenerbahçe Sükrü Saraçoglu Stadi''nda oynanmamasinin daha iyi oldugunu kaydeden Hakan Bilal Kutlualp, söyle konustu:

''Makedonya maçi nedeniyle zemini yenileme çalismasi yapmasaydik, zemin daha kötü olurdu. Türkiye için gruptaki final maçi niteligindeki Ingiltere karsilasmasinin da burada oynanmasini saglayamazdik. Fenerbahçe tüm imkanlariyla, tüm tesisleriyle her zaman milli takimin emrindedir. Bu milli bir davadir. Ingilizlere Türk misafirperverligiyle cenneti göstererek, futbol olarak cehennemi yasatalim.''


04.06.03

Dereagzi Tesislerine Suni Çim

Fenerbahçemiz`in Dereagzi Tesisleri`nde futbol sahasinin zeminini kaplayan dogal çimin yerine suni çimin konulmasi çalismalari sürüyor. FIFA ve UEFA kriterlerine uymak amaciyla, Dereagzi Futbol Altyapi

Tesisleri''nde bulunan futbol sahasinin suni çim ile kaplanma çalismalari kapsaminda dogal çimlerin sökülmesinin ardindan, drenaj montaji ve zeminin suni çime uygun hale getirilmesi için çakil serilme

islemi de gerçeklestirildi. Is makinalariyla düzlestirilen sahaya bundan sonraki asamada suni rulo çimler serilecek.

Fenerbahçemiz`in Fikirtepe''deki sahasi da daha önce bakimi ve onarimi daha kolay olan suni çim ile kaplanarak, FIFA-UEFA kriterlerine uygun hale getirilmisti.


03.06.2003

Saracoglu''nda sezonluk bakim çalismalarina baslandi

Birinci Süper Lig''de 2002-2003 sezonunun sona ermesinin hemen ardindan, Fenerbahçe Sükrü Saracoglu Stadimiz''da sezonluk bakim çalismalarina baslandi


30.05.2003

Saracoglu hareketlenecek!..

Dünyanin en görkemli stadlari arasindaki yerini alan Fenerbahçe Sükrü Saraçoglu Stadi''mizdaki yenilikler bitmiyor...

Yönetimimiz, önümüzdeki sezondan itibaren sahamizi çevreleyen reklam panolarinin, Real Madrid ve Real Sociedad stadlarindaki gibi ledli pano hale getirileceðini açikladi.

Hareketli görüntüye sahip bu reklam panolari için çalismalar önümüzdeki günlerde baslayacak.